Fethiye & Ölüdeniz Nostaljisi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tozlanan, durmaktan hamlanan makina ve kamışların tozunu bir türlü atamadığım Marmaradan kurtularak, ben gibi emekli olan bir yakınımla '' Hadi teyzeoğlu, hem ziyaret, hem ticaret 3-5 gün açılalım mı aşağılara '' dememle kendimizi Fethiye'de bulduk bir anda.:D :D

Eee orada ablamlar, kardeşim, dayılarım yerleşik durumda. 2 numaralı kızımda orada Y.Ok.3. sınıfta olunca, herşey tozpembe.:D :D Kim düşünür 12 saatlik yolu. :D :D

Amaç aslında % 99.9 olta sallamak. Yoksa, daha hepsi bir düğün vesilesi 20 gün önce Bursa'dalardı.

Bizimkisi tamamıyla iade-i ziyaret.:D :D

Sabah, benim en çok sevdiğim yer olan Kordon Boyunda, eski yerimi tuttum.:D :D :D Ama ne var ki,minik yavrulardan başka tık yok. Oradan 2-3 km. uzakta olan ve Kanal ağzı denen yere geçtim. Orası da aynı ne yazık ki.

Belki hayalcilik olacak ama, ben istiyorum ki kamış kırılsın, beni peşinden sürüklesin. Maalesef yok. Balonlar silip süpürmüş, balığın kökünü kurutmuş.

Ertesi gün, sabahın 06.00' sı kalktık ve ver elini Ölüdeniz. Belceğiz rampasından çıkıp, keçilerin bile inmesinin mümkün olmadığı kayalıkları 100 m. inip mekanımıza yerleştik. Yemli takım kullandık ama ne kelime yemli takım ? Sanki at çek yapıyoruz. Atmamızla beraber, yavru Balonlar zıplıyor yemlere. :eek: :eek:

Buranın tadı tuzu yok dedik 15 dakika içinde:confused: :confused: . Lakin o kayalıkları geri çıkmak mı ?:eek: :eek:

Vallahi gözümüz kesmedi.:D :D

Sırf olta atmak amaçlı 1 saat daha yemledik Baloncukları.:D :D

Takımları topladık ve ver elini rampa.

Çıktık çıkmasınada pil bitti.:D :D

Neyse oradan geri dönerek boş olan Ölüdenizin sahilinde güzel bir yeri mekan tuttuk. Yine yemli. Oh dedik 10 dakika sonra. Hayret etmemek mümkün değil. İlk yerle 2. yer arası kuş uçuşu 300-400 m. ve Balon yok.:confused: :confused: Bayağı rahat ettik.:thumb: :thumb:

Ben, 1 ve 2 numara iğne kullandım. Gelirse büyük olsun, ufaklar takılmasın istedim. Yanımda bulunan dayım Lopa'cı ve 10 numaracı. Küçük balıkları avlar.:mad: :mad: Neyse '' Ya dayı at onu geriye '' diye diye 50 den fazla balığı attırdım suya geri. Ağır darbe alan 1 kiloya yakın balığı alarak o günümüzü tamamladık.

Balık yönünden kısır olsa da, stres attığım, deşarj olduğum, takımların tozlarından arındığı güzel, zevkli bir kaç günü bu şekilde yaşadım.

Fotoğraflayarak '' İşte bu '' diyebileceğim balık olmadığından balık resmi değilde, o günlerin anısına bir kaç resimle süslemek istedim sayfayı.:( :mad: :( :mad:

Makina, Shimano Sahara 4000 FA, Shimano Exage 10000 FC
    Kamış, Shimano Catana Tele, Shakespeare Eco Tele
    Misina, Trabucco Special Casting 0.40 mm., Trabucco Super Elite, 0.30 mm.
    İğne, Mustad 1 ve 2 numara.

Fethiye Kordonboyu

Fethiye Kanalağzı,

T.Oğlum, ben ve kardeşim. Akşam için balık hesabı yapmışlardı ama hayal kırıklığıyla mangal görevi onlara düştü.hihi hihi

Ölüdeniz Belceğiz kayalıklarından ve sahilinden, X 10 zoom

Göcek ziyaretinden,

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tevfik agabey,

Aynen imzanizda dediginiz gibi olmus: balik bahane, isin keyfi sahane... :)

Harika fotolar, imrenilmeyecek gibi degil. :thumb: Oralarin guzelligi, huzuru, hele ki simdi bu mevsimde, gurultu yok, kalabalik yok... yeryuzu cenneti... :)

Balonlar hala suratle cogaliyor demek ki... :( sonunda denizde balik birakmayip kendileri de acliktan olene kadar bekleyecegiz anlasilan. O son asama yaz :( mevsimine denk gelirse denize girmemek lazim, ac kalinca insana da saldirir bu yamyamlar. :eek: :D gagalari cok keskin mendeburlarin...

Sahara :D tum hasmetiyle parliyor resimlerde masallah. :D

Harika vakit gecirmissiniz belli ki... dahasina insallah diyelim... :D

Bu arada, en sondan bir onceki resimde arka fonda bahce icinde guzel bir ev var, satilik ilani asmislar. Kac para istiyorlar acaba? :) Tam emekli hayati yasanacak yer zira. :)

Saygilar agabey.. :)

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Tevfik abi, ölüdenize ilk ve son kez gittiğim 1988 yılına tekrar götürdün beni:rolleyes: Çok güzel ve keyifli bir tatildi ancak nedense bir daha gitmek kısmet olmadı.Bana tekrar o günleri hatırlattığın için teşekkürler Tevfik abi:)
    Balık açısından kısmetsiz olsada tatilin kötüsü olmazmış.Avlarınız her daim bereketli ve keyifli olsun:)

Bu arada Bursaya geldiğimde daha öncede söylediğim gibi mutlaka sizi ziyaret etmeyi isterim, kısmet diyelim artık, hayırlı akşamlar...

