Merhaba arkadaşlar. Elimde farklı çeşitlerde eşek arısına benzer flylar var. Ben fly fishinge daha yeni merak salmış durumdayım. Ben bahsettiğim bu flyları suyla buluşturduktan en fazla 10 sn sonra ıslanıp batıyorlar. Balığın bu yapay sineklere vurması için batmaması mı gerekir? Yoksa zaten usül gereği batmaları mı lazım. Bir dükkandan temin ettiğim bu flyların kurumu, ıslak türde flylar olduğunu da bilmiyorum. sizden ricam bu flyların batmaması için neler yapılabilir? Fly floating diye geçen yüzdürücüler varmış piyasada ama tüm araştırmalarıma rağmen hiç bir yerde bulamadım bu kimyasallardan. Bunun yerine hangi metotlar kullanılabilir. saygılar...
Kendin yap bu tür sinekleri,bak burada bir batmayan sinek yapimi var... http://www.youtube.com/watch?v=TFyEgYsiuY4
Elindeki sinekler buyuk ihtimalle wet-fly imitasyonlari ve o yuzden batiyorlar...zaten de batmalari gerek...Selim beyin verdigi linkte de göruldugu gibi suda batmayan fly imitasyonlarinda genellikler CDC tuyleri kullanilir ki onlar da belli bir sureden sonra suya doyduklari icin batma egilimi gösterirler...Dedigin floatantlar da aslinda bir nevi vazelin krem(losyon degil, kati olani) tarzi kimyasallar...Acikcasi denemedim ama denemekte fayda var... Ama sunu da unutmamak gerek, illa da fly suyun ustunde yuzecek diye bir sart yok, wet-flylarla da (streamerlar da dahil) larvalarla da avlanabilirsin...Avlandigin yerdeki su bulaniksa, dryfly kullanmanin ne mantigi var? sonucta fly balikcilindaki amac, flyi baliga sunmak, baligin flyi görmesini saglamak. Umarim faydali olmusumdur. Rastgele
http://www.youtube.com/watch?v=BWS5v06x3jE&feature=related bu videoda hemen Selim ağabeyin videosunun altında. inanılmaz detay var, sanat eseri gerçektende.
Arkadaşımız gerekli acıklamayı yapmış bu işi azda olsa bilen ve uygulayan biri olarak kendi yaptığım sineklerden örnekler sunacağım.Alabalıkta ve akıntılı derelerde kullanacaksan batmayan veya 10 -15 sn sonra batanlar işine yarar balık ilk anda veya çekerken oltana vuracaktır çekerken sineğin yüzmesi gerekmez.sana tavsiyem piyasada satılan iri sinekleri(arı gibi)olanları tercih etme 12-14 numara mustad iğnelere sarılan sert tüylü(suya girince su tutmayan)olanları tercih et tip olarakta benim aşağıda resimlerini verdiğim renkler genelde balıkların en cok tercih ettiği renklerdir. bunlarla alabalık gümüş tatlı su kefali ve su üstündeki yemlere saldıran tüm balıkları avlayabilirsin.
tatlı su levreği yakalanıyor ama turna yakalayan duymadım.genelde 0.20-0.25. misina kullanıldığından anında misinayı keser. yanlız yabanci av kanalında irice çekirge büyüklüğünde bir yemle turna yakadıklarını izlemiştim.