fiber tekne

Konu, 'Genel Konular' kısmında bluehunter tarafından paylaşıldı.

1. bluehunter

bluehunter Ramazan

öncelikle daha evvel bu konu açıldıysa lütfen moderatör arkadaslarımız o bölüme taşırlarsa sevinirim

merak ettiğim konu tekne almak istiyorum ve uygun fiyata eski bir tekne buldum 15 yaşında 9mt boyunda fiber motoryat bazı yerleri güneşte kala kala çürümüş şimdi ben bunu alsam fiberin ömrü ne kadardır?
    boylara motor güçlerine göre vergiler ne kadardır?
    boyundan dolayı ve motor gücü 10 beygiri geçtiğinden dolayı kullanmamda sakıncalar nelerdir kaptanlık belgesi falan gerekirmi?
    yoksa vergisini ödediğim için rahatlıkla kullanabilirmiyim?

Son düzenleme: 3 Ekim 2008
  2. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    fiber plastik tabanlı olduğu için 100 yıl ömrü vardır ama o büyüklükte fiber alacağına ahşap al güvenilir olsun :D

3. ozan

ozan Ozan

Alacağın fiberde kanserleşemler varsa yapacağın iş onu alıp ters çevirip spral ile zımparalayıp tüm yüzeyi yeniden kaplaman olacaktır. yani o tekneyi kalıp gibi kullanacaksın bu da tekneyi ağırlaştıracaktır. kırılmalar güneşten değilde darbe temelli ise sadece o bölgelere yama yapabilirsin. kendin yaparsan çok masraflı değil. fiberin ömrü uzun olmakla birlikte plastikle alakası yoktur. cam elyafı ve polyesterden mamüldür. depolanma koşullarına bağlı olarak ömrü değişir. zaten indir bindir vb esnada kırılacak ve tamir gerektirecektir. yani tamirat tekne sahipliğinin rutinlerinden birisidir. kayıtlı bi tekne ise alabilir ve çalışmaya başlayabilirsiniz. yenisi en makbül olanı olacaktır. 9.9 üzeri motorlarda matör deniz adamı belgesi şart

4. bluehunter

bluehunter Ramazan

anladığım kadarıyla ve teknenin durumuna bakınca yeni bir tekne almak daha avantajlı http://www.tekneborsasi.com/detay.php?id=29437 adam olabilse iyide düşündüm bunun motoruda 15 senelik ve kullanılmamaktan içi karıncalanıp çürümüş olabilir :( tamda aklımdaki tipte bir tekne :rolleyes:

5. ozan

ozan Ozan

kalıp olarak kullanabilirsin. kendin polyester işi yapabileceksen ve bir kaç ayın varsa buna ayırabileceğin al yoksa yeni ya da az kullanılmış bi tane al

6. bluehunter

bluehunter Ramazan

7. ozan

ozan Ozan

o tekneye bu makine ufak değilmi:confused:

8. bluehunter

bluehunter Ramazan

hayırrrr bendeki motor o tekne için değil zaten :) zamanında 5mt boylarında bir tekne alacaktım onun için almıştım ama 25beygirlik motorlara taş çıkartır cinsten birşey.:D zaten 9mtlik olanından caydım haklısınız zaman olmadıkça onun tamiri bakımıyla kim uğraşabilir iyisimi 4-5mt boyunda oturaklı bir tekne almak.

9. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    o tekne enaz 55 bg ister
    içi dışı elektriği kromu tentesi depoları vs vs vs vs sana en az 75.000 ytl ye çıkar