Fethiyeden Jigging ile ilk Akyam

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında SELODER tarafından paylaşıldı.

1. SELODER

SELODER SELAMİ

Uzun süredir devam eden teknik ekipman ve lokasyon belirleme çalışmalarımın ardından jig denemelerime başladım . Sabah 7.30 sıralarında 60-70 metrelerde balık bulucu sinyal vermeye başladı . Umutsuz ve acemice jigging yapmaya çalışırken oltaya saldırı oldu ve ağırlaştı . Çok ağır değildi ve gelişinden akya olduğu belli idi . 150 gr jig parlak mavi turuncu sonunda iş yapmıştı. Balık yakalamanın ötesinde ilk defa vertikal jigging ile başarılı olmuştum , kısacası tekniği herhalde kaptım . Güzel bir akya kendini gösterdi ikili iğnenin üstteki kısa olanına yakalanmıştı . İğneden çıkarmak diğer oltalara göre biraz daha zor oldu . Av vaktim azalmış ve dönmem gerekiyordu . Birkaç keyif oltasından sonra oyuncağını almış çocuklarcasına geri döndüm ve işe yetiştim . Denemelerime devam edeceğim , resimler ceptel ile ancak bu kadar oldu. Saygılarımla ...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Haziran 2010
  2. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Tebrikler. Güzel bir av olmuşa benziyor. Darısı başımıza :)

3. LapinCash

LapinCash

Tebrikler.Balık çok şahane.Çekerkenki heyecanı düşünemiyorum , neden çünkü çekmedim :D

4. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler,güzel bir balık..:)

5. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Tebrikler. sorum olacak bu balık lezzetli mi?

6. SELODER

SELODER SELAMİ

Palamut grubundan iyi ama lahos kadar değildir.

7. BiG_mAsTeR

BiG_mAsTeR Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spector
    Tebrik ederim güzel bir av. inşallah daha iyilerinide yakalarsın.

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Selami bey tebrik ederim..

Bu arada balık Akya değil, sarıkuyruktur....

Sevgiler... devamını dilerim.

9. SELODER

SELODER SELAMİ

Bu balıkların hepsini akya familyasından kabul ediyorum , sarıkuyruk akya çıplak vs . Hepsinin şekli şemali beslenme tarzı , avcılığı , mevsimi tadı tuzu bana hep aynı gelmiştir...

10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Öncelikle tebrikler selami bey çok güzelbir av olmuş devamını diliyorum. Fakat ustaların söylediği gibi akya değil sarı kuyruktur. Sizin aynı familyadan dediğiniz akya ve sarı kuyruğun Birbirleriyle genetik bir bağı yoktur hatta sarı kuyruk istavritle daha akrabadır :D Araştırmanızı ve doğru olanı bilmenizi isterim. Halk arasındaki Çıplak (Pul yapısının ince olması ve sıkı pürüzsüz bir yüzey oluşturması yüzünden) Kuzu ( Derya denizden çıkan büyük balıklara derya kuzusu diye hitab edilip naralar atılmasından) Avcı ( her iki balığında avcı balık olduğundan) böyle isim ortaklığı taşır ama bu isim ortaklığı yüzünden birbirleriyle karıştırılmakta.

Bu konuya neden bukadar dikat çekiyorum biliyormusunuz? Forumlarda özellikle fotoğrafları çekilen balıkların av raporlarında başlıkla alakası olmayan balıkların konulması ve yetişen yeni nesilllerin türlleri yanlış öğrenmesinden ileri gelen bir karmaşa vardır. Bazı avcılar ise avlanma sitkülelerinin belirtiği avların altında kalan yazılı orkinosları bizlere başka bir balıkmış gibi fotoğraflarını çekip av raporu hazırlamaları

Yassı balık yada çatal kuyruk adı altında Akya yavrularının fotoğraflarını görmüşlüğümüz olmuştur. Hassasiyetimiz bu yöndedir. Önemli olan bilgilenmek ve bilgilenmektir Sizde büyümüz olrak bilirsinizki Ağaç yaşkan eğilir. Bu hobiye amatörlüğe yeni gönül verenlerin doğru ve bilinçli olmasını sağlamak ve sürdürülebilir avcılığın devam etmesidir. Yoksa kim ne yapsın palamutmuş, orkinosmuş isim yüzünden tartışacak halimiz yok.

