fırtına, bora, lodos....koca sargoz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler
    Neredeyse bir aydır durmaksızın esen muhtelif rüzgarlar,kuraklığıyla ünlü yöremizi balçık hale getiren yağışlar,profesyonel avcıları dahi denize,balığa çıkamaz hale getirmişti.
    Kıyı suyu hep bulanıkca,sanki levrek vaad eder görünsede sonuç olumsuz olmaktaydı.
    Bu aralar günlerimi,hatta gecelerin önemli saatlerini **** MOtelde gecirmekteyim.Onlar benim buradaki en hakiki dostlarım oldular.Şükürler olsunki buraya gelen kardeşlerimde aynı fikirde olduklarından,böylesine günlerde bile gelmeye devam ettiler.
    Dalgalı günler eksik olmadığından,özellikle karşıdan esen rüzgarların kıyı suyunu karıştırması,hafif bulandırması devam etmekteydi.Levrek yoktu,bu kesindi.Zira patnerlerim arada ben,çok güvendiğimiz sahtelerimizle saatlerce,hatta günlerce,bu sülaleden sadece birküçük ispendek alabildik,o kadar.
    Sonunda evdeki kamış standımdaki tüm surf kamış ve makaralarımı,yükledim **** MOtele getirdim.
    Yem olarak taze karidesleri güzelce soyup,ilkönce şeker,sonrasında tuz ile muamele edip,kağıt havlu içersinde iyice suyunu aldım.Böylece uzun atış için olabildiğince yüklensemde iğnelerden kurtulamayacaklardı.
    Tam 12 adet 4 ila 4,5 metre arasında muhtelif marka kamışlarımızın hepsini devreye sokmadık.Berbat havada hepsi ile baş edemedik.
    Sadece 3 tanesi devrede oldu.Başında vuruş bekleyemedik.Yemledim atıcı olarak genelde ben 100 metre üstlerine vardırmaya çalıştım.
    Zil,fosfor cubuğu falan kullanmadık.Sadece 100 ila 125 gr telli boncuklu çapalı kum kurşunları kullandık,takımımızın dalgadan etkilenmemesini sağladık.
    Atışları gerçekleştirip,kurşunun dibe oturmasını sağlayıp,kamışlarımızıda,misinalarımızın dalgalardan etkilenmemsi için tamamen dikine sabitleyip,gectik içeri,muhtelif balık sohbeteleri,tavla turnuvaları yaptık.
    Arada takımlarımızı kontrol ettik.Hiç boş gecmedik arada çok irileride olmak üzere muhtelif balıklar,daha çokta Sargozlar(Baltabaş Karagöz)yakaladık.
    Havanın çok nadir yattığı anlarda sırtıda Torik,Palamut yakaladık.
    İstanbuldan gelen bazı zıpkıncı kardeşlerimizede yardım edip onlarında güzel eşkina ve sargoz bu arada bir adette levrek vurmalarına sevindik.
    İşte bazı kareler.
    Sevgi ve saygımla kalınız

Son düzenleme: 16 Şubat 2010
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Konu **** Motel olunca ilk mesajı hemen Ben yazayım dedim büyük bir heyecanla.

Henüz okuyamadım bile :)

Tebrik ederim abi.

Bu arada Sanırım Avlanmak için sürekli Okan Motel civarındasınız.
    Levrek konusunda yorumlarınız beni karamsarlığa sürükledi ama

Sizin o gül yüzünüzü görünce de keyfim yerine geldi .

Selamlar & Saygılar...

Son düzenleme: 15 Şubat 2010
  3. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Harika avlar Vedat abi,
    Bak yine canımızı çektirdin alacağın olsun,

Ruhuna sağlık abi, Allah nicelerini nasip etsin

4. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Tarkan abi oldumu şimdi bu hızlı hızlı okudum,ilk mesajı atmak için ama hile var bu işte,sayılmaz seninkisi:cool: :D
    Vedat amcam güzeller,ne de güzelmiş dedirtti doğrusu...Ellerinize sağlık özlemişim raporlarını...
    Saygılarımla

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Şubat 2010
  5. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Vedat abi, inanın gene içim eridi; heyecan duydum :eek:
    tebrik ederim sizi.

