Flouracarbon misina düğümü

Konu, 'Misinalar' kısmında ERGENEKON tarafından paylaşıldı.

1. ERGENEKON

ERGENEKON yavuz

Favori Kamış:
    Banaks
    En İyi Avı:
    GİRİDA
    Merhabalar,

Flouracarbon misinalarda

kolları bedene ıslatarak da bağladıktan sonra

denemek için çekince kayma ve kopmalar oluyo

bu misinayı kullanıp tavsiye düğümler

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bedene düğüm atmadan bağlarsanız kayması normaldir. FC misinalar normal misinalara göre daha kaygan olduklarından köstekleri bedene düğüm atmadan bağlarsanız köstekleri kurşunun üstünde karışmış halde bulursunuz. Bir önemli konu daha köstek kopuyorsa bağlama şeklinde bir yanlışlık olabilir, bende bazen çekerim ama en fazla düğümün sıkmasından dolayı misina biraz deforme olur. İkinci önemli konu birbirinden farklı misinalar bazen birbirini beğenmeyebiliyor, düğüm tutmama, düğüm kayması gibi durumlar olabiliyor. Örneğin Trilene marka misinanın üstüne Oscar köstek yapınca iki misina birden sapıtıyor, hem köstek düzgün durmuyor, hem de sanırım statik elektirikten olsa gerek daha atmadan beden-köstek birbirine yapışıyor. Düğümü eğer doğru atıyorsanız çekince kopmaması gerekir, düğümü atarken çok da fazla sıkıştırmayın ki içerde kalan misinayı yıpratmasın.

3. ERGENEKON

ERGENEKON yavuz

Favori Kamış:
    Banaks
    En İyi Avı:
    GİRİDA
    bence siz bu şekilde kullanıyorsanız

yedeklerinizi tekrar kontrol edin derim

ben değişik teknikler sormuştum

4. Şimdi Yusuf abi sorduğunuz konu Yukarıda..
    Sorunuzun özeti şu..

"florakarbon misina kullanan varsa kullandığı düğümlerin neler olduğu"

Bende size gerek yabancı sitelerde önerilen,gerekse özel öneriler sonucu bana verilen ve memnun olduğum bir link verdim..

şimdide diyorsunuzki..ben başka teknikler sordumm:confused:

Sizin bildiğiniz tekniklerin bir dökümünü alalım..sonra eksik varsa yazarız...

Ama şunu belirteyim..Bu tekniği kullanmamı söyleyen/öneren kişi shimano eurotribal üyesidir..üyelerin tamamına yakını bu düğümü kullanıyormuş..Bende kullanan biri olarak asla yedek yapmam..Çünkü ihtiyacım olmuyor..Misinam sağlamsa düğümden koptuğuna pek şahit olmadım;)

5. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Yardım etme amacıyla verilmiş cevaplara bu şekilde bir yaklaşımınız hoş olmamış...

Son düzenleme: 31 Temmuz 2008