fiber tekne bakım

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında freestyle tarafından paylaşıldı.

1. freestyle

freestyle smh

Merhaba arkadaşlar 2 arkadaş ortak bir tekne almayı planlıyoruz bir tane fiber tekne bulduk ama birazcık bakım istiyor özellikle boya boyama işlemini kendimiz yapmak istiyoruz bunun için hangi boyayı kullanmalıyız hangi malzemelere ihtiyacımız var istanbul içi nerden temin ederiz nasıl bir yol izlemeliyiz sizin engin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz.

2. ozan

ozan Ozan

fiberin bütün işlerini kendiniz yapabilirsiniz ama boya istiyosa başka işleride vardır. tekneyi ters çevirip spiralle boyayı kaldırıp bakmak lazım sıkıntılı görünen yerlerde. sonra istiyorsa yamaları yapar zımparalar ve boyarsınız. paranıza göre boya var bu işler için. yağlı boyadan tutunda epoksi boyalara kadar her fiyata her markadan boya bulmak mümkün.ben sprey boya kullanıyorum uygulama kolaylığından dolayı

3. freestyle

freestyle smh

tekne zaten karada kazıyıp zımpara yapıp tekneyi iyi gösterecek hangi boyayı kullanmalıyız boyadan önce çelik macun çeksek daha mı iyi olur ?

4. ozan

ozan Ozan

macun elbette pürüzsüz olmasını sağlar buda su tutuşunu azaltacağından daha rahat kayan bir tekne olur. ama macun esnemez. buda daha çabuk çatlamalar olacağını boyanın çabuk bozulacağını gösterir. bence polyester ya da paraya kıyarsanız epoksi gibi daha esnek malzemeyle yapıp zımparayla pürüzsüz hale getirip gene epoksi boyalarla boyamak. ama dediğim gibi epoksi pahalı biraz.

5. ozan

ozan Ozan

6. freestyle

freestyle smh

arkadaşlar birde en alt kısma suda kalacak kısmına teknenin zehirli boya sürmek şart mı ? sürersek faydaları nelerdir.

7. ozan

ozan Ozan

fiber sürekli suda kalacaksa sür . kekemoz-yosun oluşmasını geciktirir

8. freestyle

freestyle smh

teşekkürler yardımcı olduğunuz için istanbul içi koç boynuzu,çapa,küpeşte fitili, kısacası tekne malzemelerini bulacağımız uygun bir yer var mı?

9. EmreT

EmreT Emre Toksöz

Malzeme

Benim bildiğim ve alışveriş yapmasamda arada gidip gezindiğim yer Karaköy Perşembe pazarı.
    Karaköyden-Şişhaneye doğru giden Tersane Caddesinin sahil tarafında kalan kısmında çok Boya malzemesinden tutun,paslanmaz-sarı malzemeler ve tekne için çeşitli ekipmanları bulabilirsiniz.

Hepinize Rastgele
    EmreT

10. freestyle

freestyle smh

istoç nasıl oraya gitsem diyorum.?

Son düzenleme: 14 Nisan 2010
  11. freestyle

freestyle smh

arkadaşlar zımpara olarak kaçlık kullanmalıyız astar boya olarak ne önerirsiniz ?