Slm ben foruma yeni üye oldum öncelikle herkese selamlar. Arkadalar ben yani başladım balık tutma çalışmalarına 1 hafta olmasına rağman bi tane olta kırdım muhtemelen de 30-40 kurşun da denize yollamışımdır durum feci gözüküyor biliyorum. Ben izmirde karataşta oturuyorum akşamları oradan olta atıyorum bazende foçaya gidiyorum haftasonları tabi, yem olarak tuzlanmış sülünez kullanıyorum ama şu ana kadar bi tık bile yok ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim feci amatör olduğumu düşünürsek her türlü bilgi işime yarar şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Demekki bu virüsü sizde kaptınız Allah yardımcın olsun Ama öncelikle yapmanız gereken Profilden imza ayarlarını yapmanız ve İsim,yaş,doğum tariği,ve kan gurubunu yazarsanız eğer size hitapta kusur etmemiş oluruz.İmzanızı yazıya tıklıyarak çıkan bölümden rahatça yapabilirsiniz. İmza Ayarları Ve birde Tanışalım konusu açıp kısaca kendinizden bahsederseniz hem sizi daha iyi tanımış oluruz hemde size bir hoşgeldin partisi yaparız.onunda linki burada. Tanışma Sevgi ve saygılarımla rasgelsin.
hoşgeldiniz.aslında istediğiniz bilgilerin tümü forumumuzda mevcut.ilk yapmanız gereken kendinize bir hedef balık seçmeniz.ve arama butonundan bilgiyi aratmanız.ayrıca aynı civarda avlanan arkadaşlarla da irtibata geçebilirsiniz...
Hoşgeldiniz forumumuzun faydalı olması dileğiyle birgün herkes çok ama çok amatördü. yavaş yavaş okuyarak pratik yaparak herşey oturur yerli yerine. merak etme kimse profesyonel doğmadı balıkçılık konusunda. ki hala bilmediğimiz o kadar çok şey varki. Bir Cumartesi günü Sabahın erken saatleriydi. yine lüfer sevdasından yataktan apar topar kalkmışım. ve denizdeyim. Ustam başka teknede. herkes bakıyor ben dahil o balık çekiyor! nasıl olur? tamam ayıp değil ya. Ustacım dedım ve oltasının bulunduğu sancak bordasına yanaştım Biraz isyan etti ama. ne yapıyorsun dedim. 400 gr. kurşuna. 2 iğne bağladım. gagalık yapmış Mustad 3 No gaga iğnesi iki tanesini kırmızı ibrişimle bağlamış olmuş sana 3 lü iğnenın ikili iğnesi. ve oynar takım yapmış. takıyor yemı atıyor. tabı hafif olduğundan yem daha dibe çökmeden balık yemi buluyor.... Evet bu işte tamam dedım ve balık tutmaya başladım. Ben biliyorum demek yok ben biliyorum dediğimiz anda hiçbirşey bilmediğimizi ortaya koyuyoruz demektir. (Ayrıca kurşun koptu dıye dert etme kopsun en ucuz malzeme kurşundur. Takım kopmaktansa kurşunlar gitsin.... en kolay bulunan malzeme takım giderse balık ta tutamazsın) Sevgiler.
foçadan boru kurdu alırsan foçanın kumluklarından güneş batarken ve battıktan sonra çok güzel mırmır avlayabilirsin.
İzmir organizasyon konusunda da belirttiğim gibi, zaten av yaptığınız Karataş sahili, yasak av bölgesi sınırlarına dahildir. Öncelike son yayınlanan tebliğe bir göz atmanızı tavsiye ederim Yapacağınız avın boy ve limitlerinin yasalara uygunluğu en hassas olunan konulardan biridir biz amatör balıkçılar için Öncelik olarak bunları bilmeniz gerekmektedir. Av teknikleri ve avlaklar hakkında sitemiz zaten bir arşiv niteliğindedir ve sorduğunuz sorulara arkadaşlarım zevkle yardımcı olacaktır size Aşağıdaki linkten bilgi edinebilirsiniz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14513 http://rega.basbakanlik.gov.tr/main...sbakanlik.gov.tr/eskiler/2007/10/20071019.htm Tebliğler bölümünden, amatör balıkçılık şıkkını tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Hımmm Anlattıklarınızdan durumun vehameti ciddi boyutta kırılan kamış,takılan takımlar,sülünez kullanan ama tık yok diyen bir balıkçı.. daha kötü ne olabilirr fakat: bu kötü gidişe dur demek için en doğru yere Balıkavı.net'e gelmek çözümün ta kendisi. Aramıza hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar. .Siteyi biraz inceledikten sonra aklınıza takılan soru işaretlerine birer birer çözüm bulacağınıza emin olunuz
Bence ilk önce avlandığı yerlede hangi balıkların olduğunu öğrenmenizi tavsiye ederim.Ondan sonra o balıkları avlamak için uygun takımı,zamanı,yemi siteden araştırırım.Tıkandığınız noktada bizlere danışabilirsiniz.Başarılar dilerim.