Finlandiyadan herkese merhaba

Konu, 'Tanışalım' kısmında kalamies tarafından paylaşıldı.

1. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    Beulah Switch 10,6 - #6/7
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    herkese selamlar,
    ben Finlandiyada yaşayan bir türk vatandaşıyım.Aslında buraya geleli pek fazla oldu diyemem (yaklaşık 5 ay) ama şunu ifade etmeliyim ki buradaki balık tutma adabı mı denir artık adını siz koyun; gerçekten inanılmaz. şöyleki; insanlar yiyecekelri kadar balığı alıyorlar ve geri kalanı tekrar göle salıyorlar ve bu da her zaman o gölde balık bulunmasına neden oluyor.
    Aslen Sakaryalıyım. Sakarya nehri hakkında birkaç konu okudum.Evet gerçekten Sakarya nehri neredeyse bitti diyebilirim.Kardeşimle birlikte vakit buldukça Sakarya nehrine giderdik.yayın,tahta balığı...çok güzel avlar yapardık.Ama nehrin kenarına kurulan fabrikalar ve bunların atıkları, bilinçsiz avlanma bu güzelim nehri neredeyse bitirdi.İnsanlar "bir torba balık tuttum bugün sakaryadan" diyim avlarını gösterdiklerinde o poşetin parmak kadar tahta balığı ile dolu olduğunu çok gördüm. el kadar turnaları geri atacaklarına bunları toplayıp eve götürmelerine çok kez şahit oldum.ve sonuç olarak şimdi Sakaryada balık tutmaya gittiğinizde pek de şansınız olacağını söylemeyiyeceğim.
    ben genellikle turna avı yapıyorum Finlandiyada.Helsinki de oturuyorum ama şehir doğa ile içi içe.evimin heme arkasında ufak bir gölet var.turna levrek ve de "sarki" denilen kızılkanada çok benzeyen bir balık çıkıyor.yine evime 20 dk. lık mesafede olan bir başka gölet var; oraya da yine turna avı için gidiyorum.Kullandığım yemler genellikle rapalanın(marka) ot tutmayan yemleri ya da su üstünden giden floating tarzı yemler.rapalanın ot tutmayan yemi otluk, nilüfer çiçekleri ile kaplı yerlerde, ki buralar turnanın pusuya yattığı yerlerdir; çok uygun.takılma olasılığı neredeyse sıfır.fiyatı da oldukça uygun(5,50€)
    levrek için ise daha çok solucan kullanıyorum.onun zevki başka bi güzel:)
    herkese tekrardan merhaba.

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hoşgeldiniz:)

3. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    teşekkürler yücel bey,
    maalesef bu kurallar TR de uygalanmadıkça bizden sonraki nesillere ancak şöyle diyebileceğiz: "bir zamanlar bu sakaryadan ne balıklar alınırdı...."
    ayrıca balıkçılığa gönül verenlerin hangi balık alnınır, ne kadarını almalıyım, hangi ebatlardakiler geri bırakmalıyım, vs bilmeleri gerektiği kanaatindeyim.insanlarımızın bilinçlendirilmesi lazım.

4. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Hoş geldiniz Atilla bey.:)

5. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    abi duydugumuza göre finlandiyanın balıkları kadar kızlarıda meşhurmuş doğrumu

6. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    :)
    cem kardes dedigin dogru olabilir ama ben daha fakli seylerle vakit gecirmeyi yegliyorum...mesela esimle dogada yürüyüs gibi ;)

7. Isvecli

Isvecli Anders andersson

Hosgeldin abi!
    Stockholmdan selamlar :D

8. root

root Bahadir TECER

En İyi Avı:
    Dedemin bogazda yakaladigi luferler(!).. cok kucuktum ben cook.

Katiliyorum yaklasik olarak 8 ay once , 1 sene kaldigim Belcika`dan geri geldim... Belcika bir kanallar ulkesi... Venedigin ulke bazli daha sade hali :)
    Kanallar birlesip irili ufakli cok miktar gol ve su toplama havzalari olusturmus durumda... Belcika`da balik tutabilmeniz icin gunluk olarak av lisansi almaniz gerekiyor... Yanlis hatirlamiyorsam 10 Euro civarinda olmasi lazimdi... Ek olarak yillik olani da var... Ve denetimler cok siki... Sakin sanmayin her yerde polis vs geziyor... Insanlar birbirini denetliyorlar.. Siniri / kanunu asan olursa uyariliyor. ve nedense bizim insanimiz yurt disina ozellikle Avrupaya gidince kurallara daha cok uymaya basliyor.. Araba kullanirken ; sigara icerken ; balik tutarken .... Yani insanimizda bunu yapacak kapasite var ama nedense havasinda midir suyu mudur burda herkes bosveriyor.... Ki korkarim bu bosvermislik bizim sonumuz olacak...

9. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    bahadir belcikada 1 sene kaldim dedin. Acaba ne amacla orada bulundun sorabilirmiyim?

10. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    terve tuuloa veli:D iyi bende kendime benimle baliga gidecek adam ariyordum...bana özelden mesaj at konusalim tanisalim..kal saglicakla

11. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    kiitos kiitos mustafa:)
    nasi gidiyo järvenpää? walla ben de diyodum tek ben miyim türk balikci; emekki degilmisim :D
    özeine attim mesaj
    hadi kib

12. root

root Bahadir TECER

En İyi Avı:
    Askerligimi NATO askeri olarak orda yaptim

13. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    sen de benim gibi SHAPE cisin yani :D

14. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    nası yapılıyor bizede öğret :D

15. root

root Bahadir TECER

En İyi Avı:
    bizde " ingilizceci "

karaci ve denizciler de shapeci
    biliosundur s. hazir amele piyade eri :)

bende orda ogrendim.... :)