Sakın beni yanlış anlamayın bu yazım sizi yermek, avınızı kötülemek yada sizinle polemik yaratmak için değil .Güzel avınız için tekrar, tekrar tebrik ediyorum. Gayet de lezzetli bir balıktır pilaki yaptığımızda halka halka kesilip üserlerine limon dilimi konulduğunda bol domates soğan biberle fırında mükemmel bir lezzet çıkıyor maşşalah balıınızda oldukca büyük 6-7 kişilik geniş bir aile yada dostlar çok güzelbir sofra olur. O balığı çekmesi oldukca zevkli sürekli yol isteyen ve oynamak isteyen kalamayı bilen ve kullananlar için çok güzel bir av tebrikler

11. SELODER

SELODER SELAMİ

Bu balıkların hepsini akya familyasından "kabul ediyorum", sarıkuyruk akya çıplak vs . Hepsinin şekli şemali beslenme tarzı , avcılığı , mevsimi tadı tuzu bana hep " aynı gelmiştir"...

12. mehmet erdal

mehmet erdal mehmet erdal

Favori Kamış:
    llıneaeffe s-flex 4.20
    Favori Makine:
    shımano 4000 rb
    En İyi Avı:
    daha bulamadım onu
    tebrikler güzel balık allah daim eetsin

13. alikemal

ağaç yaşken eyilir

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    El hak, doğru söz de; kime?

"Kabul etmiyorum" "Farklı gelmiştir"

.

15. alikemal

Bu anlayışa diyorum abi (ağaç yaşken eyilir) diye, çaça, hamsi, sardalya. tırsi diye boşuna ayırt ediyoruz ne bileyim nede olsa bu balıklar yemlik diye tabir edilir sonar yazdımı, planktonlarla beslenir, ortalma boyları 8-12 cm arasıdır, göğsü gümüş sırtı siyah yada koyu mavi renklidir. Dimi Böyle düşünürsek solungacımı var kuyruğumuvar tamam o balık deriz:D Ozaman nerde kaldı Amatör Balıkcılık , Blinçli Avcılık Forumda 12-15 yaşında bu spora gönül vermiş yada 25-30 yaşına gelmiş ve bi şekilde merak salmış insanlar var. Onlarda okuyor bilgileniyor ve diyecekki Hım bu balık Akya :D :D ve sonunda Palamutla yazılı orkinosu ayırt edemiyen çifilik çuprasıyla deniz çuprasını ayırt edememiyen, akya ile sarı kuyruğu ayırt edemiyen bir grup olucak. Eğer bir rapor hazırlanıyorsa doğru bilgilerle hazırlanmalı. Birileri doğru bilgi veriyorsa düzeltmeli yada doğru su buymuş demeli yoksa alıntıda yazıldığı gibi benim için böyle, senin için böyle gibi göreceli birşeymi bu balık ortada Benzetilen balığın bile şekli farklıdırki bu yanlışlıkta inat etmenin manası yoktur.

Son düzenleme: 6 Haziran 2010
  16. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

17. ata33

ata33 Ali Tolga ACAR

En İyi Avı:
    Barracuda 3.5 Kg
    Akya ile Kuzu(Sarıkuyruk) arasındaki yanılgı

Genelde bazı profesyonel zıpkıncıların bile yanılgıya düşerek ismine Akya dedikleri Kuzu (Sarıkuyruk) balığı esasında çok farklı familyadandır! Kuyruklarındaki benzerlik sebebi ve avcı balık oluşlarından dolayı hep karıştırılırlar! Akya'nın rengi daha grimsi tonlarda olmakla birlikte Kuzu (Sarıkuyruk) balığının ise renkleri biraz daha sarı ve açık tonlardadır! Her 2 türün de yüzgeçlerinin renk,biçim ve konumları farklıdır! Aşağıdaki fotoğraflardan daha net anlaşılacaktır!

AKYA

SARIKUYRUK (KUZU)

18. fish founder

fish founder Özgür

her yeni tarzda avlanma başlangıcı genelde zor olur,
    bu zorluğu aşarak ilk balığınızı almanıza çok sevindim ve tebrik ederim.
    eminim devamıda gelecektir,
    bu tür avlar genelde ebat olarak büyük av verdiğinden av esnasında yakalayabileceğiniz fotoğraf ve veya video kayıtları 'imkanınız olur ise' bu tarz avlara ilgi duyan herkese çok daha fazla bilgi ve motivasyon sağlayacaktır,

19. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Avınızı tebrik ederim.Hayallerimi süsleyen bir balık.

20. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Güzel balık. afiyet olsun.