Arkadaşlar öncelikle selamlar aranıza yeni katıldım asıl ilgi alanım zıpkıncılık ama spin olayına epey merak saldım geçmişten olta tecrübem var spine yeni başlıyorum. Öncelikli amacım deniz levreği su üstü sahtesiyle wtd aksiyonu vererek av yapıcam. Makine olarak okuma trio 40s te karar kıldım kamış araştırırken bir bayi bana bu kamışın çok dayanıklı olduğundan bahsetti resmen kırmak için uğraşmışlar ama kırılmıyomuş. Linkte kamışın kırılmamasının yanında ince ve inanılmaz hafif olduğundan bahsetmiş. Ben okuma alumina alırım derken bu kamış kafamı çok karıştırdı. İçeriğinde basalt fiber denilen bir malzeme varmış incelediğim kadarıyla çok sağlam esnek ve dayanıklı bir malzeme. Aklımdaki sorular 1-240 cm mi almalıyım 270mi 2-Bu kamışın ağırlığı bahsedildiği gibi hafifmi 3-Kullanılan misine klavuzları kalitelimidir ilerde paslanma kırılma vs yaparmı Ürünün linki bu http://www.rastgeleav.com/default.asp?git=9&urun=16953
Merhaba. Ben 1. soruna cevap vereyim kişisel görüşüm 2.70 cm olanını almalısın. Çünkü özellikle kışın uzun kamış ile kısa kamışa göre daha uzağa atış yapılabiliyor. Daha önemlisi bu almak istediğin kamışın atarı yüksek! 10-30 gr atarlı bir kamış su üstü wtd ile levrek avlamak için daha iyidir.
Trio kötü bir seçim. Kamis 2.70 uygun amma velakin atari yüksek. 10-40g daha uygun olur. Okuma v system veya alumina, daiwa crosscast da fena spin kamislari degil.
Hoşgeldin Samet. Aklını karıştırmak istemem ama atacağın su üstü sahteler 8 ile 15 gr aralığında olacaktır genelde. Daha çok 9,10,11,12 gr da 11 cm'e kadar olan sahteler. 13 cm ve üstü, su üzeri sahteler de bence çok makbul değil. O yüzden kamışın atarı 5-25 , 7-21 veya 10-40 civarlarında olursa daha iyi atış yaparsın. Linkini verdiğin kamışla da atılır ama yeterli performansı vermeye bilir uzak atışta. O kamış ne kadar ağır, ben linkte göremedim. Çok hafif falan denmiş ama ne kadar? Mesela bendeki Okuma V System 2,40 metre 10-40 atar kamış 140 gr. (100 tl nakite aldım yakın zaman önce) Okuma xspin 2,40 kullandım. (wtd için uygun bir kamış, v systemden ağır 80 tl falan) Shimano Spinjoy 2,40 kullandım. (V systemden biraz daha ağır 60 tl civarı wtd'ye çok uygun değil, biraz esnek kaçıyor) Bence fiyat performans olarak V system seni mutlu edecektir diye düşünüyorum. Makina hakkında ise okuma trio s'ler ile ilgili çok sorun duydum, okudum. Bence tekrar gözden geçirin derim. Uzun süreler su üstü çalışacaksanız makinanın hafifliğini mutlaka göz önüne alın. 300 gr'lara pek yaklaşmaması atçek keyfinizi katlayacaktır. Keyifli avlar dilerim.
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olucak; v system 10-40 ile 20-60 arasındaki fark nedir ?? daha doğrusu 12-13 grmlık sahteyi,10-40 atarlı kamışla,attığımda ne gibi bir avantaj sağlar,20-60 göre ?? Gerçektende uzağa erişim hususunda bariz bir fark edermi ki
Özkan kardeşim, 20-60 olan bir kamış, 10-30 a kıyasla, biraz daha serttir. Dolayısıyla, başlangıç seviyesi 20 Gr. Olan bir kamış, 10 gr. Seviyelerinde bir ağırlıkla, istenen seviyelerde sağlıklı esneme yapmaz. Bunun için kullanılan sahte ağırlıkları, kamışın atar değerinin ortalarında olması her zaman yeğdir.
özkan abi gerekli açıklamayı tevfik abi yaptı gerçektende çok önemli. samet arkadaşım benimde size tavsiyem 10-40 gram atarlı bir kamış almanız olur. kendimden örnek verecek olursam 10-40 gram atarlı kamışım olmasına rağmen 20 gram altındaki sahteleri uzağa atmakta çok verimli olduğunu söyleyemem. 20-60 gram atarlısını zaten düşünemiyorum. not: 30 gram üstü sahtem olmadığı için üst ağırlıkları henüz deniyemedim.
Şu anda aklımda oluşmuş olan tüm düşünceler allak bullak oldu. Makine olayını çözdüm derken oda muallakta şuan. Bana söylenen atar değeri yüksek olan spin kamışlar wtd aksiyonunu yapabilmek için çok ideal dediler. Bana 220 tl civarlarına makine + kamış ne önerirsiniz?
Bence wtd olayinda kamisin atari dusuk ve esnekligi yuksek ise sahteye iyi aksiyon verilemez bu yuzden kamisi 20-60 atarli aldim (tabi bu benim fikrim)
20 60 gr atarlı bi kamış ağırlık olarak neredeyse 10 40 atarlı kamısın 2 katı olur ki bu çok büyük bi dez avantajdır. okuma v sistem kullanmadım ama şu an forumdakı en etkılı spın kamış bence...