Arkadaşlar merhaba sitenize yeni kaydoldum epeydir balığa bir arkadaşımla beraber merakım var. Kendisinin doğum günü sebebiyle nisan ayı başında terkosta balığa çıkmak istiyoruz kıyıdan doğru bot kiralamıycaz kıyıdan atmayı düşünüyoruz fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var Kıyıdan olta atarken konum olarak nereyi önerirsiniz ? ekipman olarak ne kullanmalıyız ? bu dönemde hangi balığa yönelmeyiz amacımız ne olmalı ? herhangibir yasaktan etkilenirmiyiz ? 1 gece orda sabahlamalı bir şekilde kalıcaz öneriliriniz neler? şimdiden teşekkür ederim
Bot kiralayın Boooooooooooot terkos da Turne Öle Yakalanır Kıyıdan Pek Bişi Olmaz Lanet olası Ağ Çekenlerin Yüzünden(((
Sevgili Fatih Terkosta kıyıdan avın randımanlı olmaması için en önemli sebeplerden biriside kıyı yapısının nerdeyse tamamının rahat olta atmak için uygun olmamasıdır. Elbette Hakanında belirttiği gibi hemen her sazlıkta ağ vardır. Keşke atıp çekilen bir ağ olsaydı. Bunlar sabit ağlardır aylarca aynı yerde dururlar,balığın haricinde ne değersede yakalanır. Ancak Terkos gölünün önemli bir sahası ava kapalı özel mülk,yada askeri bölgedir.Buralarda rahatca üreyebilen balıklar,gölün herdaim özellikle Turna balığı açısından verimli bir sulak alan olabilmesini sağlamıştır. Balaban köyünde Mehmet Çıtak vardı biz onunla birlikte çıkardık.Kendiside iyi balıkcıdır. Sizdebir tekne kiralarsanız iyi balık alırsınız. Ancak şu nokta çok mühimdir. Turna hemen heryerde olduğu gibi hemen sezonun ilk günlerinde oltalara rağbet etmeyebilir. Suların onların aktif olmasını sağlayacak sıcaklığa ermesi lazımdır. Hersene bu oltaya vurma başlangıcı değişir.Ancak sezon başları herzaman riskliidir onca emeğe karşın hiç vuruş alamadan dahi dönebilirsiniz. Sevgiler
Vedat ağabey, Tekrar bu başlığı tıklayıp bunları okur musun bilmiyorum ama okursan kafama takılan bir konu var onu arzetmek isterim. İkinci defadır, sezonun ilk günlerinde Turna avının kısır geçebileceği ile ilgili uyarınızı okuyorum. Lakin birkaç yerde de; Havyar bırakan Turna'nın aç ve saldırgan olacağını okuduğumu hatırlıyorum. Acaba Turna havyar bırakalı birkaç gün, belki hafta oldu da o saldırgan dönemi geçti mi. Yoksa bu iki bilgiden birinde yanlış yorumladığım başka bir nokta mı var? Saygılarımla...