Merhaba abilerim kardeslerim daha once hic balik avi falan yapmadim. Suan Finlandiyadayim sagim solum onum arkam gol, ama ben sadece at cek ile denizden 4 tane turna (hauki) alabildim. Herzaman denize gitme firsatim olmuyor. Evim golun yaninda ve sandalim var golden daha hicbisey alamadim. Herzaman at cek deniyordum bugun dip oltasi yaptim hamur hazirladim gene birsey yok. Akil verebilecek deneyimli birileri varmi acaba hava burda 0 dereceye yakin benmi yanlis bisiler yapiyorum yoksa sezonumu degil. tesekkur ettim simdiden.
Bulunduğunuz ülkenin tatlı sularda uygulanan balıkçılık rejimini araştırıp öğrenmenizde fayda var. Bildiğim kadarıyla Kuzey Avrupa ülkelerinde amatör balıkçılığın kuralları ve sınırları net belirlenmiş ve müeyyideler de gayet katı. Ceza yememek için çevrenizdekilere sorup öğrenmelisiniz. Özellikle de hangi göl ve göletlerde hangi balıkların avına izin var, adet veya kilo cinsinden günlük limitler ne kadar, şahısların işlettiği avlaklarda günlük kira bedelleri ne kadar ve tatlısu avcılığı için hangi belgeler gerekiyor? Bunlar işin temeli. Forum üyesi Adem kardeşimiz (finland01) Finlandiya'da yaptığı avları raporlamıştı geçmişte. Kendisine özelden ulaşarak bu hususlarda bilgi alabilirsiniz sanırım. Keyifli avlar dilerim...
Bu konuda en faydali bilgi yerel balik malzemesi vs satan sahis ve dukkanlardan alinir diyebilirim. Cunku yasadiginiz bolgedeki tum sularin ihtiva ettigi baliklar,tercih ettikleri yemler ve yerel balikcilarin kullandiklari teknikler konusunda onlar kesin bilgi sahibidir. Yemide oltayida onlar satiyor sonucta.
bende oralarda hatta ve hatta irlanda da olsamda..şöyle bir amuda kalkarak balık tutsam diye içerleyip duruyorumhihi hayalim irlanda youtubeye gir..Fikret abimizin videolarını incele..kendisine özel mesaj at..bir şekilde ulaşmıya çalış derim.. sana işin inceliğini,hangi derede gölde,nerde ne balığı varsa,nasıl yakalıyacağını anlatır.. link: http://www.youtube.com/user/PLATINIUM1943/videos