merhabalar cümleten eldeki mevcut malzemeler ile bunları çıkardım şimdilik dahada yapıyorum,balığa benzetebileceğim malzemelerden fly da kullanılan tüylü sahteler için daha sonra start vereceğim..elimde malzeme yok gerçi fly malzemesi henüz tedarik etmedim..zira tuzlusuda kullanılan fly ekipmanı..tatlı suya göre çok pahalı..3 4 5 10 misli pahalı..ve türkiye de malzeme sıkıntısı söz konusu..bütün sitelerde aynı malzemeler var.. ben bir şekilde halledeceğim..kafamda bir kaç test denemeleri var.. kendi flyımı kendim yapacağımmmeace: dermişimmm:bounce: sahtelerin testlerini yapacağım..fly takımı olmasada..flysız atıp çekecek ekipman var cam sahteler işimi görür.. Uploaded with ImageShack.us karides bilem yaptımeace: mengene bile aldım buda işimi görürhihi Uploaded with ImageShack.us zeytin gözlüm:bounce: Uploaded with ImageShack.us antenleri bilem var yavv:becky: levrek çeker:laughing: Uploaded with ImageShack.us elimde uygun malzeme en yakın bu vardı..istediğim renkte olanları bulursam..çok daha haşin birşey çıkaracağım:thumb: Uploaded with ImageShack.us renk desen takviye çamaşır ipi Uploaded with ImageShack.us mini püsküllü popper sahtemiz:thumb: adı : abi geçerken benide alound: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us bu çok masum bu çok yakışıklıhihi bunu seyretmeye doyamıyorum:laughing: adı : levreği tespih yapmışım Uploaded with ImageShack.us şişe kapağıhihi Uploaded with ImageShack.us bu malzeme.motorsiklet depolarının etrafına çekilen şerit..içi yapışkanlı..sert bil malzeme.. sarıkanat,lüferçiler geçen yıl baraküda aldım bununla.. Uploaded with ImageShack.us hasarlı silikonu değerlendirdim Uploaded with ImageShack.us elyaflı halatların içinden çıkan malzemeden yaptım Uploaded with ImageShack.us karides ve bu sahtedeki malzeme fosforludur..gece ışıl ışıl yanıyor:thumb: Uploaded with ImageShack.us gamakatsu 1 numara büyük iğne var içinde.. Uploaded with ImageShack.us sahtenin bir tanesini şu videodakine benzettim eldeki imkanlar ile.. adam kendi yapıyor ve yakalıyor levreği denizde fly ile:thumb: http://www.youtube.com/watch?v=XrTLNaUU7DA taze fasülye yapmıştım:hungry: şimdi onun yanına birde pilav yapayım:hungry: bana müsaademrsparkle kalın sağlıcakla
Aga sen kendini aştın Uygun meralarda hepsinin iş yapacağına şüphem yo. Aslına bakarsak onca parayı da üşengeçlikten ve beceriksizlikten veriyoruz ya...
Baya baya güzel işler çıkartmışsın Kadir abi, ellerine sağlık. Umarım sonuçları da güzel olur, gönlünce rastgelsin.
Kadircim ne olur bir de başımıza fly derdini çıkarma Diğerleriyle zaten ,başa zor çıkıyoruz...Fly amatör balıkçılığın zirve noktasıdır,bambaşka bir metoddur.. Ülkemizin coğrafi yapısının bu ava müsait olmadığını düşünüyorum Geniş ve düz alanlarda ,büyük gölerde başarılıdır bu av...neyse sen başla bakalım
eskiden sahtemi vardıhihi atkılı,saç kılı.horoz tüyleri..ağaç yaprakları vs vsler den sahte yapıp balık tutuyorlarmış 2 li 3lü levreği bir arada denk getireyim bulanık suda..2 popper banko alır balığı:thumb: diğerlerinden de umudum var..tüy ile levrekte aldık..tüye atlıyan bunada atlar bu yıl levreğe küstüm ona inat el yapımı sahteleri bıkmadan deniyeceğim.. 1 silikon..2su üstü yeter bana..ara ara onları kullanırımhihi ki bunlardanda umudum var..son yaptığım ipten sahteler ile balık aldım..bir taneside misinayı kopartmıştı olmıyan levreği bunlarla çağırayım bari belki tutarız
abi benim bir yanım fly avcılığına yakın da..ekipmanı pahalı diye üstüne düşmüyordum..benim avlaklar müsait..20mt bile kafi bana...dur bakalım bir takım icatlar çıkaracağım kendi flyımı kenndim yapacağım
bu balıksızlık neler yaptırıyor adama kadir usta. aslında şöyle 4-5 kg lik bir levroyu omuzlasan hiçbişeyciin kalmayacak
Levrek yakalayamıyoz bari forumda birkaç reklam yapayım diyosun Yakında satışlar başlar artık Sahteci Kadir ustanın yeri Levreği Tespih Yapmışım 005 kodlu renginden çeeeekkk Harika olmuşlar abi de acaba silikon sahte yapımı ile ilgili araştırmaların var mı?
