Herkese merhabalar. Benim 4.25 boyunda kamaralı 2006 model fiber bir teknem var. Güverte kısmında 2-3 yerde ve kamara köşelerinde çok ince çatlaklar var. Buralara macun çekip kapatmayı planlıyorum. Ancak biraz titiz olduğum için bir de komple boyatayım mı diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlarım ilk orjinal boya performansını vermez, zamanla kusmalar olabilir deyip beni işgillendirdiler. Araba boyası gibi, yapılan boya değer düşürür mü ya da orjinal görünümden uzaklaştırır mı? Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. SAYGILARIMLA.
deniz aracı suya değdimi zaten değeri düşeceği kadar düşer. aldığının yarısıdır anında fiyat. ikincisi macunla kapatma boyayı kaldır oralardan ve yeniden polyesterle tamir et. yok ona gerek yok diyorsan zaten macunada gerek yoktur.
Gerekli tamiri zaman geçirmeden yapmanızı, hem tekneniz hem siz hemde bütçeniz açısından şiddetle tavsiye ederim. Bahsettiğiniz çatlaklardan girecek deniz suyunun, elinizin ulaşamadığı bölgelerde yaratacağı tahribat, teknenizin boyanmasına göre çok daha fazla değer kaybettirecektir.
evet bende yakın zamanda 2. el bi tekne aldım ve bu konuda çok araştırdım. Çatlaklardan tuzlu su girmesi uzun bi süre sonra da olsa ozmoza sebebiyet verirmiş. Tamiri çok daha sıkıntılı bi hal alır. Tavsiyem eğer tamirat yeri az bi alansa lokal olarak macunlayıp akrilik boya ile boyaman. Fakat renk farkı ve parlaklık çok fark edecek se veya alan büyükse tekneni komple ince sulu zımparayla zımparalaman. Aksi takdirde boyayı tutturamazsın ve zaman içerisinde kabuk kabuk atar. Ben teknemi, jelkotu çok matlaştığı ve tamir alanı fazla olduğu için komple zımparalatıp önce kivi astar ile astarlatıp macunlayıp sonra tekrar zımparalatıp en son tekrara astar ve peşinden akrilik boya attırdım. Tabi bunu sadece teknenin dışına yaptırttım, içini boyatmadım. Çünkü akrilik boya otur kalk veya olta çarpması sonucu vs. kolay çizilir. Bu yüzden içteki jelkota sadece pasta cila yaptırttım...