Herkese selamlar, Fiber Tekne ve 9,9 Motor alacağım ve Araştırıyorum. Gerçekten büyük bir pazar söz konusu..Fiyat 4 metrenin altına düştükçe ve sanırım malzeme kalitesi düştükçe düşmekte. En çok kafama yatan Yerliyurt 405 oldu.Mursan marin diyenlerde çok..Yorumlar çok olumlu. Ama yinede kimi ağırlığı çok önemli diyor,kimide önemli olan o kullanılan malzemedeki kalite diyor..İkinci el almakta diğer bir seçenek ama 1,500 tl değer biçilen bir fiberi tercih edene kadar 2500-2750 arası verip sıfır almak daha makul gibi duruyor.Birazda bütçe kısıtlı bu kadar sağlıklıda karar veremiyorum.Biliirsiniz.. Herneyse bu işin fiber kısmıydı..Antalyada yaşıyorum ve burada 9,9 motorun yettiğini gördüm.Zaten ADB yok..Çok tecrübemde yok.Hatta bir fiber kullanmışlığım hiç yok,sadece 1-2 km çalışırken tuttum falan.. Şimdi gelelim motorlara Aklımda açıkçası Suzuki 9,9 Yamaha 9,9 ve Mercury 9,9 var..Kullanan arkadaşlar alınmasın ama diğerlerini duyunca ismini biraz yavan geliyor..(Parsun-Hidea vs) Sanki Mondial yada Asya Motor hissi uyandırıyor bende.. Bu iki takımı harmanladığımda Mercury 9,9 + Yerliyurt 405 aklıma yattı. (Cebimede yattı) Yaklaşık 7250 civarında tutuyor.Tabi bu boş paket..Cansimidi vs kayıt kürek römork hariç..Onlarıda eklersek 8500 civarında tutuyor..Açıkçası 5500-6500 arası bu paketin 2. elleride var.yada muadilleri var. Sizler (Fiber sahipleri) yerimde olsaydınız nasıl bir karar verirdiniz.Giriş fiberi için 8500 tl yüksek bi fiyatmı? Yoksa iyi bir şey alana kadar 2. el mi alayım.Sonuçta deniz tecrübemde aktif kullanıcılar kadar çok değil..Bu iş biraz can işi hafifede alamıyorum.İçime sinsin istiyorum.Okuyanlara ve Yorum yapacaklara şimdiden çok çok teşekkürler..
Bir tekne sahibi olarak 2.el sağlam az kullanılmış bir fiber tekne alabilirsin derim, ama motoru mutlaka sıfır al.. motor çok çok önemli, denizin şakası olmaz, arabada olduğu gibi sağa çekip duramazsın.. ben bu işe ilk giriştiğimde tam tersini yapmış ve tekneyi sıfır motoru 2.el almıştım, motordan çok çektim.. sonra o motoru satıp sıfır Mercury aldım ve rahat ettim.. motor markası olarak bir Mercury kullanıcısı olarak tavsiye ederim, çok memnunum ama daha eski kullanıcılar Yamahanın problemsiz bir motor olduğunu söylerler.. hatta Mercury'yi aldığım bayii bile Yamahayı tavsiye etmişti ama o sırada Mercury'de KDV indirimi olduğundan onu tercih etmiştim..
hocam öncelikle merhaba.Şimdi tekneden tekneye çok fark var 405 yerine 4.25 4.35 veya 4.50 sizin işinizi çok çok iyi görür her teknenin ağırlığı kullanılan malzemesi farklı benim size önereceğim markalar safter yerliyurt bu saydığımız tekneler 200kg üstünde tekneler 9.9 yeter demişsiniz ama bir mühted sonra yetmiceğine eminim denizde fazla beygirin zararı olmaz belgeye gelince belgeyi 100tl karşılı tek sınavda alabiliyorsunuz minimum 15bg ve mutlaka 4 zamanlı bi motor bakmanızı tavsiye ederim tekneye bikaç kişi aldığınızda birde tekneniz ağır ise birde üstüne kötü hava şartı eklendiğinde 9.9 size yetmeyebilir marka konusunda mercury derim pazarı çok iyi ve her parçası mevcut ilk etapta 2.el de alsanız olur sıfırda sıfır alırsanız ileride satarken veya büyütmek istediğinizde aldığınız paranın bayabi altına inecektir. ilgilenirseniz benim teknemde satılık 4.50 çavsa 15bg 4 zamanlı suzuki fiyat olarak 7.800 diyorum çapası küreği v.s kolay gelsin..
