Sayın Balıkevi üyeleri ve üstadlarımdan danışmak için açtığım bu konu Görünmez diye nitelendirilen misinelerin avcılığı ve işlevi hakkında. Bilgisi Olanların konuyu es geçmemelerini rica ederim. 100 metre görünmez misineye 20 tl ye aldım kullanmadım inşallah kazıklanmamışımdır ilk kez kullanacağım
florocarbon kaplı bir misina olabilir aldığınız...acaba marka ve kalınlık ile ilgili bilgi verir misiniz...ayrıca misinalar bölümüne girerek daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz...bu da linki... http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=16
daha çok takım yapmak için idealdir. Suda ışığı kırmadığı için görünmez olarak niteleniyorlar. Henüz denemedim.
Flora karbon misinalar makinaya sarılmaz çünkü serttir çabuk gam yapar..hafızalı gurubundandır..Ancak köstek yapımında çok ıdealdir.. görünmez olduğu için, kalınlığı arttıra bilirsiniz.. Rast Gelsin
İyi akşamlar , bu hafıza olayı nedir.Hafızasızsa çok iyi oluyor feka diyolar da peki neye göre değerlendiriyorlar ne olunca hafızalı feya hafızasız oluyor ?
Ben şuana kadar sadece beden olarak kullandım. 8mm köstek 20mm beden olarak. Kullanamadım daha deneme yapacam inşallah takımlarım boşa gitmez.
Misinada hafıza demek,misinanın girdiği şekli alması ve formunu bozulması anlamına gelir.Bazı misinaları makineye sardığığımızda bir kaç kullanım sonunda bukle bukle açılır ve kullanımı zorlaşır.
Ustalarıma içimdeki konunun aydınlanması açısından şunu sormak istiyorum... Diyelim'ki boğazda yağmurlu bir havadayız istavrit yok denecek kadar az ama beyaz takım,8/8mm küçük iğne ile insanlar gümüş yakalıyor. Benim elimde'de bulunan 8/20mm fuolaracarbon misine var görünmezlik açısından 8/8 misinenin yaptığını yapıp 8/8mm gibi iş görürmü... Yanlış anlaşılmasın ben ince takımı avcı takım olarak bilirim öyle öğrendim. takım ne kadar ince ve balık için ne kadar cezbedici incelikle işlenmiş bir takımsa avcılığın daha verimli olacağı kanaatindeyim.. Aynı takımı 120 gram kurşunla uzağa atabilirsem 8/8 e göre daha az kopacaktır aynı işlevi yaparasa görünemdiğinden daha avcı olacaktır. amacım avcı bır takım yapabilmek.
herkesin amacı avcı takım yapmak zaten Tanercim ama açık konuşıyım ben bugüne kadar FC misinanın bir etkisini görebilmiş değilim.. belki ustadlardan bu verimi almış olan vardır