Uzun süredir siteyi takip ediyorum . İşlerimden dolayı balığa çıkamasam da sık sık av raporlarınızı okuyarak balık ve deniz heyecanını siz dostlarla paylaşıyorum . Bu çorbada benim de tuzum olsun , ender de olsa çıkabildiğim av raporumu paylaşmak istedim. Yer : Fethiye dış liman Yöntem : Tekneden sırtı Sahte : Youzuri Cristal Minnow 110 cm parlak Sıradan kamış , makine ve 0.40 asso ultra misina Av saati : 07.30 suları Hem deniz havası hem stres atma bahanesi ile akşamdan sırtılarımı hazırlayıp yüzey sırtısı ile kurşunsuz keyif modunda dolaşmaya başladım . Güzel Fethiye ve ada manzarası ile yol alırken kalamanın o muhteşem sesi ile irkildim aynı zamanda korktum diyebilirim . Çünkü çok kuvvetli bir asılma idi ve balık çok hareketli idi , Allahtan kalama oldukça açıktı. Beden olarak 0.40 misina sarılı idi ve bu balığı çekemiyeceğimi ilk saniyeden itibaren düşünmeye başlamıştım . Sonra rahatladım , nasıl olsa çekemem balık koparır keser gider diye düşündüm , bari keyfini çıkarayım dedim . Kalamayı çok sıkmadım ve balıkla adeta yarım saat bir ileri cıırrrrrrrrrrrrrrrr bir geri yüksek adrenalinli sabah sporu yaptık . Sonunda galip gelen makine ve kamış oldu , balık yoruldu ve tekneye kadar geldi . Kepçeledim ama kepçeye birtürlü sokamadım , bir cesaretle galsamasından elle tutarak içeri aldım. 5 kglık bu bölgede flamingo denilen keskin dişli çatal kuyruklu bir balık . Hemen toparlanıp geri döndüm , enerjik ve moralli dinlenmiş olarak mesaiye devam. Balık bahane deniz şahane bir de vakit olsa .... Saygılarımla
Harika bir balık. Literatürümüze "ceylan palamutu" olarak girmiş, uluslararası adı spanish mackarel. Uzun zamandır bu kadar büyüğünü görmemiştim. Ellerinize sağlık.
Çok güzel balık, tebrikler. Balığı alıcam diye kendinizi kassanız belkide kaçıracaktınız. Bazen işi oluruna bırakıp strese girmemek faydalı olabiliyor. Afiyet olsun.
Teşekkür ederim Yücel Usta , resimleri düzeltmişsiniz . Evet aynı zamanda ceylan palamutu da diyorlar, sanıyorum Kızıldenizin balıklarından . Oğlum bile önce ürktü ama sonra bu güzel pozu verdi .
bigün dipsiz bi kuyuya benim oltayı salıcam ucunada kocaman bi taş bağlıcam kalamayıda açıcam sonra hadi oğlum gel yavrum diye oynicam balık tutucam diye eve balık sokturmuyom 1 senedir balık yiyemiyolar garibanlar tebrik ederim şekli görünce gene dertlendim ama haset etmedim gerçekten sevinerek baktım... burdaki herkes aile gibi kim tutarsa herkes seviniyo, gerçi cimriler koklatmıyo ama muhabbetleri okumak çok güzel
Hakan Bey aynen öyle oldu , balık beni ben balığı görünce daha da heyecanlandık ama kamış ve makine olmasa sanıyorum çekemezdim..
maşallah mükemmel bir av, devamı bekler tebrik ederim, valla açık denize bakan illerdeki arkadaşları kıskanıyorum, İzin yok vakit yok, zaman yok, bu kadar yokluk arasında bizde istanbul'da istavrit sardalya çekmeye devam.
harika bir balık...ustalara bir şey sormak istiyorum...bu balık wahoo denen balıkla aynı balık mı...tebrik edrim bu arada...
Aynı familyadan birbirine çok benzeyen iki balık. Wahoo bu balığa nazaran oldukça irikıyım bir balık. Bir kıyaslama örneği vermek gerekirse baraüdayla ıskarmozu örnek verebiliriz. İkisi de birbirine çok benzer baraküda çok daha büyüktür.
saatin kaç olduğunu biliyosun mesajın atıldığı saatten... hafta sonu sınav var diye ders çalışıyodum bi bakim rapor var mı dedim... balık şaşırttı beni ama senin şu yorumun yok mu kahkaya boğdu beni... ortalık yıkıldı kahkahamdan... allah iyiliğini versin ne diyeyim : ))))