Motoru bizde kullanıyoruz, hiç bir tersliğini görmedik, gayet makul bir tercih. Ama tekne dersen, biraz düşündürüyor. Başta, 4.05 ise tekne, o motor biraz büyük. Bu bir sorun olsa da, çok büyük bir sorun değil. Teknede önemli olan denizci olması. Yani dalgada vs. sağlam durması. fiber tekneler, genel olarak, bu açıdan sınıfta kalıyor. Eğer teknenin ön tarafı ve yanları yeterince yüksek, dalgaya iyi duruyorsa bir kaç çözüm mümkün. Hangi fiberi alsanız, bu size düşen bir iş. Teknenin ortasına biraz beton dökmek, kurşun vs dökmek yoluyla ağırlığını artırırken, dengesini de artırmak. Bu gerçekten faydalı oluyor. Hah, bunu yapınca da, 9.9 motor büyük olmaktan, uygun olmaya geçiyor. Bu durumda, teknenin sağlam, omurgasının vs. o ağırlığı taşıyacak kadar iyi olması önem taşıyor. Böyle bir şey yapınca dert artıyor, daha çok benzin yakıyor, karaya çıkarmak filan güçleşiyor. Ama denizciliği artıyor. Bir seçim yapmanız gerekiyor.
4.55 mursan - 15bg 4 zamanli mercury var. ikinci el aldim ama magazadan aldim. oldukca memnunum, iki markayi da tavsiye edebilirim.
hocam betona felan hiç gerek yok kullanılan yer çokçok dalgalı biyer ise ağaç almanı öneririm ama antalyada ahım şahım dalga olucağını zannetmiyorum dediğim gibi 230 250 kg tekneler safter ilk terciğim küpeşteside oldukca yüksek oldukca dengeli tekneler bu ağırlıktaki teknelerede minimum 15 bg makina taktığı zaman hiçbir sıkıntısı olucağını zannetmiyorum tekne kayık eşleşmesi çok iyi olmalı aksi taktirde düşük hız aşırı yakıt olacaktır..
Sevgili arkadaslar burdaki uzman marinciler ise 4,50 birseye 15 lik gerektigini ama 4 metre olursa 9,9 un daha saglikli olacagini soyledi..ama suzukiyide listeye aldim fiyat 5300 indirimde su anda 9,9 lugu..ne dersiniz.. bu arada teklif yapan arkadasa sorum yer neresi sizin ?
hocam yer bursa evet 4 mt için ideal 9.9 ama 4.50 ve 15 beygir iyi eşleşmedir.hocam suzuki tercihi iyi ama mercury daha çok tavsiye ederim piyasası daha canlı ben tekneyi satarsam 30 bg mercury efi ve 4.50 safter düşünüyorum eğer maddi durmunuz el veriyor ise bu verdiğim kombinasyonda mükemmel kullanan arkadaşlarım var çok sağlam dalgalarda bile gidebiliyorlar
evet link var fiyatta ufak bişeyler yapabilirim; http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...lussuzuki-df-15-bg-4-zamanli-105373171/detay/
bana göre yüksek sana göre düşük. tekneyi almak bir dert bırakmak bir dert. olmazsada olmayor, yinede acele etme
motor Motor alacaksan Hidea ve buna benzer markaları kesinlikle alma. yamaha-mercury-mariner-honda yada suzuki al derim. Geçen sene kısa şaft 9.9 Hidea aldım ve 10 saat dolmadan arızalandı garantiye bile sokmadılar. Motorda ne olursa olsun garanti diye bir sistem sadece sözde var. Uygulamada garanti falan yok. Ararsın bir sürü laf kalabalığı. Şaft keçesi su almıştı yok araya bişey girmiştir, yok kullanıcı hatası. Yani kurumsal bir marka al. Kalitesiz insanlarla uğraşma.