Evet,herkese iyi yıllar dileyerek,sözerime başlamak istiyorum...Malzeme fiyatlarımız zaten,hep artıyordu,şimdi son kurlardan sonra iyiden iyiye arttı. ..Artık bu forumda denediğmiz bir malzeme hakkında yorumda bulunamıyoruz.Çünki o malzemenin, fiyatının uçmasından, korkar hale geldik.Bilmiyorum forumdaki arkadaşlar ne düşünür. Şunu söyleyeyim bu, sadece benim görüşüm değil dışarda konuştuğum pek çok arkadaşımın ortak derdi oldu Çare ne olabilir bilmiyorum
Arkadaşım dolar, euro, altın hepsi hikaye en iyi yatırım aracı olta malzemeleri.. En basitinden kullandığım makine geçen sene 180 lirayken bu sene 300 liradan satılıyor. Geçen sene 4 tane alıp şimdi sıfır fiyatından daha ucuza internetten satmış olsaydım kullandığım makine hem bedavaya gelecek hemde üstüne para kalacaktı Bu zamlar konusunda pek yapabileceğimiz bir şey yok maalesef satıcıların insafına kalmış durumdayız. Forumlarda makine/kamış/sahte tavsiyesi isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olmak için verdiğimiz her cevap maalesef fiyatlarada aynı oranda yansıyor.
internet ile bağlantsı olmayan o eski tozlu rafları olan av marketlerini bulun ve kurcalayın. Bazen harika ürünler harika fiyata bulunabiliyor.
Ben son avlarımda malzeme bilgilerini hep özelden yazdım genelde herkezde görülür bir nevi reklam edip fiyat arttırmak istemedim. Favori olta ve kamışı da sildim. Hepsi reklam oluyor ve fiyat arttırıyor bence.
Pahallı marka malzeme,balık yakalar diye bir kural yok,öyle ucuz markalar var ki ,herkesin bildiği markalardan elli kat üstün, ama kimse bilmiyor.Bundan sonra ,bu hesaplı markalar a yönelecek tüketici...:thumb:
Bazı adı sanı duyulmamış markalar çok iyi çıkıyor. Zamanında bir makine aldım, baya hor kullandım. Yağ gibi akıyordu makine, hiç sorun çıkarmadı. En son sapını kırdım kamıştan çıkartacağım diye. Ama bu böyle çıktı diye diğerleri de böyle iyi çıkacak değil. Az da olsa güvence olsun diye markalı ürünlere yöneliyoruz. Aslında hedef balığa göre makine almıyoruz, hatamız o. Ülkemizdeki balıklar belli, boyutları belli. Öyle makineler alıyoruz ki sanki köpekbalığı yakalayacağız. Biraz abartıyoruz sanki.