Şu flourokarbon misina olayına bir açıklık getirmek istiyorum.1 YIL önce bende bu hataya düşdüm ve yaklaşık 300 ytl harcayarak birçok markadan Flourokarbon misina satın aldım.Bu markalar: Berkley %100 VANİSH-Pline %100 flourocarbon-Suguer İnvizxble-Cabelas %100 flourocarbon Ve bu misinaları denemek amacıyla Levrek Bahçesi olan ADANA Karagöçer kanalına gittim.Buranın Levreği meşhurdur. Denemelerim bana şunu gösterdi ki : En kurnak balık hangisi? Bence levrek.Peki Levrek tutmak için o kadar masraf yapıp bu ürünleri alan kim??? Ben.Sonuç nedir???::: Sonuç şu arkadaşlar : Fİyasko!!! Niçin fiyasko??? Ben balık tutarken yanımdaki herkes de balık tutuyordu,FLOUROKARBONUN hiç bir EXTRA çekiciliği yokdu.BENİM KALINLIĞIM 0,25 MM idi.hatta 1 tanesi kiloluk balıklar çekiyordu.Hemen yanına gittim.Amca misinan nedir die sordum: Evladım 2 yıl önce almışdım ,35 mm lik , yeşil, 100 metresini 1 YTL ye almış.Şok olmuşdum.Msisinayı elime aldım :SERT,ESNEMEYEN kalitesiz bir misinaydı, fakat amcam kiloluk LEVREK leri çekiyordu... Tüm avcılar canlı karides kullnıyorduk,ben dahil.Ve hepimiz balık yakaladık,Fakat o amca DENİZ KURDU kullanıyormuş.Ondan alıyormuş büyük balıklar...FC nin ne artısı oldu nede eksisi OLAN CEBİME OLDU!!! Yani anlatmaya çalışdığım: Bu FC hikayesine bir son verelim.Yazık günnah bu kadar paralar verilmez.100 metresi 10 YTL vermek doğru değilmiş. Önemli olan kullandığınız YEM-ve BAlık tutma tekniğinizidr.Misina çapı az olsun yeterli diğe düşünüyorum. Hayalet misina-Görünmez Misina-Kopmayan Misina. Piyasayı canlandırmak için yapılan MANİPÜLASYONLAR!!! HEPSİ HİKAYE... Bakalım adminlerimiz ve üye arkadaşlarım bu konuyla ilgili neler düşünürler???
Güzel bir tespit, aynen katılıyorum görüşlerinize.Denizde balık varsa ve yeminiz uygun ise balık vuruyor, almak yada almamak artık sizin becerinize ve kabiliyetinize kalmış demektir.
Balık, çok olduğu zaman, yem veya takım ayırmaz. Farkı, seyrek balıkta görebiliriz. Bir de balığın az olduğu, nazlı yediği zamanlarda deneme yapsan. Hepimiz faydalanırdık. Selamlar, rastgele.
Fc= Etkisiz Eleman Balığın nazlı olduğu,kimselerin balık tutamadığı zamanlarda da CANLI KARİDES VE CANLI KURT ile ayriyeten 1 UMUTLA denenmişdir.Sonuç : ETKİSİZ ELEMAN() Bilginize... Matematiksel olarak: Çarpmada : 5* FC : 5 Toplamada: 5+ FC : 5 Çıkarmada : 5-FC : 5 Bölmede : 5/FC : 5 CEPTE : 100*FC :10 YTL/100 METRE FC:10 YKR/METRE
herşey bir tarafa, doğru yem ve az balık bulunan balık avlıklarında bence en önemli unsurlardan biride kesinlikle kısmetinizdir, sadece balık için değil, hergün en iyi olduğunuz konularda bile başarılı olamıyabiliriz,değil nadiren gittiğimiz balık avında sürekli başarılı olabilelim,
Mahir amca eğer bahsettiğin zamanlarda da denese ve denerken de kiloluk levrekleri çeken o amca olsa kesinlikle doğru takımı ve yemi kullanıyorsa yine FC dan daha fazla balık alır kanaatimce.
FC ile fazla balık tutarım diyene İNŞALLAH FC ye o kadar para vereceğime,gider canlı yem alırım diyene MAŞALLAH!!!
Ateş Matematiğin biraz zayıf galiba ama ben ne demek istediğini anladım.(Ben neymişim be abi) 5* FC : 5 değil, 5xFC=0 yazmalıydın.
