Merhaba üstadlarım foruma yeni katıldım balıkçılığada yeni başladım size sormak danışmak istedim bu makina iş yaparmı avantajları dezavantajlarını yazarsanız memnun olurum. resimdeki işaretlediğim yerleri çözemedim yardımcı olursanız sevirim şimdiden teşekkürler
BEN YAZAYIM YORUMUMU 2numara sen,in büyük balık avı yaptığın balığın kafa atışları ile çekişiniden dolayı misinayı patlatmaması vede kamışının kırılmaması için ondan kalama ayarı yapılr.YAni onu belli bir yüke ayarlarsınız mesala at çek yaparken .BAlık asıldığında onu açarsanız makina kafası öterek döner. 1numara ise. TEkneden yada sahilde canlı yem ile bırakma yapacaksanınız mesala ayarlıyorsunuz takımızzı atıyorsunuz yemi bu mandalı açıyorsunuz.BAlık yemi aldığında bu mandal açık olunca bbalık yakalandığını anlamıyor balığı yutuyor vede siz bu mandalı kapatıp mücadeleye başlıyorsunuz. inşallah yardımcı olabilmişimdir. rasgelsin
Ömer kardeşim, İlgili linkte makinanın teknik özellikleri belirtilmiş. http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=1529 1 numara ile sorduğunuz yer Baitrunner mandalı, 2 numara ile sorduğunuz yer, arka kalama düğmesi. Bu açıklamalarına, bir iki bende bir şeyler ilave edeyim. Tatlı su için üretilmiş. ( Denizde kullandığınız zaman, bakımını yaptığınızda, güzelce çeşme suyuyla duruladığınızda,miisina klavuz rulmanını ve dış yüzeyde ki oynak yerleri, ince makina yağıyla yağladığınızda sorun olmaz.) Baitrunner özelliği olan bir ürün. 1 numarada belirttiğiniz mandalı bastırıp kapatın. Kolu yarım tur veya bir tur çevirdiğinizde, o mandal kendiliğinden açılacak ve bu özellik devreye girecektir. Şimdi bu özellik nedir ? diyeceksin. Bundan önce, misina sarılan makaranın önündeki düğmeyi ( kalama düğmesi ) sıkarak veya gevşeterek, 2-3 kiloluk bir yükte makaranın boşalmasını sağlıyacak seviyeye gelelim. Sonra; Mandalı kapat ve kolu bir tur çevir. Mandal otomatikman açılacaktır. 2 numarada belirttiğiniz düğmeyi sıkarak veya gevşeterek makaranın 5 - 6 kiloluk bir yükte geri dönecek seviyeye ayarlayın. Şimdide diyeceksin ki '' Eeeee noldu şimdi ? '' diye Kullanıma başladığında o mandal sürekli olarak kapalı konumda durmalıdır. Durmalıdır ki ön kalama düğmesiyle yaptığın ayar devrede olması gerekir. Balık yakalandığında ilk hamlesiyle misina kolayca geri salınsın ve kopmasın. Daha sonra kolu cevirmeye başladığında o mandal otomatikman açılacak ve ayarladığın 6-7 kiloluk ayar devreye girecek, geri salınım daha sert hamlelerde olacaktır. Zamanla bu ayarların değerlerini kendi stiline göre değiştirirsin. ( Bu açıklamayı, kullandığım Shimano Baitrunner makina özelliklerine göre değerlendirerek yazdım. Fladenin bu özelliğe farklılığı varmıdır bilemem.) Son test bilgilerini umarım paylaşırsın burada.