Merhabalar, Kıyıdan jig avında kullanmak için kamış ararken aklım bu ürüne takıldı. Düşündüğüm model,330 cm, 50-150 gr atarlı 3 parçalı olanı. Sağlamlık anlamında iddalı açıklamalar var. Bu kamışla ilgili yorumlarınızı rica edebilir miyim? Veya shore jigging için başka kamış tavsiyeniz varsa memnuniyetle değerlendireceğim. Ürünün linki: http://www.avmarketi.com/asp/product/152333/FLADEN-MAXXIMUS-TOTAL-FLEXX-BASS-LEVREK-KAMISI-3P Teşekkür ederim. Saygılarımla.
Tam anlamıyla shore jigging için üretilmiş ve linkte verdiğiniz üründen biraz pahalı bir kamış. http://www.erginbalikcilik.com/major-craft-solpara-shore-jigging-1002h-pmu3157 Ben olsam sanırım bu kamışı tercih ederdim
Duymadığım bir marka. Fiyat önemli tabi ama performansı, uygunluğu, kullanım rahatlığı da çok önemli. Değerlendireceğim. İlgin için teşekkür ederim.
Major Craft, Spinning, Shore ve Vertical Jigging'de önemli kamışlar üreten bir Japon markasıdır. Ben bir spin kamışını kullanmaktayım gayet memnunum. Önerdiğim kamışın 962mh modelini bir miktar daha ucuza yurtdışından da edinebilirsiniz. Rastgele, umarım shore jigging ile güzel canavarlar kandırırsınız:thumb:
Doğrudur, dediğim gibi hiç vertical jigging yöntemiyle avlanmadım. Shore jiggingde ise geçtiğimiz sene 7-8 adet trakonya ve 1 adet iskorpit yakalamaktan ibaret tecrübem. Fırsat buldukça 20-30 gr.lık jiglerle antrenman yapıyorum. Zehirlilerden başladım ama hedefimde sinarit,baracuda,torik,akya gibi yırtıcılar var. Major Craft'ı da menüme ekliyorum. Tekrar teşekkür ederim. Bu bayram tatili boyunca Datça'nın gözden uzak kayalık kıyılarında bol bol jigging yapacağım bir aksilik olmazsa. Umarım bir şeyler denk getirebilirim. Teşekkürler.
Kıyı jigi için Daiwa Jigcaster 3.20 mt 50-120 gram aldım fakat henüz sahada kullanma imkanım olmadı. Shore jig kamışı H ve ya HH tabiatlı yani sert olmalı uçtan az esnedimi kendini hemen toparlamalı.Flade'nin diğer flex modellerinden birini İzmir'de Dereli avda incelemiştim.Kendini jige göre çok bırakıyordu,yumuşak hatta M (orta sertlik) ten daha esnekti.Eğer linkini verdiğiniz Fladen de öyle ise sert değilse almamak lazım. Eğer bir yerde bu kamışı deneme imkanınız varsa şöyle bir tutup silkeleyin derim.Yumuşak huylu ise 100-120 gram jiglere aksiyon verdiremezsiniz. Seçiminde kolay gelsin Ulaş...
Bu kamışı da biraz inceleyebildim. 3,3 m. yüksek atarlı sert modelleri var. Fena da görünmüyor. Tavsiye için teşekkür ederim. :thumb: Restegele
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Fladen'in bu kamışı için "sağlam, kırılmaz" deniyor, hatta youtube'da bazı tanıtım videolarını da izledim. Ama bu "kırılmazlığı" esneklikle sağlıyorlarsa, amacıma uygun olmayacaktır. Diğer taraftan model adının "total flex" olması da tereddütte bırakmıyor değil. Zaten esnekliğini incelemeden almayı düşünmüyorum. Bu arada daiwa jig caster'ı da inceledim, biraz fiyatı yüksek gibi ama gerçekten beğendim. Keşke deneme fırsatınız olsaydı..Tavsiye olarak kabul ediyor ve teşekkür ediyorum Rastgele..