Kuruyan kamışlarımı ıslatmak için bir bahane yarattık arkadaşımla. '' Hadi çocuklar sizi yarın mavi tur gezintisine çıkartalım '' dedik. Çocukların gözü ışıl ışıl. Neyse ufak tefek hazırlıklardan sonra. 27.07.2011 itibarıyla sabah 06.00 da kalktık. Hafif bir kahvaltıdan sonra aileler birleştik ( Kapı komşum ) Metro + Mudanya ulaşım + İzzet kaptan gemisi ( Hepsi Bursa B.Ş Belediyesi hizmeti ve organizasyonudur.) saat 09.30 da bindik gemiye. Bayağı kalabalık, ama herkeste sabah mahmurluğu var. Dj. koydu müziği tık yok kimsede. '' Bakın oynamazsanız valla Müslüm'le boğarım sizi '' falan, ama yine tık yok. Koydu Müslüm'ü, herkes bitap. 5 dakika sonra rica minnet, frekans değişti ve pistten inmemecesine devam etti. Önce Armutlu molası, biz arkadaşla kafaya koyduk Fıstıklı'yı, orada inip akşam 2.tur dönüşüne kadar kalmayı hedefliyoruz. Neyse üstün ikna kaabiliyetimizle çocukları ikna etmeyi başardık. '' Burası daha iyidir, plajları, kumu, v.s. Derken indik ve kaptandan teyit aldık.Aksam 9.00 da dönüş için. Neyse çocukları gölgeli ve denize girebilecekleri, temiz bir yere yerleştirdik. '' Siz burada kalın, yiyin, için, keyfinize bakından '' sonra ayrıldık. Birgün önce google earttan incelemiştim nereler uygun diye. Tersaneye benzeyen, ufak gemi ve teknelerin bakımının yapıldığı, iskelemsi ve tas dolgu yere attık kendimizi. Güneş tepemizde. Gölge hak getire, ama o heyecan ve istekle, güneş bile vız geldi. Midye boldu. Şamandıralı denemelerimize, Çatalkuyruk dediğimiz ufak balıklar fırsat vermedi. Neyse dip yapalım dedik. 3'lü diple denemelerimiz, tatmin etmesede, 10 tane ispari aldık. Çevrede ki arkadaşların ooooo deyişleri arasında saldık geriye. Çevredekilerin şaşkın bakışlarını görmek lazımdı. Gözler faltaşı gibi açılmış, '' Manyak bunlar '' dediklerini duyar gibi oldum. Aksam saat 8.30 gibi takımlarımızı topladık ve dönüş yoluna geçtik. Akdenizin verdiği o atmosfer olmasada, bizler için güzel bir gündü. Buradanda belediyemize bu hizmeti verdiği ve Bursa'yı denize götürdüğü için teşekkürler ederim.
Sevgili kardeşim aile ve dostlarla birlikte değişik bir gün yaşamışsın. Bursa team ı kutlarım.. en kötü gününüz böyle olsun.
gerçekten uygun bir fiyata çok güzel bir gün geçirmenizi sağlıyor izzet kaptan gemisi.bursada yaşayıpta hala denemeyenler varsa çok şey kaçırıyorlar.Tevfik hocam isparileri aldığınız yerden daha önce izde denemelerde bulunduk.sonbaharda mırmır almışlığımız var ordan.ayrıca o tersaneye benzeyen yerin yanından çok geçtim ama hiç avlanmadım lakin yerim derseniz bolca kefal olduğunu çok samimi dostlarımdan defalarca duydum.birdahaki sefere daha iyi bir av olur umarım
Uğur kardeşim, aynen dediğiniz gibi, en azından ayda bir, bu tür organizasyonlara katılmak son derece olumlu. Tabii ki çocuklar açısından. Metro + Mudanya besleme hattı otobüs ( klimalı son derece rahat, her 10 Dk.da bir) 1.75 Tl. Gemi turu 6.00 Tl. Mudanya'dan dönüş tekrar 1.75 Tl. Toplamda kişi başı 10 Tl.masrafla dolu dolu bir gün geçiriyorsunuz. Daha ne olsun ? Bahsettiğim tershanemsi yerin kirlilikle alakası yok. Tutulan balıklar rahatlıkla yenebilir umarım. Güzel karagözler gördük. Ama bize selam bile vermediler Olsun, nasipse bir başka seferde tanışma şerefine erişiriz umarım. İyi dileklerimle.
Vallahi sırf çocuklar için katlandık bu kadar eziyete. Kendimiz için bir şey yapmışsak namerdiz; desem inanırmısınız. '' Sen onu külahıma anlat '' dediğinizi bile duydum.hihi İnşaallah günün birinde, siz gibi değerli dostlarla da bir araya gelerek tanışma mutluluğuna erişiriz. Çiğ köfteler benden, sular sizden. İyi dileklerimle.
İyi dilekleriniz için teşekkürler ederim. Gün ola, harman ola. Bakarsın, siz gibi değerli doslarlada bir gün karşılaşır,tanışır ve güzel bir gün geçiririz. Valla o 2500 lük ............ makinan olmadan,kesinlikle olmaz. Benimkilere abi demesi gerek. Bunu bilesin. hihi hihi
Çok güzel bir gün olmuş. Okurken bir an ben de sizinleymişim gibi hissettim. Daha nice keyifli, dolu dolu günler dilerim.
bende çok istiyorum tanışalım hocam.hatta geçen kış narlıya her gelişimde aklımza geldiniz ama hep yola çıktıktan sonra hatırlıyorum haliyle ne mesaj atma nede ulaşma imkanım oluyordu.hoş Şırnak Uludereye çıktı atamam ağustos ayı benim için son balık ayı.inşallah fırsat buluruz oralara gitmeden reeling
Uğur kardeşim, öncelikle tebrik ederim. Atamanız hayırlı ve uğurlu olsun. Şimdiden başarılar dilerim. İnşaallah tanışır ve görüşürüz. Neden olmasın. Ben, Nilüfer - Ataevlerdeyim. İyi dileklerimle.