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    İbocan dostum nasılsın, burası pek yeri değil ancak uzun zamandır forumda görünmedin.Umarım bir sorun yoktur, seni ve muhabbetlerini özledik:)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel gezi ve tatil olmuş Tevfik abi. Balık için şartlar epey zorlanmış ama nasip değilmiş bu seferlik.
    Balonlarda bayağı istila etmiş anlaşılan.
    Güzel rapor için teşekkürler. Rastgelsin. :)

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim İbocan kardeşim.

Dediğiniz gibi balık gerçekten bahane benim için. O atmosferi yaşamak her şeyden çok daha önemli.:D :D

Abi Saharanın küçük kardeşine selamı var. Boynumda kalmasın.hihi hihi

Bahsettiğin yer bizimkilerin ve oturdukları yerin ikizi. Triplex, havuzu yok. 550-600 arası.

Görüşmek dileklerimle.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim İsa bey.

Geldiğinizde sizle görüşmekten bende mutluluk duyacağm.

İyi dileklerimle.

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolasin kiymetli dostum Isa. :) Evet, epeydir giremedim foruma is yogunlugundan, sundan bundan oturu. Acikcasi biraz da icimden gelmedi, eskisi kadar keyif almiyorum zira, tahmin edebilecegin nedenlerden oturu. Ne yapalim, insanlar cesit cesit, katlanacagiz bir sekilde.

Sen de iyisindir umarim. Selamlar dostum... :)

Sahara 3000 de agabeyine saygilarini iletmemi istedi. :)

Ne guzel bir yerdeymis abi sizinkiler. Masallah diyelim, Allah nazardan saklasin, keyifleri hic bozulmasin. Valla ben sizin yerinizde olsam hic ayrilmam oradan. :D Deniz de yani basinda, balik da...

Saygilarimla agabey...

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sizin raporlarınız kadar güzel olsun diye bayağı zorladım kendimi ama, sizinkilerin 1/100' ü kadar olabilmişse, ne mutlu bana.:D :D

Teşekkürler ve sevgiler.

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bende öyle tahmin etmiştim, yanılmamışım malesef:(
    Aynı şekilde bende benzer sebeplerden fazlaca girmiyorum.Sadece siz değerli dostları görmek umuduyla arada bakıyorum.Zaten imzamdan da anlaşılacağı gibi fazlaca insanlarla muhatap olmakta istemiyorum açıkçası, doğrumu yapıyoruz bilmem ama ne kadar anlatsanda insanların sabit fikirlerini, önyargılarını ve kibirlerini kırmak mümkün olmuyor.idk
    Herşeye rağmen yılmadan ve yorulmadan inandığımız doğruları yazmaya devam edeceğiz, insanlar alınır mı, kırılır mı diye düşünmeden, iki yüzlülük yapmadan:thumb:

Tevfik abim affına sığınıyor, özür diliyorum.Dostları görünce mekana ve zamana pek dikkat edemiyoruz:eek:

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    kismet degilmis Tevfik abi. maksat kafa dinlemek ise mission complated :)

12. laborant1986

laborant1986 mesut

tevfik ab, balıklı av raporlarınıda bekliyoruz iyi tatiller

13. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    tevfik abi fotoğraflar o kadar iyi geldi ki sabah sabah içim açıldı; ama kıskanmadım desem yalan olur:) kaç zamandır tatil yok, dinlenmek yok; balığa bile ancak sabah saat 4 gibi kalkıp gidebiliyoruz ve tüm bir hafta boyunca yorgunluk devam ediyor. size sağlıklı ve mutlu bir emeklilik hayatı diliyorum.

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi güzel stres atmışsınız, balık da olsaymış iyiymiş ama kısmet değilmiş anlaşılan :(

Valla fotoğraflara bakınca oralarda balık tutmasak sadece gezsek bile yeter diyor insan, acilen tekrar ölüdenize gezmeye gitmem lazım bunu anladım özlemişim oraları.
    Fotoğraflar ve güzel anlatım için tebrikler, inşallah bir dahaki sefere daha verimli geçer

15. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    tevfik abi
    dünyanın en güzel beldeleri.
    resimlerden bile içimi kaynattı.
    çok uzun zamanlarım geçti bu bölgede.benimde hafızalarımda canladı sayenizde.
    teşekkürler güzel paylaşım için.

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Task right & Droit tache :D :D

17. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Fethiye & Ölüdeniz Nostaljisi ana sayfada görünce dedim Tevfik abiden rapor var. :)
    Fotoğraflar, manzaralar gerçekten ömür uzatacak cinsten.
    Gerçekten muhteşem bir tatil geçirmişsiniz, anlaşılan havada sizden yana davranmış. Balıkta bırakalım olmayı versin... :) :)
    Şartlar uygun olmadığı için yüz yüze tanışma fırsatımız olmadı ama fotoğraflar sayesinde görmüş kadar oldum. :)
    Bu tarz güzel organizasyonlarınızın daim olması dileklerimle...

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Gün gelir, o da olur Mesut kardeşim. Ben sabırlı insanımdır.:D :D

Tüm güzellikler sizlerle olsun.

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Beğenine ve bakış açına teşekkür ederim Alper kardeşim.

İnşaallah sizlerde, sağlıkla ve huzurla o emeklilik zevkini yaşarsınız. Tadı şahane, gerisi bahane.

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Beğenin için teşekkür eder, gönlünde ki tüm güzellikleri, dolu dolu yaşaman dileklerimi iletirim, Yasin kardeşim.