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    İçin mi eridi? birazda dışardan eri be abi, Ben Vedat abinin avları görünce komple eridim, 50 kilo vermişimdir :p

7. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Vedat abi hepsi yalan söylüyor:p :D ,hiçbirimiz erimedik ama balıksızlıktan, balık avına gidememekten veya boş dönmekten ilallah deyip de sizin güzelleri görünce fena şiştik hani;) :D :D :D Elleriniz dert görmesin. Sizin hava durumu nedeniyle böyle bir problem yaşamış olabileceğinizi, yine çok güzel balıklarla döneceğinizi düşünüyordum, yanılmadım.İnşallah artık devamı da aynı güzelliklerle gelecektir.Sağlıcakla kalın:)

8. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    vedat abiye

sevgili vedat abi uzağa atmak için karideslere uyguladığınız taktik adeta bir türbin kaldırılırken yapılan hazırlıklar gibi vallahi bravo avlar bir harika allah nazardan saklasın
    sevgiler

9. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Mum gibi eriyorsun ama, üstten eriyip; göbekte yeniden donuyor eriyikler.

Vedat abi. Sargoza hayran kaldım :eek:

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim saygıdeğer üstadım. Gülen gözleriniz dünyalara bedel. Balıklarınız da harika. Anlatım dersen her zamanki gibi enfes. Saygı ve selamlarımla, nice cana can katan gönlünüzce avlara inşallah. :) ;)

11. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Vedat abi nerdeydin sen abi.İlla dedin bir raporla merhaba diyeyim ve güzel bir giriş yaptın.Sargozlar her zaman ki gibi ustalığına teslim olmuşlar.Tebrikler abi gülen yüzünü bizlerden mahrum bırakma emi.

12. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Vedat abi size herşeyden önce bu güzel balık avı raporunuzu bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Gerçekten güzel bir av güzel bir paylaşım.Her avınızın bereketli kazasız belasız olmasını temenni ederim.

13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler vedat abi eline diline sağlık :)

14. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

vedat abi bütün avlar fotoğraflar süper ama o 2 fotoğraf yokmu çok güzel çıkmış tebrik ederim her nekadar havalar bozuk gitsede dediğingibi bulanık suda levrek vardır düşüncesiyle heveslendirsede netekim sizi eliniz boş döndürmemiş eee buda ustalık vetecrübe isteyen bi olay bunların hepside sizde mevcut ne kadr zor olsada sizin bu sonucu almnızı bekliyordum tebrikler abicim

15. simendifer

simendifer Sennur

Vedat ağabey, yine dostlarla güzel zaman geçirmişsin, ne keyif. :) Balıklar da bir o kadar güzeller.

Hava şartları bir süre engellemiş olsa da, denizin yine size kucak açmasına sevindim. Gerçi balıkçı için kar, kış, kıyamet önemli değil ama tedbiri de elden bırakmamak gerek elbette. :) Tebrik ederim, daha güzel avlarınız olur inşallah. Sana ve ziyaretine gelip olta arkadaşı olan herkese rast gelsin. :)

16. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel av

17. hacimevlüt

hacimevlüt ridvan cetinkaya

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Sazan
    Tebrikler Vedat amca balıklar çok güzel afiyet olsun:)

18. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Hay maşallah be.Orada olsamda sevsem o güzeli.

19. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    vedat abi tebrikler çok güzel balıklar balığınız herdaim bol olsun en kötü gününüz böyle olsun abi saygılar rastgele

20. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Vedat abi ellerinize saglık yine muhteşem bir rapor ve muhteşem balıklar iyiki varsınız.