Merhabalar; 2 seneye yakın bir süredir at-çek avcılığına merak salmış hevesli bir acemi balıkçıyım. Spin takımdan ziyade LRF disiplinini de merak ettiğim için başlangıç düzeyinde bir set yapmıştım. Okuma Alaris-20 makine ve Kudos Light Style 225 2-8 kamışı ile giriş yaptım. Ancak acemilik ve kamışın da çok kaliteli olmaması sonucunda kırıldı. Daha sonra bir fırsat ürünü yakaladım ve çok bir araştırma yapamadan Fladen Warbird Classic 210 1-10 atarlı LRF kamışını aldım. Bu forumda veya başka bir çok sitede bu kamış hakkında bir kullanıcı yorumuna maalesef rastlayamadım. Kamış gerçekten elime aldığımda kudos a göre daha kaliteli, sağlam hissi veriyor aksiyonu ise kudos a göre sert. Kafama takılan problem ise fladen in sitesinde tatlı su kamışı olarak ürününü tanıtması. Eğer daha önce bu kamışı kullanmış deneyimlemiş biri var ise yorumlarını paylaşırsa çok mutlu olurum. 1) Tatlı su olarak tanıtılması kamışı denizde kullanmak için ne gibi bir sorun teşkil ediyor? 2) Halka sayısının 6 olması bir eksiklik mi? 3) Alaris-20 ile uyumlu mu yoksa 10luk makine gerekli mi? 4) Bir kamışın tatlı su ve deniz kamışı olması ne gibi bir farklılık yaratıyor? Not: Tatlı suda da avlar yapıyorum ancak LRF denildiği zaman deniz özellikle istanbulda yaşayanlar için olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Daha önce LRF ile tatlı su da turna deniz de ise yazılı orkinos, çupra, hırhır, mırmır, karagöz, zargana, istavrit, iskorpit bir çok çeşit balık yakaladığım için LRF avlarımın büyük bir kısmı denizde oluyor. Kıymetli yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Vicdani limitlere uyan bütün hobidaşlara bol trofeli avlar diliyorum.
1. ve 4. soru aynı olmuş, 4. soruda bu kamış hakkında tecrübesi veya bilgisi olan biri var ise yorumlayabilir mi onu merak etmiştim. *Up*