Flash Player'da can yakan açık!

Konu, 'Genel Konular' kısmında bnymnblr tarafından paylaşıldı.

1. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Flash Player'daki kritik açık hepimizi risk altında bırakıyor.

Günümüz internet sitelerinde sıklıkla kullanılan Flash animasyonlar ve videoları görüntüleyebilmek için bilgisayarlarımıza kurduğumuz Flash Player'da bulunan bir açık yüzünden şu anda hepimiz risk altındayız. Kötü niyetli bir saldırgan bu açığı kullanarak bilgisayarımızın kontrolünü tamamen ele geçirebilir!

Adobe'nin resmi sitesinden duyurduğu bu açık, Adobe Flash Player 10.1.82.76 ve önceki versiyonlarda bulunuyor. Aynı açık PDF dosyalarını okumak için kullandığımız Adobe Reader'ın da 9.3.4 ve önceki versiyonlarında da bulunuyor.

Macintosh ve Linux kullanıcıları da aynı riski taşıyorlar.

Bu dosyayı açan yanıyor

Peki, ne yapmalıyız?
    Adobe tarafından yapılan açıklamada Flash Player ile ilgili açığı kapatmak için 27 Eylül'de ve Adobe Reader'daki açığı kapatmak için de 4 Ekim'de birer yama yayınlanacağı duyuruldu.

O zamana kadar yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Eğer bilgisayarınızda kısa süreli aşırı yavaşlamalar ve donmalar oluyorsa, hiçbir işlem yapmadığınız halde sabit diskinizden yoğun bir çalışma sesi geliyorsa siz de kurbanlardan biri olmuş olabilirsiniz. Bu durumu sezdiğinizde internet bağlantınızı bir süreliğine kapatıp beklemenizde fayda var.

Adobe'nin açıkladığı tarihlerde gerekli yamaları bilgisayarınıza kurmayı unutmayın

Kaynak

Son düzenleme: 15 Eylül 2010
  2. modena

modena

bu iyi oldu sağol...

3. fish founder

fish founder Özgür

bu açık kapıların olmadığı bir program yok gibi birşey,
    zaten özellikle açık bırakılıyorlar,

4. tufan27

tufan27 tufan

Favori Kamış:
    lıneaeffe oyster 420
    Favori Makine:
    okuma epıx pro epb 65
    abi iki ay önce pdf dosyalarını açmak için bende bu programı yükledim anlattığınız gibi yavaşlama donma diskin sesli çalışması hepsiyle karşılaştım süreklide güncelleme mesajı alıyorum ve bunlara artı olarakta 67 lira fatura bunla ilgili olabilrmi

5. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

diskin sesli çalışmasına kadar dediklerin bu konuyla ilgili olabilir
    ama adsl faturası ile doğrudan bir alakanın olacağını düşünmüyorum