Fırtınaya Rağmen Güzel Dişli Avım :))

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında çArşı1903 tarafından paylaşıldı.

1. çArşı1903

çArşı1903 Fehmi IŞIK

Dün akşamki Fırtınaya aldırmadan sabah 5 gibi uyandım ve Sıcacık nescafemi yudumlarken bi yandanda camdan dışarıyı gözetlemeye başladım.Rüzgar hafifti ve yağmur havanın soğukluğunu kırmıştı.İçimden bu gün çok güzel bi av olucak diye geçirerek yola koyuldum.Meraya vardığımda boğazın suyu adeta çarşaf gibiydi bu beni çok çok sevindirdi.Gün ışırken atışlarıma başladım ve 3. atışımda 1 adet çinekopu kaptım :) daha sonra üst üste vuruşlar almaya başladım ve 1 saat içinde yaklaşık 10 parça dişli kovamdaydı.daha sonra bi yarım saat balık çok seyrekleşti.O ara 1 bardak çay içip yeniden atışlara başladım ve tahmini 10 atıştan 7 sini aldım reeling :)) Saat 9 civarı hiç anlam veremediğim şekilde çok kuvvetli Rüzgar başladı ve neye uğradığımızı şaşırdık 3-5 atış daha yaptıktan sonra daha fazla Rüzgara dayanamayıp evin yolunu tuttum :))

Herkeze Rastgelsin...

Ekipman
    Salina 3 parça Kamış
    Makina Okuma Trio 55
    Hologramlı Kaşık
    200gr Kurşun
    0.26 Misina( Kaşık bedeni)

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Güzel balık çıkacak demiştim, hava raporları bağırıyordu :) Tebrikler, akşam için de afiyet olsun...

3. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Eline sağlık Fehmi, çalışan karşılığını alır. Afiyet olsun :thumb:

4. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    tebrikler, gerçekten zor şartlar balıkta çıkınca insan üşüse de biraz daha kalayım diyor...

5. abt22

abt22 hüseyin

Favori Kamış:
    Lineaeffe Lead Surfer 420cm
    Favori Makine:
    Silstar Vision 5000 7+1 bilyeli
    Tebrikler çok güzel av yapmışsınız

6. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Tebrik ederim kardeşim maşallah çok güzel balıklar.:thumb: Ne ara geldin buralara hiç haber vermiyosun.Daha da iyileri rastgelsin.:)

7. Elvis

Elvis Suat

Arkadaşların hepsi tebrik etmişler ama kaşığın boyundan yola çıkarsak bu tamamiyle 20 cm.altı hatta 15 cm.altı olanlarda olmak üzere sirkülere uygun bir av olmadığı izlenimi veriyor.Bu yorumu sadece fotolardan anladığım kadarıyla yapabiliyorum.Yanlışım varsa lütfen düzeltin eğer yanlış değilse tahminim,bu tip çinakop-yaprakları alı koymayalım ve geleceğimiz için salalım...İyi avlar dilerim.

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Suat Bey, o kaşıklar 8,5-9 cm geliyor bükülmüş haliyle bile. Defne denecek 2 adet balık var gördüğüm kadarıyla, hepimiz bazı avlarda 1-2 tane üçlüye fena geçmiş defneyle karşılaşabiliyoruz malesef. Muhtemelen arkadaş da o sebeple alıkoymuştur.

9. Elvis

Elvis Suat

En doğru açıklamayı,raporu yazan arkadaş bizlerle paylaşacaktır.Ben ölçü yorumunu biraz da sol altta kadraja giren ayak ucuna da bakarak yaptım.Net olarak analiz yapamadığım için net olarak da yargılamak istemiyorum.Sizin de dediğiniz gibi,bana da olduğu gibi;geri bırakılmayacak derecede ağır yaralanıp alıkoymak zorunda kaldığımız çinakoplar olabiliyor ama 3-4 kez peşpeşe limit altı denk geldiğinde ben genelde avı sonlandırmayı veya istavriti yoklamayı veya 45 dakka-1 saat ara vermeyi tercih ediyorum.Böylece potansiyel verilecek zararın önüne geçmiş oluyorum.Arkadaş emek verip rapor paylaşmış ki buna teşekkür ediyorum ama ''''eğer''''limit altı bir av söz konusu ise kibarca hatırlatmakta her zaman hepimizin görevi olmalı...

10. çArşı1903

çArşı1903 Fehmi IŞIK

haklısınız suat bey 2 adet limit altı balığım var yalnız o balıklar yakalandıklarında 3 kancayı birden yutmuşlardı ve ne yazıkki atsamda yaşayamicaklardı.Hiç kimse merak etmesinki limit altı balıkların tekrar denizle kavuşmasını bende herkez kadar çok istiyorum ve etrafımdaki kişilere gereken uyarıları yapıyorum abdussamet kardeşim bunu en iyi bilenlerden birisidir..
    Tüm yorum yapan herkeze çok Teşekkürler Saygılar...

11. çArşı1903

çArşı1903 Fehmi IŞIK

saol kardeşim :):)

12. Elvis

Elvis Suat

Sevgili Fehmi Kardeşim,
    Gösterdiğin hassasiyet için ve çevreni de bu konuda bilgilendirdiğin için ben teşekkür eder,berektli avlar dilerim...

13. exploiter

exploiter Erkan

tebrikler, rasgele..

14. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    evet balık boyu adamı kanser eder heleki yemlide 1 no iğne kullanıyorum küçük balık igneye düsmesin büyük de iğneden kurtulmasın bu sabah sadece defne geliyodu lapalaya 3 tane aldıktan sonra sinirlendim istavrit çaparisi açtım 2 3 lü istavrit geliyodu maglesefki defneler 1 ini saldım dier 2 si çok ciddi yara almıstı onlarıda hasta kedime verdim sanırım bu sene çinekopu unutacaz herhalde ufak balık sürekli yemi bozuyo yem değistirmekten bıktım vallahi