Fluorocarbon Misina Yardım

Konu, 'Misinalar' kısmında refikonuroral tarafından paylaşıldı.

1. refikonuroral

refikonuroral Refik Onur Oral

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65
    En İyi Avı:
    >-)-)-)-D
    Merhabalar.
    Bir çoğumuzun da bildiği gibi çapariler bir kaç kullanımdan sonra deforme oluyor ( Kösteklerde kullanılan misinalar fıldır fıldır oluyor ve ya bazı durumlarda dolanıyor ). Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Benim bildiğim misina ne kadar kalın olursa o kadar zor dolanır ve deforme olur. Ama kalın olması demek te balığın ürkmesi demek. Şöyle düşündüm. Çapari de fluorocarbon misina kullansak ve kalın misina seçsek bu durumdan kurtulurmuyuz? Yani atıyorum 25 lik çapari bedeni, 20 lik köstek için fluorocarbon misina kullanırsak; balığı ürkütmeden, kösteklerin deforme olmasını ve dolanmasını engelleyebilirmiyiz? Bu konuda bilgi sahibi abi ve kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim. Bir de tavsiye edebileceğiniz marka, kalınlık vs. varsa çok memnun olurum. Saygılar, bereketli avlar...

2. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    merhaba refik bana sorarsan hiç florakarbon misina kullanma çünkü fiyatları oldukça pahalı sonuçta biz istavrit çaparisini 3 defa kullandıktan sonra atıyoruz iyi bir florakarbon misina epey pahalı onun yerine daha fazla çapari alabilrisn benim düşüncem bu

3. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Refik fluorkarbon uzerinde yapmis oldugun degerlendirme tam isabet.
    Cok saglam ve cok daha kullanisli.
    20 lik fluorkarbon yeterlide artar bile capari icin.

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Refik aslinda iyi bir fikir (bence)
    Hic caparide felan denemedim.Iki ust mesajdaki arkadasin dedigi gibi zaten en fazla 2-3 defa kullaniyordum ve atiyordum(Istanbulda yasarken)
    Cunku nihayetinde istavrit icin yapilmistir ve malzeme kalitesi ortadadir.
    Ama kalici ve her baliga gidecek birsey yapmak istersen(mesela kefal olabilir) iste o zaman cok mantikli soyledigin ;)
    Kisacasi yapmanda fayda var diyeyim :) ;)
    Rastgele...

Son düzenleme: 4 Ocak 2011
  5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    20 gramlık istavrit için fazla maliyetli takıma gerek var mı? eninde sonunda dolaşacak ve heba olacak. yine de sen bilirsin. bir dene bakalım.

6. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    FC'ler zayıftır fazla abanılmaz dayanmaz, ama çinekop çaparisinde köstek olarak kullanırsınız veya rapala bedeni - mantarlı takım bedeni olarak kullanılabilir. Fc yerine ince takım kullanın :) 0.22 beden 0.10 köstek

7. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bedende değilde çapari kösteklerinde fc kullanabilirsiniz. İstavrit çaparisinde 0.15-0.18 mm. fc kullanılabilir. Az deforme olur. Köstek buruşması dolaşması sorunu en aza iner.
    Çapari bedeninde ise 0.25-0.28-0.30 fc kullanılabilir. Yanlız bedende fc kullanırken ağır kurşun ile atımlarda dikkatli olmak gerek, çünkü normal misinalardan daha güçsüzdürler. (Düğüm de de)
    Ben çinekop çapari kösteklerinde, rapala bedeninde ve çinekop yemlisinde kullanmaktayım. (Berkley Trilene %100 FC)

8. refikonuroral

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65
    En İyi Avı:
    >-)-)-)-D
    Cevaplarınız için teşekkürler. Genel olarak cevaplara baktığımda ve yaptığım kişisel araştırmalara göre fc kullanıldığı zaman yıpranma, deformasyon, şekil bozukluğu, dolanma ve balığı ürkütme sorunlarına tam çözüm sağlanıyor. Ancak bir dezavantajı var, o da zor düğüm tutması. Doğru anlamışmıyım?

9. CL_neos

CL_neos Oğuzcan

Sevgili refik kardeşim bende senin gibi düşünmüştüm. aynı sorunlar bendede vardı çünkü Fluercarbonline denedim gercekten hem performans hemde fazla sıkıntım olmuyor
    Misina olarakda neyi tavsiye edersin dersen Deep Blue Fluercarbonline misina hem %100 hemde düğüme çok iyi dayanıyor

10. murat takvim

murat takvim murat takvim

Favori Kamış:
    lineaeffe superba 4.20
    Favori Makine:
    penn ssm 750
    En İyi Avı:
    aramaktayım
    istavrit için bu masrafa değmez bence.sana bildiğim kadarı ile yardımcı olmak isterim.kösteklerini kendin yapmıyor isen bu durumdan kurtulman için ilk yapman gereken hazır köstek alıp bedene kendin dizmektir.çaparideki püf noktalarından biride kösteğin bedene dizilmesidir.(tabi köstekteki misina kalitesini ve beden ile köstek arasındaki kalınlık farkını yok sayıyorum)kösteği bedene bağladıktan sonra(önce üsten 2 defa sonra alttan 1 defa düğüm)hani kösteği yuvarlak yapıp bedenin arkasından geçirip sıkarsınya birdefa geçir sıkma birdefa daha geçirip düzgünce sıkarsan(hafif bir sıkma yeterli)problemlerinin çoğundan daha ucuz maliyete kurtulmuş olursun.resmide çizebildiğim kadar ekledim.

Son düzenleme: 4 Ocak 2011
  11. refikonuroral

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65
    En İyi Avı:
    >-)-)-)-D
    Çok teşekkürler anlattığınız yöntemi de fc misina olayınıda en yakın zqamanda deneyeceğim. Emeğinize sağlık :)

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Valla ben kullaniyorum ve zor dugum atma gibi bir sorun yok.Ayrica inanilmaz saglam.Tabi bu markadan markaya degisiklik te gosterebilir.

13. refikonuroral

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65
    En İyi Avı:
    >-)-)-)-D
    Hangi markayi kullaniyorsun?

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kardesim ben V-FOX (orjinal Japon) kullaniyorum.Cok cok memnunum.
    Eger Turkiyede temin edebilirsen rahatlikla oneririm ;)
    (Fiyatini bilemem ama ben buranin parasina gore pahali aldim biraz.Lakin deydi ;) )