Merhaba arkadaşlar.Ben gerek denizde gerek tatlı suda at-çek yöntemiyle levrek ve kasna avcılığına merak sardım.Bu amaçla bir sistem oluşturdum.Acaba bu sistemde eklemem ya da değiştirmem gereken parçalar varsa bana belirtirmisiniz. Kamış : SHIMANO ALIVIO BX SPINNING 270 MEDIUM KAMIŞ Makine : SHIMANO CATANA 2500 FA MAKİNE Misina : ANGEL KISS SUPER STRONG 0,20 mm 150 METRE MİSİNA
uygun fakat kasna avı için bence 0 ile 10gram arası olması gerekiyor. Çünkü bu kasna sahteleri 3-5 gram civarında oluyor en iyi randıman en düşük atarlı kamışla alınır. Fakat siz levrekte avlayacaksanız 15grama kadar çıkacaksınız. Yani 5-25gram bence daha uygun. Tabi büyüklerim daha iyi bilir fakat benim deneyimlerim bunu gösterdi 1gramın bile önemi çok büyük. Light kamış daha uygun olur
Tamam o halde kıyıdan levrek avı için bu kamışı kullanabilir miyim?Yoksa yine atarı düşük bir kamış mı düşünmeliyim?
Peki bana atarı 5-25 olan,270 cm boyunda iki parçalı karbon bir kamış önerebilir misiniz? Edit : REMIXON FANTASY 2 PARÇA KARBON 2.70 m Bu kamış işimi görür herhalde.
misina olarak stren öneririm kullandığım en iyi misina diyebilirim bulabilirsen stren i bir dene 8-8.5 tl ciavrı bir fiyatı var makina iyi gibi hafif bişey olsun uzun saatler sonunda yorulmanı engeller kamış için önce kaç gram sahte atmak için kullanacağını tesbit et o grama uyan orta kalite bir kamış işini görür
kesinlikle yalnız size 3mt alın diyen de çıkar onlar daha iyi bilirler denizde avlanmak için olanları. Bence biraz bu konuda takılın yorumları bekleyin.