Selam abilerim konuyu biraz erken açtım Çünkü Fethiye'ye okullar kapandıktan sonra 28 indeki sınavıda geçtikten sonra gideceğiz.Önce eğitim İşte bu yazın Fethiye'ye gittiğimde nerelere dalabilirim ? Geçen sene oldukça amatördüm palet gözlük zıpkın mayo kıyılarda dalıyordum Bu sene işi profesyönelliğe bağlayıp kamuflaj dalış elbisesi güzel bir zıpkın palet ve maske güzel ağırlık kemeri falan alacağım.Bir avantajımız daha var yakınımızın teknesinin anahtarı bizde ßu yaz tekneyle istediğimiz yere gidebileceğiz yani Sizlerden ricam bu fethiyede nerelerde dalabilirim ? Sevgiler ..
Dalgıçlık eğitimi almadan güvenliğin bakımından tekneden dalış yapmanı öneremem. Hele ağırlıklı dalış asla. Sen yine de kıyıdan idare et derim.
Yok Namık abi zaten yalnız hayatım boyunca dalmam Babamla birlikte dalıyorum genellikle daldığım koylar iğrenç günübirlik tura gelmiş tekneler yüzen insanlar vs herkes balıkları kaçırıyor Onun için bilen biri iyi mera falan varsa babamla birlikte gideceğim yoksa babamda izin vermez tek dalmama ..
5 senedir dalıyorum ve bu sene babam scuba dalışı eğitimi aldıracak bana..İyice kaparım işi ordan.Uyarınız için teşekkürler
Evet var Serdar abi..Babamla birlikte dalıyorum yalnız dalmıyorum Tekne turuyla gittiğimizde ufak tefek koylarda dalıyorum oralar genellikle max 10-15m oluyor işte oralara dalıyorum tabi tekneler falan karıştırıyor işi balıklar kaçıyor Bu sene Allah kısmet ederse sessiz sakin bir koyda dalacağım babamla birlikte gene zaten 5 senedir dalıyorum tek dalmadım asla sadece 1 kere babam sıkıldığında birazcık dinlenmeye karaya çıktığında ben tek dalıyodum kıyıda..1 kilo ahtapot vurup çıkartmıştım çok sevinmiştim orda
Yok daha sadece zıpkınım var işte tavsiyelerinize göre halledicem o işleri ama öncelikle scuba eğitimi alacağımıda belirtiyim hani kemere falanda alışırım ..
Ya benide google amcam alıştırdı bu işe balık avı malık avı derken zıpkın çıkarttı başımıza 1 kere baktım güzel zevkli iş Sonra öyle kaydı gitti en son bu hali aldı.Kuzenim var aynı yaştayız tabi biraz minyon o scuba eğitimi aldı geçen sene çok rahat dalmış kurşun murşun var belinde ama
serbest dalis ve scuba üzerine Anilcim Merhaba, Zipkinla dalmak cok keyifli, sende bundan cok hoslaniyorsun gördügüm kadari ile.. Mesajinda scuba egitimi alacaginida yazmissin, sana sunu söyleyebilirim ikisinin ortak paydasi yalnizca suda olmandir. Genel anlamda ikiside farkli teknik, dikkat ve disiplin gerektirir. scuba egitimi alacak yada almis olman serbest dalis icin bir anlam ifade etmiyor inan. Tüplü dalisa gectiginde demek istedigimi anlayacaksin .. Baban ile dalarkende unutmaman gereken sey, Babanin bile hata yapabilme ihtimali... Dünya genelinde serbest dalista hirs ve inat bircok profosyonelin hayatina mal oldu. Türkiyede zipkinla avlanan ve paylasima sunan bu avin öncüleri bile hayatlarini kaybettiler. Allah rahmet eylesin hepsine, birinide taniyordum ben. Herneyse kafani fazla sisirmeyim ama DIKKAT DISIPLIN ve LIMIT. Baban bunlari sana ögretiyordur zaten.. Ama sen sen ol cok derinden balik vurmaya hicbirzaman ihtiyacin olmadigini unutma.. önemli olan keyif alabilmek..
Deniz abi ellerine sağlık çok güzel yazmışsın bende asla hırs yapıp illada balığı vuracağım diye bir şey yok dediğin gibi bu iş zevk işi herşey keyif için
kardeşim bu abilerinin uyarılarına kulak ver bu gerçekten zevkli olduğu kadar ciddiyet,eğitim,antreman gerektiren bir konu kötü son için 15 metrede yeterli olabilir.
