Selam, Arkadaşlar 9.8 4 zamanlı parsun marka bir motor aldım. Tekneyi yaz ayında almayı düşünüyorum. yüksek süratlere ihtiyacım yok tamamen ufak tefek gezi ve çoğunlukla balık amaçlı kulanacağım sahilden uzaklaşacağım max mesafe 3-4 km kafamdaki tekne 4 - 4.20 arası çift çidarlı birşey sizce uygun olurmu tavsiyelerinizi almak isterim tekneyi alırken dikkat etmem gereken hususları yazarsanız sevinirim.
Önce kendinizi tanıtsanız, bu aileye mensub olsanız, sonra yardım isteseniz, daha doğru olmaz mıydı acaba.
tekneyi nereye bağlıyacağınızda öneml, isterseniz oradan başlayalım. bazı arkadaşlar bırakacak yer bulamıyorlar. eğer romorkla çekecekseniz kaç kişilik alacağınıza bakın mesela tek başınıza indirmek ve çıkarmak isteybilirsiniz??
Adım niyazi istanbulda ikhamet etmekteyim. Tekneyi Marmara adasına götüreceğim orada diğer teknelerin içerisinde limanda barınacak. Kışın teknelerin muhafazası için hazırlanmış adanın barınağı var oraya çekeceğim. Götürürkende arkadaşın büyük yük kamyonu var onu kullanmayı planlıyorum. Tekne genelde babam ve benim tarafından balıkta kullanılacak nadiren bizimle gelen eş dost olursa 3-4 kişi oluruz diye düşünüyorum ama genelde hep iki kişi oluruz oda hafta sonları hatta çoğu zaman hafta içerisinde babam tek olacaktır. Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekürler
hımm fiberede zehirli boya yapılıyomu bak bu iyi oldu işte ilk deneyimim olacağı için fazla bilgim yok peki tekne boyu olarak 4.20/4.50 ye çikarsam çok sorun olurmu dersiniz. birde çift çidarlı öneriliyor çift çidar sanırım iki kat arasında strafordan oluşuyor bu doğru bir seçimmi olur ? Aldığım motoru ilk çalıştırma esnasında dikkat etmem gereken bir husus varmı aldığım yer yağı koy ipi çek okadar dedi ama
ben polyester tercih ediyorum tamiri kolay oluyor, iyide kaşındırıyor. ama herkes kendi kafasına uygun olanı alıyor tabii. barınakta kalacağı için ölçü konusunda serbestsiniz 4.75 teknede kullanabilirsiniz. ben eski motor kulandığım için yağını biraz fazla katarım. sizinki 4 zamanlı, benzine yağ katmayın. günümüzde yeni motorlar genelde rodajlı olur, siz yinede fazla gaza basmayın. (Not, şartlar ne olursa olsun yanınızda mutlaka kürek bulundurun, gerçi zamane cep telefonları çoğaldıya nolur nolmaz)
Anladım hocam birkaç yerde okuduğum 9.8 motor 4 metreye az gelir gitmez felan dendi kafam karıştı ama dediğim gibi tiki tiki bi hız olsun ekonomik olsun bana yeter artar tabi kürek hızıda istemem ama idare etsin işte
o makina 4 m bir tekne için bence yeterli işinizi rahat görür. Ama 4 kişiye gelince bir miktar performans kaybedebilir. Denize çıkarken min almanız gereken malz yanınızda bulundurmayı ihmal etmeyin. (can yeleleği v.s) Deniz bu şakaya gelmez. Hayırlı olsun şimdiden.
9.8hp için 4,5 m fber tekne ideal olur. motor şaftı tekne yapısına uygun olmalı, tekne sürekli denizde kalacaksa ilk defa indirmeden birkaç saat önce zehirli boya yapılması iyi olur.ama her sene karaya çekip temizleyip tekrar boya atmak lazım.ayrıca 0km motor için 3 depo bitinceye kadar yarım gaz gitmekte büyük yarar var, ondan sonra gazı sona kadar kullanabilirsin. son olarak tabanı katamaran tarzı denilen yayvan ve burnu düz teknelerde hareket kabiliyeti daha rahat oluyor, aksi halde bu boy teknelerde ayağa kalkmak bile problem yaratabilir, tekne konusunda en önemli olan şey de: kişi başı can yeleği mutlaka olmalı ve 1 standart can simidi kesin bulunmalı zaten yasal olarak bulundurman gerekenlerde bunlar da var.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekür ederim. Motoru ilk üç depo yarım gaz çalıştıracağım eski bir motosiklet tutkunu olarak yeni motorlardada bunu yapardık sanırım rodaj gene faydalı olacak katamaran tipi tekne biraz inceledim şuan onlara bakıyorum balık esnasında hafif dalgada çok yalpalamasın isterim bu tekne bunun içinde uygunmudur tekne çok sağa sola kaçmasın istiyorum yalpa vs. gibi şeyler duydum bunun için ney dikkat etmeliyim dersiniz ?
Arkadaşlar tekrar selam tekne olarak aşağıda verdiğim linkteki tekneyi düşünüyorum sizce nasıl bir seçim avantaj dezavantaj yorumlarsanız sevinirim... http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...a4-30-std-4-30-mtr-fiber-tekne-69860668/detay
Önce Nal almışsın, ona At arıyorsun, tipik bir Türk davranışı. ) Yanlış anlama sakın latife yaptım, hepimiz biraz öyleyiz zaten. Fiber tekne alacaksan markalı ve bilindik firmaların ürünlerini incelemeni ve ona göre karar vermeni öneririm .
Güzel kaliteli bilindik tekne markası önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar hatta aklınızda varsa modelleride isatek ve yerliyurta baktım internetten bunlar nasıl daha güzel kalitelileri varmı fiyatları vs...