Herkese Finlandiyadan selamlar, Öncelikle belirtmeliyim ki Turkiyede de FLyfisshing in yayginlastigini görmek gercekten cok guzel. FLyfishing gercekten zaman ayirilmasi gereken, oldukca disiplin ve arastirma gerektiren bir spor turu. Finlandiya geldikten sonra sans eseri sagdan soldan duyduktan sonra bir merakla basladim bu spora. Turkiyede de balik tutardik ama flyfishing F sini bilmezdim. Burada ögrendim ki Finlandiya flyfishing icin tabir yerindeyse bir cennet. Binlerce göl, bu göllerden dogan ve bu göllere dökulen binlerce minik ve buyuk akarsu, dere ve bu sulardaki alabaliklar, somonlar...Daha kuzeyde teno ve tornio nehirleri, ki bunlar dunyaca bilinen somon nehirleri... Bu spora baslayali 2 sene oldu ve yeni seyler ögrendikce bu konuda ne kadar cahil oldugumu ve daha ögrenilecek ne kadar cok sey oldugu göruyorum. Siteyi yeni yeni takip etmeye basladim ve flyfishing ile yazilanlari ve yapilanlari gercekten takdir ediyorum. Zaman buldukca ben de birseyler katmak, bu sporla ilgilenenlere bildiklerim cercevesinde yardimci olmaktan cok mutluluk duyarim. Simdilik bu kadar yaziyorum ama ilerki mesajlarda kendi bagladigim flylardan resimler ve baglama teknikler ve diger fly ile ilgili konuladan bilgiler vermeye calisacagim. herkese tekrardan kuzeyin soguk ulkesinden selamlar
Sevgili Atilla Bilen birini bu mecrada görmek çok güzel,zerafeti ve sportif yanı ile diğer olta disiplinlerinden çok farklı ve kımetli fly disiplini ile ilgili tecrübe ve paylaşımlarını merakla bekliyor olacağım,eminim muhteşem şeyler sergileyeceksin,dediğin gibi bu disiplinin cennetindesin ve bu cenneti senin gözünle görmek için sabırsızlanıyorum,yıllardır bu disiplini uygulayan ve elinden geldiği kadar bireysel ve grup eğitimleri ile meraklılarına eğiti ve öğretide destek veren biri olarak emin ol hergün birşeyler öğrenmeye ve öğrenecek ne varsa peşini kovalamaya devam ediyorum,çok yakında bir kitap yayınlayacağım ve cennet ülkemizin bir çok köşesinden fly oltacılarının söyleşi ve anılarıda olacak,seninkininde olmasını isterim,,,Sevgimle
Sitemize hosgeldiniz.Umarim aradiginiz ve istediginiz herseyi bulursunuz buradan. Asyanin en sicak ulkesindende sizlere selam olsun (MLZYA) Rastgele...
yaşasın bir fly avcımız daha oldu...ümit ediyorum ki forumumuz fly avcılığı konusunda da diğer bir çok konuda olduğu gibi öncü olacak...hoş geldiniz...sizi aramızda görmek bizi mutlu edecektir...
herkese tskkurler...Evet burasi balik tutkunlari icin bir cennet, söyle ki: Kanunlar cok sıkı, su an mesela butun alabalik turleri somon da dahil av yasaginda, tutulan baliklarin buyuk bir cogunlugu tekrardan buyumesi icin nehre geri saliniyor. Illaki yemek icin balik tutmak istenirse, gökkusagi alabaliginin alinmasi, diger tutulan alabaliklarin geri salinmasi tesvik ediliyor. Umulurki turkiyemizde de bu tarz uygulamalari göruruz ve ileride cocuklarimiza da tutulacak baliklar birakiriz
Sevgili Atilla TÜRKİYEMİZ de tahmininden fazla yakala bırak yapıldığına emin olabilirsin ,heleki son 5 yılda bu konu ile igili bir çok eğitim organizasyonu yaparak ilkokul seviyesinde olan çocuklarımıza dahi yakala bırak konusunda bilgiler ve öğretilerde bulunduk,çok iyi organize olmaş bir çok derneğimiz bu işe kendini adamış durumda ve hatta dernek ve grupların kuruluş amaçlarının başında bu konu başlığı olmakta ,,,yani CINIMIZI BİR AN DÜŞÜNMEDEN FEDA EDECEĞİMİZ TÜRKİYEMİZ Bu konuda sahipsiz değil ,daha güzel bir TÜRKİYE için hepimiz sorumluluk duymalı ve Sözle değil İcraatla bu gelişim ve değişime destek ve katkıda bulunmalıyız,,,eğerki olta balıkçılığı konusunda(sportif amatör ) yaşadığın ülkenin yazılı kanunlarını ve etik kurallarını bizler ile paylaşırsan çok mutlu oluruz ,elinde mutlaka kitapçık veya digital argüman vardır diye düşünüyorum ,ve vakit ayırıpta bu paylaşımı sağlarsan ülken adına taaaaa oralardan önemli bir şey yapmış olursun,Sevgimle