Başka biride çıkıp deseki 025 lik misina kullandım tek balık alamadım..Yanımdaki adam 035 lik FC kullanıyordu Çuvalla balık yakaladı.. Burada FC misinaların görünmez değil ışığı az yansıtması nedeniyle algılanması yada farkedilirliğinin zor olduğunu defalarca yazıldı...Şahsen ben FC misina ile bazı tekniklerde özellikle at-çekte inanılmaz verim aldım.. Aslında bilimin açıkladığı ve faydasının Dünyada otorite olarak kabul edilen kişilercede kabul edilen bir misina ile sizin balık yakalayamamanızı hele başkalarının balık yakalayıp,sizin yakalayamamanızı ben sizden kaynaklanan bir nedene bağlı olarak görüyorum..Yapılan araştırmalar ve elde edilen verilere göre aynı yerde FC misina kullanımının avantajları açıkça görülmüştür..Hatta bu konuda nette bazı videolar bizede görsel olarak olayı anlatmaktadır..Bilimsel ispatlar Kanun gibidir.Yerçekimi varsa vardır,Yokluğu tartışılamaz.. Görüntü cisimlerin yansıttıkları ışığın beynimizde oluşturduğu yansımadır..Bir cizim az ışık yansıtıyorsa (ki FC az yansıtır)Görünmesi zor olur..Karanlıkta cisimler az ışık yansıttığından göremeyiz.. Zaten kancaya yemi takıp misinaya bağlamadan atsak balıkların misinaya bağlı yemi yemeleri ile bu içinde kanca olan yemi yemeleri arasında çok fark olmaz..
Bazı ürünlerin değişik ortamlarda fazlaca manüple edildiği ve şişirildiği üç lira iken beş liralara satıldığı doğrudur bu konuda size canı gönülden katılıyorum. Fakat FC misina esneme payı (sertlik) açısında levrek için kullanılacak en son misina tipidir bence. Levrek -av tipine göre- mücadele eden bir balıktır misinada düğüm, yıpranma gibi hataları affetmez bilirsiniz. Kıyılarken yol isterken sert bir misinanın şansı helede balık iriyse azalır. Kepçeye yaklaştıkça esneme payıda azalan misina eğer bir de FC gibi sert misina ise kopma riski yükselir. En azından Berkleyin monoflament olan başka bir tipi FC tipine oranla levrekte daha iyi sonuç verir. Sadece levrek avı ile alakalı bu tip misinayı deneyip karalamak yanlış olur. FC misinanında diğer balıkla avları ve olta tiplerinde : Uzun olta, Sert tasma ve vuruşları hissetme açısından kullanıldığı hatta olmazsa olmaz olduğu yerler vardır.
levrekte 0.35 yozuri fc kullanıyorum ne kopma nede sertlikle ilgili sorun yaşamadım 10 kiloya kadar balıkları ambarladım direk asılıp içeri aldım daha fire vermedim.0.22 okuma kullananlardanda çok daha fazla balık aldım.aynı misinayla egede sinaritte yakaladım levrek ince takım seçer diye 0.22 kullanıyoduk şimdi gerek kalmadı ben memnunum başkalarını bilemem.
Herkesin risk öngörüsü, avlağı, kıyı, tekne, at-çek, yemli gibi avlanma şekilleri ve zevk aldığı şeyler farklıdır. Hatta balığın yöreye ve zamana göre bile davranışları farklılık gösterebilir. Buna görede sonuç aldığı ekipmanlar faklılık gösterecektir. Esnek olmakta fayda var
namık abi şimdi fc iş yapıyormu yoksa iş yapacak diye bütün takımları ona çevirdiğimizden dolayı mı atmadığımız takımlardan fazla balık tutyoruz ne dersin yani bize üflüyorlarmı abi hem senin soruna bende katılıyorum hareketli iken fc hala iş yapıyormu sırtı at çek gibi durumlarda boşuna mı verdik abi maaşı yoksa nedersin kuzucuu abi
Sayın arkadasım ,Bir düzeltme yapmak durumundayım: FC: etkisiz eleman bölme ve çarpmada etkisiz eleman 1 dır. toplama ve çıkarmada etkisiz eleman 0 dir... 5/FC : 5 sonucu çıkar Saygılar...