...Fethiye de kofana avım... :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında melanqoliq tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Merhaba Dostlar...
    Bana göre baya uzun bir zaman önce yaptığım Turna (baracuda) avımdan sonra uzun uzadıya ne bi av yapabildim ne de işlerden ve koşturmacadan ava vakit ayırabildim.
    Ama nasıl bir sevdaysa artık yeni doğan Oğlum Mustafa Efe'nin hastane koşturmacasında bile aklım ara ara balıkta ve atçekteydi..
    Varın gerisini siz hesap edin :)
    Neyse uzatmadan bugünümü anlatmaya başlamak istiyorum.
    İş ve av ortağım Ali'yle bugün benim özel işlerim sebebiyle öğleden sonra 14:20 gibi görüşebildik.
    Ee tabi her balık sevdalısının aklına geldiği üzere bizimde o saatten sonra iş güç aklımızdan çıkmış, nereye gitsek nasıl atsak çeksek gibi düşünceler dolanıyordu beynimizde :D
    Sözün kısası bikaç koy gezmeye ve tulumlarla girebildiğimiz kadar denize girip şansımızı zorlamaya karar verdik.
    Benim için kötü tarafı ne çaydanlık var yanımızda ne de semaver :(
    Çaysızda avmı olurmuş canım..
    İlk önce arabayla birazdan göreceğiniz harika manzarası olan yere geldik, buraya bu manzara eşliğinde sevgilileriyle müzik dinlemeye cilveleşmeye gelen genç arkadaşları, onlar ve benzeri sevdalıların içip içip kırdığı bira şişelerinin kırıklarını aşa aşa sevgilimiz olan denize koştuk.. :)
    Koştukta bu güzel günde bizim gibiler atçek yapmak isterken ''haydaa..!!'' dedirtecek görüntüyle karşılaştık..
    Fethiye kürek takımı antrenmanı :D
    Hadi buyrun bakalım adamlar dibimizden geçiyor ve bilirsiniz çokta süratliler.. Hadi bakalım nasıl atıp çekeceksek artık..
    Buz gibi kolalar eşliğinde başladık yanımızdan geçen kürekçi arkadaşlara takılmaya :D
    ''Aman canım böyle kuru kuruda çekilirmi bu kürekler insan bi silikon bağlarda sırtı çeke çeke gider'' falandan başlada az yakınımıza yaklaşanlara kamyoncuya yol açar gibi ''gel gel gel topla gel hooooppp!!!'' diyerekten devam etti bi süre bizim balık maceramız :D
    Eğlenmedikte değil hani ama gırgır şamatada bir yere kadar değil mi ama:D
    Zaten çayda yok keyfim kaçık tadım tuzum yok öylece bakınıp durduk kürekçi arkadaşlara..
    Hatta bu kürek teknelerinin ince yapısından dolayı balıkların bundan çok fena korkacagını, bizim hedefimiz olan turna (baracuda) levrek, lüfer tayfasının bunları kılıç balıgı sanıp kaçacagını bile kendi kendimize düşünüp baya bi güldük :D
    Derken efendim bizim sporcular karaya akşam suyuna yakın bir zamanda ayak bastılarda bizde ohh be diyebildik..
    Başladık bi gayretle atıp çekmelere, zor hatta hiç yok biliyoruz ama bi ümit işte naparsınız..
    Ümit fakirin ekmeğiymiş ye babam ye ne biter ne tükenir..:)
    Atıyoruz çekiyoruz atıyoruz çekiyoruz..
    Atıyoruz çekmiyoruz beklesin orada biraz sinir oldum :D
    Hava kararmıştı ve gitsekmi diye kendi kendimize söylenmeye başlamıştıki her zaman olan şey oldu nedense hep son anda oluyor bu :D
    Sahtem oldukça uzaga gitmiş ve 30 mt kadar yaklaşmışken birdenbire ani bi asılma.. halatamı takıldı diyecem halat yok taş desem oda yok ve cırrrrrrrr kalamam ağlamaya başladı be dostlar..
    Onun ben gözünden dökülen 1 damla yaşa kurban olmammı :D
    Turna bu turna fena basıyor...
    Yok be ne turnası baksana kafa atıyor balık resmen kesin levrek hemde en az 4-5 kg..
    Ne bu yahu diye diye kalamamı çok az kapatıp başladım balıkla boğuşmaya..
    Benim bildiğim balık zora geldimi geriye dogru kaçmaya çalışır ve o yönde kafa atar ama bu başka bişey resmen suyun yarım metre üzerine sıçrıyor karanlıkta beyaz bişeyler görüyorum ama net değil..
    ne bu acaba diyorum...
    İnanılmaz basıyor arkadaşlar çok samimiyim suda sektire sektire getiriyorum resmen balığı bi taa dipte, bi suyun 40-50 cm üzerinde.. ne kadarda güçlü öyle..
    Ali şapırtılara koşup gelmiş yanıma elinde kakıçla ama yok ben bunu karnını yere sürte sürte çekecem istemem diyorum :D
    Zaten balık yarı uçuyor gibi bişey :)
    Ve çıkıyor geliyor güzel kofanam..
    1.950 gram maşallah :)
    bi süre makinayla uğraşıyorum bu sırada balığı canlı tutmak için Aliden arabada kova var onu istiyorum kova geliyor kovaya bile sıgmıyor aslan parçası :D
    Fotoğraf makinemde pilleri takılı halde unutmuşum video moduna geçmiyor birtürlü maalesef ama sözüm olsun birdahaki avımda balık gelirken başlayacam videoya arkadaşlar..
    benim Efeden büyük canım benim :D
    Ve düelloyu ben kazandım :D:D:D
    Daha güzelleri sizlerin olsun arkadaşlar..
    Av yeri: Fethiye Körfezi
    Kamış : Okuma salina seaspin 240
    Makina : Ryobi ucusima 3000vi
    Misina : Okuma bluefish 0.26mm
    sahtem: strike pro eg 063f renk kodu 010A

