Fırtınadan sonra, gelen Mercanlar, İskorpitler ve ıstarakozlar. 21 Aralık 2009 Sivric

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Kuzey egede süren fırtınalı günlerden sonra nihayet, çok güzel ve çok sessiz bir Sivrice sabahı, o kadar çok fırtına ve lodos vardıkı, kıyılarımızda bulunana bütün iskeleleri yok etti, fırtınadan sonra gelen sessizlik, Mercan Kenan kardeşimin beni araması ile uyandım, ... hava çok güzel abi diyordu, ben de,
    hazırım hemen çıkalım dedim, durulumu artık, bir kaç günden bweri denize hasretiz, teknete önemli ihtiyaçlarımızı, meyva, su,ekmek ve balık yemlerimizi aldık, mercan balığının kıyıladığını söylüyorla, evvelsi gün çok miktarda mercan balığı yakalamışlar, tamam bizde oralara gidelim dedik, Sokakağzının limanının önlerinde 30 metrelerdeyiz, takımlarımıza yemlerimizi , kalamarlarımızı taktık ve mercan aramaya başladık, fazla bir zaman geçmeden, tamam geliyor sesi ile , hayat durdu, Mercan Kenan mercan aldığını söylüyordu, gerçekten çok güzel bir mercan teknemizdeydi artık, sonra iskorpit avımız başladı, arada tekrar mercan ve ıstakarozlar vurmaya başladı, bazılarını aldık, bazıları oltaya gelmemekte direndiler, ço güzel bir ava daha imza attık, Limana geldiğimizde bir hayli üşümüştük, Eren kafe nin önünden geçerken ,Sevgili Kemal hocamız, ((Udi Kemal hoca)) bizi durdurdular , hoooop nereye , balıkları nereye götürüyorsunuz, .. Rakı var meze var, diye konuşuca, bizde arabamızı park ettik, İskorpitleri, Mercan Kenan ve ali kaptana verdik, balıklar temizlend,i ve kuzey ege usulu iskorpit buğlaması, olmaz böyle bir şey, ancak yaşanır diyoruz, ben, Kaptan Necmi, Ali kaptan, Kemal hoca ve Mercan Kenan kardeşim ile beraber unutulmaz bir Sivrice akşamını hep beraber, ((((sazlar çalınır Çamlıcanın bahçelerinde.))))
    güzel şarkılar eşliğinde balıklarımızı yedik, rakılarımızı içtik.
    Çok güzel bir günü daha maziye gömdük, hoşçakalın.:):):)

2. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Orhan abi fırtına azizliğini bize yaptı.Sivrice'ye giderken hepimizde sizlerle beraber av yapabilmenin hayali vardı.Kısmet değilmiş. Şimdi bu harika balıkları görünce o keyfi yaşayamamış olmanın üzüntüsü ağır basıyor. Ama sizin orada olmanız ve bizlere sunduğunuz bu görsel şölen ''bir gün...'' ümidimizi hep ayakta tutacak. Elinize sağlık..

3. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrikler orhan abi fırtına sonrası güzelleri yakalamışsınız.

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Nejat kardeşim, ne olursa olsun sizlerle tanışmak ço güzeldi, işte internet oratamı çok değişik, tanımadıktan sonra olmuyor, ben de çok sevindim, balık tutmaya gelince , her zaman söylediğim gibi, buraya gelirken hava raporlarına çok iyi bakmak lazım, inşallah bir dahaki sefer, hepiniz hoşçakalın, selamlar sevgiler.:) :) :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sağol, İbrahim kardeşim, hoşçakal.:) :) :)

6. 56562

56562 xxx xxxxx

Orhan Abi tebrikler. Her raporunda ayrı bir renk cümbüşü var. Bu seferki raporunun rengi iskorpit kırmızısı ve mercan pembesi. Yaşadığınız güzel günler daim olsun.

7. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Orhan Abi,
    Sizin ruh güzelliğiniz, balıklara da yansıyor. Sanki denizle ve balıklarla bütünleşiyorsunuz. Adnan Hocama, Necmi kaptana ve diğer dostlara selamlar. Orhan Veli ustanın bir dörtlüğü var. Ben onu büyükçe bir kağıda yazıp duvara astım. Ama iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum. Sağlıcakla kalın.

''Dağ başındasın;
    Derdin günün hasretlik;
    Akşam olmuş,
    Güneş batmış,
    İçmeyip de ne halt edeceksin ?''

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    O lipsozlarin bugulamasi ne guzel olur dusunemiyorum bile:)

9. erolarik

erolarik erol arik

Hasretlerimize ilaç gibi geliyor,anlatım ve resimler,,! Ellerin dert görmesin ORHAN abi, İyiki varsın,Sağlıcakla kalınız

10. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Ellerinize sağlık sevgili ağabeyim.Resimlerini koymamışsınız ama,ben hayallerimi zorlayınca,ortaya çok güzel bir muhabbet ortamı çıktı.Muhabbetiniz ve balığınız hiç eksilmesin.Sağlıcakla kalın.:)

11. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Orhan Abi; her avınızda fotoğraf kareleri ressam tualleri gibi rengarenk oluyor :) tebrik ederim. Ahh, dün de hava güzel olaydı da o renklerden biz de bir nasiplenseydik :)

12. akrepkral

akrepkral y.faruk özkan

helal olsun abim afiyet olsun

13. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Orhan abim başından sonuna kadar tam bir balıkçılık yapmışsınız tutanlarıda davet edenleride pişirenleride kutlarım
    kimileri iskotpite tipindenmidir zehirli olduğundanmıdır nedir beğenmezler
    çorbası buğulaması ağzım sulandı yazarken
    allah muhabbetinizi bozmasın afiyet olsun rastgele

14. dionyzos

dionyzos A. Yavuz

Favori Kamış:
    arıyorum
    Favori Makine:
    arıyorum
    En İyi Avı:
    malesef :-(
    Orhan Hocam afiyet olsun...

O balıklara da bu muamele yakışır zaten... :)))

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) çok güzel övgü ve dilekleklerin için,:) :) :) işte bu küzel kelimeler insana hayat ve yaşama sevinci veriyor, :) :) :) şimdi ben yine denize gitmezmiyim,:) :) :) Yaşam çok güzel, bizleri bu yaşama bağlayanda sevgi, insan bu sevgiyi etrafından alıp depoluyorsa, oda aynı şekilde diğer sevgiklerine diğer insanlara bu sevgiyi dağıtacaktır, simdi sıra bende,:) :) :)
    Çok teşekkürler sevgili Hakan, hoşçakal.:) :) :)

16. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Tebrikler orhan abi çok güzel av olmuş yine :)

17. LapinCash

LapinCash

Hop çok güzel bir av olmuş da o iskorpitler nasıl ya anlayamadım mercanlarla yan yana koyulduğunda anladım baya büyükler maşallah.

18. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler orhan abi..:) yine güzel bir ava imza atmışın.:) senin martıdan haber yok galiba bu ara?:)

19. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler Orhan Abi,Balıklar süper görünüyor.O kadar lodos ve frıtınadan sonra denize çıkıp bu güzellikleri yaşamak çok güzel olsa gerek.Güzel avlarının devamı dileğiyle,
    Saygılar,

20. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    orhan amca herzamaki gibi yine döktürmüşsünüz maşallah harika bi av ve harika bir rapor rakı ,iskorpit onumara bi akşam olmuş afiyet şeker olsun orhan amca balığın herdaim bol olması dileğiyle .