http://www.avmarketi.com/asp/produc...-BX-SUPER-SENSITIVE-3-PARCA-SURF-KAMIS-200-GR http://www.spotbalik.com.tr/ULTEGRA-SURF-SUPER-SENSITIVE-3-PARCA-425mt-200gr,PR-32857.html http://www.incecizgi.net/Shimano-Ultegra-425-bx-Super-Sensitive-3-Parca-Surf.html#0 http://www.balikmarketim.com/?urun-...arca-425-cm-200-gr-Aksiyonlu-Olta-Kamisi.html parçalı kamış almayı düşünüyorum vede shımononun yeni modellerini beklemekteydim fakat bu yüzünden düzenli hemen hemen hergün bu sitelere bakarım şu an av marketimde olan fiyat aralığı genelde her sitede aynı sayılır kimisinde bıraz az kimisinde biraz çok ama daha düne kadar o fiyatlarda olan bu kamışlar nasıl oluyorda birden altından daha çok pirim yapıyor bu konuda bigisi olan varsa paylaşmasını rica ederim kesinlikle polemik olsun diye konu açmıyorumidk
Berkur kardeşim, aslında bir anda prim yapıp fiyatlar zamlanmadı. İlgili marka Tr. pazarı için 2012 yılı itibarıyla % 25 seviyelerinde bir indirim yapmıştı. 1.5 yıldır fiyatlar bayağı avantajlıydı. 2013 yılı Mart ayı itibarıyla da bu iskontoyu kaldırdı. Yani fiyatlar tekrar 2011 yılında uygulanan € seviyelerine geldi.
o zaman av marketi daha fiyat güncellemesi yapmamış herhalde, yeni kamışlarda bir gelsin o zaman bütçemize göre değil ama birazda zorlayarak gönlümüze yatanı almaya nasip olur inşallah.tevfik bey yeni kamışlar ne zaman gelir bir bilginiz varmı teşekkürler.
Bu konuda uzaktan yakından hiç bir bilgim yoktur maalesef. En sağlıklısı ithalaatçısından bilgi almaktır. Evet Av Marketimin fiyatı güncellenmemiş gözükür. Onlarda dünden itibaren fiyatları güncellemeye başladılar. Bu 3-5 gün, bazı ufak tefek aksaklıklar yaşanabilir fiyat konusunda. P.tesi günü ( Dün ) aldığım bir üründe, 150 lira seviyelerinde oluşan farkı, teklif etmeme rağmen kabul etmediler ve eski fiyattan gönderdiler. Bu kadar da samimilerdir. Gönlünün istediklerine, bütçenin de yetmesi dileklerimle.
Şükrü abi sorması ayıp balinami çekeceksın 800 TL'lık kamişla 800 TL'lik kamişin ne gibi bir özellıgı olabılırde sizi ona yöneltıyor bılmek isterim doğrusu ?
şahsen 800 TL'yi bi kamışa vermem için ; yüksek gelir, bol trofeli verimli bir avlak, avlanacak çokça boş zaman sahibi olmam gerekir.. 85 TL'lik bir makinenin 5 kg'luk balığı yağ gibi çektiğine şahidim.. 30-40 TL'lik kamışların da 2-3 kiloluk balıkları zorlanmadan aldığına şahidim.. herkes parasını dilediği gibi harcar ama bu hobiyi abartıp ifrat ve tefrite düşmemeli.. zaruri ihtiyaçlardan artan tüm parasını makine, kamış ve sahteye yatıranlar var.. mesela sahte koleksiyonu yapanlar bile var, burda birinin 200'den fazla sahtesi var, ortalama 20 TL'den 4.000 TL eder. o sahtelerle kayda değer kaç trofen oldu desen 50'yi geçmez onların da çoğu palamuttur ki 10-15 TL'lik kasnak düzeneğiyle kolayca avlanan bi balıktır.. biliyorum yine bazıları rahatsız olacak, oturup düşünmek yerine... hatta kimisi saldırıya geçecek "av raporu olmayanlar yorumunu kendine saklasın" gibisinden.. her ne kadar zevk ve tercih meselesi de olsa misal 100 TL'lik setle rahatlıkla avlanacak bi balık için 1.000 TL'lik set kurulması israftır..
Bildiğim kadarı ile özellikle İstanbulda kamışlar çekmekten daha çok atmak için kullanılıyor. 100-200 gr kurşunlu takımı uzağa atabilmek ve bu atışı akşama kadar onlarca kere tekrarlamak için hafif ve dayanıklı kamışa ve bu takımı sizi yormadan çekecek makinalara ihtiyaç var.Takım hafif ve sağlam olunca fiatlarda sağlam oluyor.
Malesef doğru dün makinayı denedik anlattıkları kadar varmış.... Bu arada shimano yeni ürünlerini getirdi ve bayilere dağıttı. speedmaster gibi kamışlar tedavülden kalktı. Yeni ürünlere bakın.
Neredeyse bu hobiyle 30 senedir, birlikteyim hiç bu gune kadar 800 tl lik ne makinam ,nede kamışım olmuşdur.Genç arkadaşlara tavsiyem orta halliden şaşmayın derim. Zaten artık o eski balıklar da yok .Tekneyle açılanlar bile baık bulucuyla zar zor bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.Şunuda söyliyeyim ne altın ,ne dolar ,bence değeri en hızlı artan yatırım aracı bence balık malzemesidir
Sevgili Okan Sanırım yeni makinanı deneme imkanın olmuş. Nasıl memnunmusun hadi karala bişeyler.. Sevgiyle kal
Bu konuda sevgili mehmet abi yazdığı son harfe kadar haklı. Nedenine gelince olta balıkçılığı aslında hobidir ve sezonun kötü olduğu zamanlarda balık boğazda kanalda ve açıkta oluyor.Ve o noktalara ulaşmak için karaköyde komple takım 35 tl satılan ürünlerle ulaşmayı denerseniz kamışı ve makineyi parçalar halinde sudan toplarsınız. Misal ben pazar günü abanarak 200 gr üzeri rapala çalıştım sorarım size dostlarım 30 - 40 tl lik kamış bu baskıya ve yine aynı rakamlara satın alınan makine suyun güçlü akıntısına dayanırmı ? Biraz gerçekçi olalım değilmi.... Sevgiyle kalın
Merhabalar.Ben Tekirdağ'da oturuyorum.Genç arkadaşlara tavsiye orta hallimateryal alın önerisinde bulunmuşsunuz ustam.Peki bana,size göre orta halli bir spin kamış önerisinde bulunabilır misin Gerçekten buna ihtiyacım var.Çok pahalı aletler var.Ama bana gereksiz geliyor onlar açıkçası. Teşekkürler şimdiden...
100 metre uzak dipten 20 istavrit çekerken , kamış yamulmasa takım koptu zannederdim Ben ilk atışta kolu sakatladım . Ceyhun 200 metreye yakın atışlar yaptı. İnanılmaz rahat salıyor misinayı. Ryobi Naxo artık tek makinam
Yani işin türkçesi %25 indirim yaparak para kazananlar şimdi daha çok kazanıyorlar. Çoğu iş kolunda bu kadar kar marjı yok. Benim için ebay dan alışverişe devam.