[​IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Son düzenleme: 12 Şubat 2011
  2. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Son düzenleme: 11 Şubat 2011
  3. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Yürekten tebrikler, harika bir gün harika bir kofana. Nicelerine rastgele...

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Vaaaayyy. Harika bir balık. Süper bir rapor.

Tebrikler..

5. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    Bu sessizliğin altından bir şey çıkacağı belliydi :D

Tebrikler abi çok güzel maşallah

6. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Fatih Bey, vallahi içim gitti... Mecara süper, anlatım öyle, fotoğraflar birbirinden güzel ve şeref konuğu kofanaya ise hiç bir diyecek yok. Bir tek, Mustafa Efe'nin bereketi diyebiliriz kofana için:) Avlarınızın en kötüsü böyle, her şey gönlünüzce olsun. Tebrikler ve rast gele..

7. modena

modena

balık budur be...kardeşim bravo...yapıştırdın foruma yakışıklıyı en sonunda...uzun bir aradan sonra yine kofana görmek çok heyecan verici oldu...egenin akdenizin gözünü seveyim...

tekrardan tebrik ederim...özlemiştim bu yakışıklıyı...ellerine yüreğine sağlık kardeşim...afiyet bal şeker olsun...bir lokmada benim için at tamam mı...:)

8. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    Tebrik ederim hemşerim.
    Ne güzel anlatmışsın. Balık yakalanırken orada olup o heyecanı yaşamayı isterdim. Avların daim olsun.

9. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    gerçekten çok güzel bir av ve çok güzel bir anlatım..
    elinize sağlık..
    tebrikler

10. aybata74

aybata74 Gökhan POLAT

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster cx 4.20 200
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xtb
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.450, Levrek 5.200, Eşkina 2.800
    Tek kelimeyle harika balık hertürlü yakışır, bereketli olsun yeni gelen bebeğin kısmeti olsa gerek :) Allah daha nice kısmetler nasip eyler inşallah,
    Rastgele...

11. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    fatih abim tebrik ediyorum... super bir rapor ve ava diyecek hic bir şey yok tabiki dairisı bizim başımıza :) bişi sorcam orası letoonia yolu üzere değilmi??

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kofana benim, kimselere gaptırmam.:cool: :mad:

Taa ne zamandır sözünü etmiştim hatırlarsan. Kem ettin, küm ettin, iş dedin, yoğunluk dedin oyaladın beni. Efe dedin, eş dedin beklettin günlerce. Ben garip inandım da bekledim tabi, bu gün olmaz, başka bir müsait zaman inşallah deyü, umudu hep diri tuttum. Er-geç balıkların abisinin geleceğini biliyordum. Geldi şükür. Yakışık, endam on numara. Hay maşallah be.!!:) :p ;)

Teşekkürler Fatihcan, gözümüz, gönlümüz şenlendi abicim. Ne de güzel anlatmışsın, ilaç gibi, şurup gibi içilesi kardeş. Bağın şen olsun, en güzeller güzel gönlünün hediyesi olsun.;) :)

13. buck

buck ilyas

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin 2.40, Cormoran bullfighter 2.70, remixon sea lion 1.80 jigging
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000FD, Okuma trio40, Ryobi oasys 4000,Daiwa BG20
    En İyi Avı:
    işte orası henüz bir netlik kazanmadı
    hay maşallah hay maşallah, efe bebeğin kısmetine bak :)
    valla tebrikler diyecek çok bişey yok ,resimler,manzara,balık başlı başına muhteşem....
    devamını bekliyoruz... arkası yarın .... :)

14. 29519

29519

Süper anlatım, süper manzara, süper doğa, süper balık. Çok güzel bir av olmuş tebrikler.
    Bu arada o kanocu arkadaşlara deseydiniz ya şu bizim sahteleri bir 100 m ileri götürseniz de oradan bir çekiversek diye :)

Hüüoop unutuyordum, Efe bebeğe allah analı babalı, sağlık sıhhatli, mutlu mutlu bir ömür dilerim.

15. buck

buck ilyas

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin 2.40, Cormoran bullfighter 2.70, remixon sea lion 1.80 jigging
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000FD, Okuma trio40, Ryobi oasys 4000,Daiwa BG20
    En İyi Avı:
    işte orası henüz bir netlik kazanmadı
    site kuralları sonucu bir süre yeni uye oldugum için sana özelden mesaj yollayamıyorum, ama konusuruz sonra, tekrardan tebrikler..

16. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Tebrikler Fatih, bende de aynı okuma kamış-ryobi ecusima seti var. Çok güzel kofana. Geçen yaz tatili Fethiye'de yaptım. Bu yaz da en az 1 kere gideceğim gibi görünüyor. :)

17. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Fatih abi olay budur çok tebrikler nasıl sevindim anlatamam.İnşallah geriside gelir

18. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Fatih bey,fotograflar ve bu güzel rapor için tebrikler;afiyet olsun. En önemlisi Allah Mustafa Efe'yi sağlık içinde analı babalı büyütsün. Yeni rapor ve resimler görmek dileğiyle, rast gele.

19. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Çok güzel balık tebrikler.

20. Ossy

Ossy Cihan

Raporu yine soluksuz okudum. Süper anlatım, Süper Resimler, Belgesel gibi...
    Ellerine sağlık abicim, yine kocaaa bir iç geçirdik.. Tebrik ederim Avların daim olsun. Böyle bize gösteriyorsun, geldiğimde de böyle balık tutamassam kafanın etini yerim ((-:
    Bu bizim kuzen efe'nin kısmeti, ağzına sürmeyi unutma (:)

Tekrardan tebrikler avların daim ve bereketli olsun...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.