Arkadaşlar ben daha yeniyim fener Ankara Kampı civarı nasıl balık yakalayabilirim ? tavuk göğsü - sülünez - kuyruk altı (karagöz ) - canlı balık kullanıyorum 3'lü köstek kullanıyorum bazen şamandıralı takım kullanıyorum karagözler yandan yandan yiyorlar . Karagözlere bile razıyım . boşluğu alıyorum çok yakına geliyor takım , az alıyorum balıklar yemi yiyorlar kaçıyorlar elime boş iğneler geliyor . Peki nasıl yapmam gerekir anlatır mısınız ? idk cyrr
Geçen yaz Altınoluk taydım, oradaki balık malzemecilerin çoğunda hep aynı tip takım var, sadece farklı olan iğne numaraları. Her numaradan 1er 2şer almıştım. Mademki balıklar nazlı 7 numara 3'lü takımı sülünezle yemle, iğnenin boyun kısmını sülünez tam örtsün hatta bedenin ortasına kadar ilerlesin. Bazı yerler çok sığ olduğu için çok ileri atmak gerekiyordu. Liman, barınak, taş yığma bir yer olursa daha iyi olur. . Balıkçı barınağı gibi bir yerden akşam üzeri şamandıralı olarak at ileri, emininki yakalarsın... Sabah erken saatte ise sahilden/kumsaldan 15-25metre ileri bak. Denizin renginin farklı olduğu yerleri bul. Buralar altı kayalık veya yosunluk yerlerdir ve buralarda baık yuvası olma ihtimali yüksektir. Bildiğimiz İki köstekli kefal takımı al. Durumu göre 2-3-4 no iğne olsun kefale atıyor gibi taze ekmekle yemle kefal topu ile at. denizin yüzeyinde kıpırdamaları seyret. Sarpa veya güzel kefal alırsın. Kiloluk sarpalar vardı geçen sene, ama hala aldığım o güzel sarıkulak kefallerin heyecanını ve lezzetini unutamıyorum. Biliyorsun kefali iskeleye almak için sert çekmeye gelmez ağzı yumuşak olduğu için yırtılır kaçar yazık olur balığa. Bir keresinde öyle büyük bir kefal gelmiştiki, tahta iskeleye çekmeye cesaret edemedim. iskeleden kıyıya kadar yürüyüp sahile kumların üstüne kadar çekmiştim Karagöz bile deme bence, yakışıklı balıktır etide bembeyaz lezzetlidir. Hadi rast gele..
İlk anlattığım sistemde şamandıra çombalak diye batınca anlaki balık vurdu yada takıldı. İkinci anlattımğım sistemde de aynısı kefal topu için geçerli, Aslında kefal yada sarpa yakalandımı, yem su yüzüne yakın olduğu için orada bir kargaşa kopar anlarsın.reeling rast gele...
Çözümler: 1. Kurşunu 5gr hafiflet dalgada daha az batıp çıkar. 2.Mendirek, balıkçı barınağı gibi yerleri tercih et, dalga olmaz. Zaten balık vurdumu dalga gibi batıp çıkarmaz, kendini belli eder. Tavsiyem oltayı bırak eve, yanına alma. Git balık tutan birilerinin yanına onlaro takip et, bir süre incele nası bir takımı kullanıyorlar, nasıl atıp ne zaman çekiyorlar diye. Gözlemleyerek daha iyi şamandıra vs. anlarsın.