Bu gün kafaya takma aparatı olan lamba aldım arkadaşlar.8 tane led' i var.Düğmeye ilk basışta 2 ledi yanıyor.Sonraki basışta 8' ibirden yanıyor.3.basışta ortasında lazer ışık var o faal oluyor.Hadi ilk ikisini anladım da o lazer ışığı tamamen bir aksesuar mı yoksa denizde başkaca bir faydası var mı?.Ne bileyim uzaktaki bir hedefin dikkatini çekmek,denizin içine tutupbalıkların dikkatini çekerek toplanmalarını sağlama vs. Gerçekten merak ettim acaba siz ne düşünürsünüz?
lazer ışığı merkezlemek için olabilir,nasıl matkaplarda veyadekupaj makinalarında lazer var ilk aklıma gelen bu.ama bana kalırsa aksesuar
. O kafa lambasından Bende de var ve çok işime yarıyor. Mesela rüzgarlı ve karanlık bir ortamda arkadaşlar ile avlanıyorsun. Kafandada lamba var, Allah muhafaza düştün yada bi yerine birşey oldu hemen kırmızı flaşörleri yakıyorsun. Bunu gören arkadaş(lar)da hemen geliyorlar yani bir çeşit acil durum ikaz uyarı lambası o.
BU lazer yanıp sönen cinsten değil.ve sadece lazer ışığı veriyor.Diğer ledlerle yansa merkezlemek için kullanılabilirdi.Büyük bir ihtimalle ürünü cazip yapmak için kullanmışlar.Bizlere de acaba ne işe yarar diye kafa yorması kalıyor.
. Bendekinde 1. kademe 7 led 2. kademe 12 led 3. kademede ise 3 tane kırmızı led alarm verir gibi yanıp sönüyor, benimkine göre anlatmıştım. ama sendekide enterasan ,vardır bir manası herhalde,
bence bence balıkları kaçırmak için duşunulmus bir sey.:=))) bir de bu lazer nesnelerinin böyle kullanımında karsınızdakinin gözune gelince zarar verdigini biliyoruz dimi. çinli dusunmuyor bunu yapıyor satıyor. ancak saglıklı bir durum diil o yogun kırmızı ısık. Bir deee Hani filmlerde oluyor ya tip silahın uzerine lazer takıyor. Herif üzerindeki kırmızı ısıgı görup kendini yere atıyo falan. Orijinali aslında gözlukle kullanılır çıplak gözle seçilmez. ya da bir el lambası sabitliyor silahına. Lambayı yakıyo giriyo binaya. ne ayak. etrafı görecek. sizce kim kimi görür. çok guluyorum. bu tip aparatlar sizin çevrenizi görmenizden daha fazla çevrenin sizi görmesini saglar. İkinci en önemli sakıncası da budur. ki gece avcılıgında neye ne kadar yarar saglar orasını üstadlarımız bilir. sahsen ben çok da mantıklı bulmadım bu tip aparatları.
genelde gece denizde küçük sandalla avlanırken.sandalın işığı olmaması sebebiyle.veya tanoz atıp sabit avlanırken.daha büyük yada başka hareketli teknelerin sizi görmesi için olabilir.lazer uzaktan görünür.(tabiki piyasada satılanlar).biz buna benzer aparatları güzelyalıda (mudanya).gece açıkta avlanırken kullanıyorduk.en azından önlem özellikle gırgır teknelerinin serbest olduğu tarihlerde.