Anılcım Tekrar Merhaba, İşin keyif kısmı ile ilgilenmen ve hırslarını kontrol edebilmen çok güzel birşey, abilerine örnek olmaya devam et... Hele birde tüplü dalışa başladığında bakış açında değişecektir, yani bende öyle oldu. Kendimi bildiğimden beri havuza girdiğimi bilmem, varsa yoksa deniz, denizde de yiç üzdüğümü bilmem valla . Şnorkelim, paletim ve maskem hep olmuştur, işim gücüm aşağıda olan bitenlerdi.. Avlanmak çok güzel bir duygu, ilk başlarda olta avı ile sonra zıpkınla avlanmaya başladım.Daha sonrasında dalmaya başladım. Zıpkınla dalarkende farkediyor insan, ama tüplü dalışa geçince aşağıda yeryüzünden çok farkı bir doğa harikası buluyor seni. Ve her zerrende hissediyorsun su altındaki dünyada misafir olduğunu. Bize göre bir yer değil, bizler sadece misafir sanatçı olarak konuk oluyoruz. Bazen ev sahiplerini ortada bulamıyorsun, bazende nekadar misafirperver olduklarına şahit oluyorsun. Dalmaya başladığında tekrar konuşuruz bunları, senin keşfettiğin incelikleri... Hele orfoz yuvası bulduğunda, yada lagosların meraklı gözlerle senin çevrende süzüle süzüle yüzdüklerini gördüğünde.. Tabii hemen olmuyor bunlar, dalışda da sabır ve dereceler çok önemli, yawaş yawaş... Hani balık hafızası derlerya, 2 saniyeliktir unutur 5 dakkasını, işte öyle birşey olmadığını canlı olarak görebiliyorsun. Bir orfozu yuvasında tehlikeye attığında, zıpkınla daldığında da eğer şişden kurtulmuşsa, kendine yeni bir yuva arar, birdaha adım bile atmaz eski yere ( yüzgeç atmaz da diyebiliriz ) Daha sonra başka anılarıda paylaşırız seninle. Su altı gerçekten başka bir dünya, ve nasıl bir balık dışarda yaşayamıyorsa bizde yaşayamayacağımızı, sınırlı sürelerde misafirliğe gittiğimizi ve kısacası haddimizi bilmemiz gerekiyor. Gördüğüm kadarı ile sende bu bilinçle dalan bir avcısın. Senin gibi iyi yetişen ve bilinçli gençlerle görüşebilmek ( gençderken en genç, yoksa bizde yaşlı değiliz okadar ) çok keyif veriyor banada. Zevkli dalışlar, iyi avlar diliyorum
İceman ne kadar öz ve güzel söylemiş, kendimden bir örnek vereyim sana.. Ben uzun zamandır zıpkınla avlandım, hala avlanıyorum, iyi bir avcı olduğum söylenemez zıpkında ( gözler bozuk bayaa ondandır diyorum ). Şimdiye kadar 5-6 metreyi geçememişimdir bile.. AMA ÇOK keyif aldığımı söyleyebilirim.. öpüyoruz seni
Evet abilerim çok haklısınız..İlla 15 metreye dalacağım diye bir şey yok koca deniz bu bakarsın 1 metrede kılıçbalığı çıkar Mesela örnek olarak geçen sene insanların arasında yüzen 1 kg civarı bir akya gördüm kıyıda..Elimde zıpkın olsa indirebilirdim Yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hepimize keyifli sağlıklı bol trofeli avlar
çok iyi anıl. anladığım kadarıyla ileride sen kendinden oldukça söz ettireceksin bu çağlarda başlayan dalma aşkı seni umduğundan daha ii yerlere götürecek.Babanın söylediklerini sakın kulak ardı etme hatırlayamayacağın birşey ömrün boyunca en çok hatırlamak istediğin şey olabilir.
Abilerim bu konu burada kalabilir..Henüz 1 aya yakın süre var ben bu süre içinde balığa değilde derse ağırlık versem daha güzel olacak herşeyin başı eğitim Onun için şu aralar derslerle ilgilenmem gerek Konumla ilgilenmeniz ve cevap yazmanız beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim konuya cevap yazan herkese Dediğim gibi herkese bol trofeli avlar !