Fly fishing

Konu, 'Fly Fishing, Uçurma Balıkçılığı' kısmında flyfishing tarafından paylaşıldı.

1. flyfishing

flyfishing Taner

Arkadaslar merhaba,
    yaklasık 1 aydır forumu takip etmekteyim .. cocuklugumdan beri amator balıkcılık ilgimi cekmekte bunun nedeni cocuklugumun nehir kenarlarında ve sonraki donemlerinde ise bogazda gecirmis olmam .. fakat yaklasık 2 senedir sadece alabalık avıyla ilgileniyorum ve arastırdıgım kadarıyla bu konuda en zevkli ve en iyi sonuc alınan yöntem flyfishing..bildiginiz gibi fly fishing ulkemizde pek yaygın bir av yontemi degil dolayısıyla bilgi edinmek cok sancılı oluyor bu nedenle bu baslıgı acma ihtiyacı hissettim ve birkac sorum olacak
    suanda elimde flyfishing kamısı ve ana misinası mevcut
    1-ana misinaya sırt ipi ve klavuz misina gerekliymis bunları nerden temin edebilirim ?
    2- fly ignelerinin avlak etrafındaki benzer bocekler ,sinekler baz alınarak yapıldıgını dusunursek en genel kullabilecek igne ismi edir( ornegin dere taşları altındaki bildigimiz böceklere benzer )
    3-fly fishing e uygun avlaklar bildiginiz gibi bu methodda biraz genis alan gerekmekte ...

yorumlarınız ve elestirileriniz icin simdiden tesekkur ederim umarım flyfishing hakkında bilgisi olan herkes 1 cumlede olsa yorumda bulunur ...

2. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Taner
    Fly fishng yapmak çok zor,ama balık tuttunmuda çok zevkli bir yöntem sana kolay gelsin.
    Bolca çalışma gerektirir,inşallah bıkmazsın,herkes her avlakta yok şamandıralı yok meps le rahat rahat balığını tutaken,sen aman ağaç olmasın,suyun debisi uygun olsun,balık bu bölgede hangi böcekle yemleniyor diye araştırırken atı alan üsküdarı geçiyor :cool:
    Ancak senin yaptığın yöntemin keyfinide kimse bilmiyor.
    Ben uzun süredir çalışmalar yapmaktayım,böceğimi kendim bağlıyorum fly fişhing le kefal yakaladım henüz alabalık yakalamadım,ama oda olacak inşallah.
    Sana lider misina ile ilgili link veriyorum en uygunu ordan getirtmen olur kanısındayım.

http://www.cabelas.com/cabelas/en/c...t=lader&Ntx=matchall&N=3530&trueNum=191&nyr=1

3. flyfishing

flyfishing Taner

@sevgili ercanguven
    oncelikle ilgin icin tesekkur ederim ..bahsettigin gibi fly (ucurma) teknigi calısma gerektiren ve her avlakta uygulayamadıgımız bir method .. simdiye kadar 0-1 numara mepslerle istanbul yakınlarındaki derelerden ortalama bir sonuc aldım fakat temel kuralın balıgı kandırmak oldugunu dusunursek bu konuda beni en cok tatmin edecek seyin fly methodu oldugunu dusunuyorum ..yeterince bilgi edindikten sonra bu seneki tatilimi biraz dogayla bulusmak birazsa alabalık avında husrana ugramamak icin Artvin e gitmeyi planlıyorum ..tabii yeterince bilgi ve ekipmanı sagladıktan sonra..

4. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Taner
    Sana şimdiden rastgelsin.
    Birde tavsiye,,derede avlanmaya giderken yanına sirküleri mutlaka almanı tavsiye ederim,ayrıcada orman içi sularda avlanma izin belgesini mutlaka al.
    Fly ile balık tutarsan rapor yazmayıda unutma:)

fly fishing İlk başladığımda yaptığım böcek

Son düzenleme: 12 Temmuz 2008
  5. flyfishing

flyfishing Taner

Sizlerin paylasımlarıyla insallah birgun bende kendi sineklerimi imal edebilecegim .. orman ici sularda avlanma belgem var ama uyarınız gercekten cok onemli cunku bazen bu tip ayrıntılar herseyi kötü etkileyebiliyor..
    Artvin konusunda ince eleyip sık dokuyorum ..bildiginiz gibi doğası cok vahsi polis bir arkadasım var dun butun ayrıntıları konustuk ve beni bekliyor fakat orada avlanma bicimleri pek dusundugum gibi degilmis(malesef hala serpme vb gibi tamamen zevksiz ve balık odaklı avlanma bicimleri yaygın) bana en yakını mepps ama mutlaka fly fishing deneyecegim zaten bahcemde yaklasık 2 haftadır calısmalara basladım ve buyuk ihtimalle komsular benimle dalga geciyor.. bu arada kucuk bir ayrıntıyı eklemeden geçemeyecegim benim gibi abimde alabalık sevdalısı ve bu nedenle ardahan ve artvin arasındaki yalnızcam ormanlarında .. 3 gunde 14 adet dağ alasını cok rahat bicimde avladıgını soyluyor(klasik 4 m misina ve dere taşlarındaki bocekler) ve alabalıklar 25 -35 cm arası imiş .. bakalım gelince resimleri ekleyecegim ama simdiden gitmek icin sabırsızlanıyorum .. butun yorumlarınızı dort gozle bekliyor olacagım .. saglıcakla

6. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Taner bahsettiğin yerlerde mutlaka fly yapacağın yerler bulacaksın,biliyorsun oralarda hava erken kararıyor,böceklerde havada 16,00 gibi uçuşmaya başlıyor fly denemelerini akşam üzeri yapmanı tavsiye ederim.
    Suya kendini gösterme ve sessiz ol,gölgen suya düşmesin,güneşi karşına al,atışlara başlamadan önce kaloma ayarını iyi yap yanına kepçeyi almayı unutma.
    Balığı yakaladığında Spin kamışla olduğu gibi, balığı kaldırıp kenara alamazsın kepçe ile alman gerekir.
    Rastgelsin.

7. flyfishing

flyfishing Taner

Tavsiyeleriniz icin tesekkurler Ercan bey.

8. flyfishing

flyfishing Taner

Yeniden merhaba,
    yukarıdaki bos mesaj icin uzgunum bahsettigim alabalık fotograflarını eklemeye calistim ama nafile ..son care photobucket yapıcaz sanırım.
    Konuyu acarken butun fly ustalarının birer cumlede olsa yorum katacagını dusunmusum ama sagolsun sadece Ercan bey ilgi gosterdi .. İkinci defa kafama takılan soruları sıralayacagım .. birer cümlede olsa cevaplandırmaya calısırsanız bu acemi ama bir o kadarda inatcı flycıya büyük yardım etmis olursunuz.. 24 temmuzda artvine gidecegim ve av raporunu mutlaka eklerim ..

1- Fly ana misinam 5x ve elimde leader misina yok almam gereken 5x leader misinamıdır? Turkiye'de sadece cormoran ve dam marka bulabildim bunlar uygunmudur ? İnternet sitesi dısında direk alisveris yapabildigim bir yer varmı (istanbul)?

2- Leader misinayı kendimiz imal edebilirmiyiz(bazı 3 parca misinayı örerek elde edebilecegimizi yazıyor)..

3- Derelerde avlanacagımı dusunursek sizce imitasyon yemler icin ne kullanmalıyım (dry vs ) temmuz aylarında cekirgenin iyi sonuc verdigini bircok yerde okudum bunun icin tavsiyeleriniz. kısacası avlagın dere oldugunu dusunursek ,leader misina ve ucuna baglayacagım yem icin ve alabilecegim avmarketi yada yerli linkvarmıdır. (cok kısa zamanım var kargonun gelemeyecek olmasından endiseliyim) ..

okuyup bilmesine ragmen "amaan ugrasamam" diyenlere ,İlgilenelere ,yazanlara, yazmayanlara cok tesekkur ederim ..rastgele

9. flyfishing

flyfishing Taner

http://i345.photobucket.com/albums/p367/smurt/DSC00423.jpg

http://i345.photobucket.com/albums/p367/smurt/DSC00671.jpg

http://i345.photobucket.com/albums/p367/smurt/DSC00669.jpg

http://i345.photobucket.com/albums/p367/smurt/DSC00527.jpg

http://i345.photobucket.com/albums/p367/smurt/DSC00423-1.jpg

http://i345.photobucket.com/albums/p367/smurt/DSC00528.jpg

yer ardahan arasındaki arası yalnızcam ormanları

avlanma bicimi uzun sopa :) ve 4 m misina dere taslarındaki bocekler..

ne kadar vahşi o kadar iyi sanırım dostlar.. 25 cm den kucuk ve gun basına 3 balıkdan fazlası alınmamısdır.

Son düzenleme: 21 Temmuz 2008
  10. flymaster

flymaster Serkan Mert

selam kardes flyfishing de düsündün zevk konsunda sana cok hak veriyorum cünkü en zevkli balik tutma sytemidir ben yaklasik 5 senedir almanyada flyfishing ile calisiyorum ondan beri baska olta elime almadim . sinek konsunda dogali izle ucan yürüyen böcekler iyi bak sudaki taslarin altindaki böceklerde bak ona göre kulan sinklerini . selamlar serkan mert

Son düzenleme: 26 Ağustos 2008