Merhaba Arkadaşlar Daha önce popper modelini yaptığım bu serinin bir de küçük ve derin dalan modelini yaptım. 3,5 cm ve 7 gr ağırlığı ile derin dalan bir Sinking(Suya batan) modeli. Aksiyonu; hem kendi ekseni etrafında hem de yanlara seri yalpalar yapıp kuyruk sallayarak ve çekim hızına göre bulunduğu derinlikte veya batarak geliyor. Kuyruk kısmındaki iğneye taktığım tüy ile aksiyonu daha çekici hale getirdim. Kullandığım Malzemeler: 6 mm kalınlıkta Balsa levha 1 mm çapında krom paslanmaz tel 3 mm kalınlığında şeffaf mika Sarı alüminyum folyo Epoksiden hazırladığım gözler 5 dk. epoksi yapıştırıcı Çift taraflı yapışkan bant şeffaf ahşap tutkalı kurşun ağırlık akrilik boyalar simli kalemler Fly malzemeleri : kırmızı fiber ipcikler gri simli ip altın tel 0,16 fiber ip(sarmak için) kırmızı oje 3 lü iğne Şablon yardımıyla balsa levhadan 2 parça olarak modeli kesip çift taraflı bant ile yapıştırdıktan sonra falçata ve zımpara ile şekil veriyorum. Parçaları ayırıp mikadan kestiğim damak ile kombine ettiğim teli ve ağılığı oymuş olduğum yuvalara epoksi ve ahşap tutkalı ile yapıştırıyorum. Üzerini şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayıp kuruduktan sonra zımpara ile pürüzsüz bir yüzey elde ediyorum. Sarı folyoyu çift taraflı bant ile yapıştırıp falçata ile pul imitasyonu verdikten sonra bir kat epoksi ile kaplıyorum. Akrilik boyalar ve simli kalemler ile renklendirip tekrar epoksi ile kapladıktan sonra oyduğum yuvalara epoksiden hazırladığım gözleri takıyorum. 2 kat daha epoksi ile kaplayıp koruyucu spreyi sıkıp sonlandırıyorum. Kuyruk kısmına takacağım iğnedeki kuyruk imitasyonu için yukarıda yazdığım malzemelerden basitçe bir fly hazırlıyorum (Çapari hazırlar gibi) Keyifli seyirler olsun.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Aksiyonları için toplu bir video çekimi hazırlayacağım. Sağlıcakla kalın.