MAŞAALLAH ÖZEL İMALAT Kadir Bey merhaba.Maşaallah usta balıkçının hali bir başka oluyor.Orjinal ürünler yapmışsınız.Ellerinize sağlık.Harika olmuşlar.Allah daim etsin inşaallah.Bu ara biraz levreğe ara verdiniz galiba.Maşaallah at-çek levrek üzerine 1 numarasınız diyebiliriz.Hatta deneyimlerinizi ayrıntılı bir şekilde yazmış olsanız , pırlanta gibi bir eser meydana getirmiş olursunuz.Bu eser de seçkin kitapevlerinde olta balıkçılarına ışık tutar.Eserin ismini de AT-ÇEK LEVREK AVCILIĞI koyabilirsiniz.Benden bir fikir.Neden olmasın ki.Bir düşünün derim.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
helal olsun sana kadir kardeş çok güzel işler çıkarmışsın ellerindeki malzemeyide değerlendirmen ayrı bir güzellik zekice el emeği göz nuru insan atmaya kıyamaz bunları takılır makılır üzülür insan ya kendi yapınca :d inşallah güzel trofeler alırsın bunlarla dualarım seninle kadir
teşekkür ederim abi sağolasın balıklarıda altıkmı tadından yenmez gari 4 5 kilo mu oneki levreğin yüzüne hasret gittim bu yıl..4 5 kiloluğunu nerden bulacağız aga bu yıl sadece 1 levrek alı koyacağım yemek için..geçen yılda av tat vermedi saldım tutduklarımı..takıldığım mekanlar anormal bir şekilde kısırlaştı son 2 sezondur..hayırlısı bunlar el çabukluluğu ile fazla özentili yapılmadan hazırlandı verim alırsam..uygun malzemeler temin edeceğim..o vakit daha temiz işçilik çıkaracağımı düşünüyorum..şuan için elimiz alışsan bakalım mevcut malzemelere silikon yapımı masraflı iş ülkemizde..uygun malzeme bulamıyorsun..firmalar toptan ihraç ettiği için..onlara daha hesaplı geliyor..biz almıya kalksak..astarın yüzünden pahalıya gelecek..idk bende bir huy vardır..herkesin alıp kullanabileceği malzemeler ile birşeyler yapıp sonuç almak bu sebebten pahalı işlere giişmiyorum..bizimkisi belki bir teşvik edici rapor olur..balığı tutdukmu gidersin bir horozun tüyünü çekersin..bir kanca.bir göz yaparsın.. atıp çekmiye başlarsın bu aralar çok soğuk hava burda..kuzeyden fırtına esiyor..olta sallıyana deli derler bu havada zaten balıkta çıkmaz bu havada..ters yönden esmesi lazım..bu sebebden..bu boşlukta bu sahteleri yaptım levrek avcılığında 1 numara gibi görünmek haddimize deyil tutduğumuz adam akıllı balık yok kayda değer gerçi mekan çok önem taşıyor bu gibi durumlarda..az çıkıyor onlarda.boy olarak paşa ya aday olma yolundalar ayrıca sadece aynı ekipmanlarla deyilde..farklı ekipmanları kullanarak..av yapmanın peşindeyim ben teşekkür ederim cümleten
teşekkür ederim sağolasın kardeşim inşallah nasipleri olurda..envarteri genişletmek için sağlam ekipmanlar kurmama vesile olur..böylelik ile kendi sahtemi kendim yaparım balığa alayım raporu gelsin baksen o vakit,sahte yapan yapana sahtenin bir tanesini şu videodakine benzettim eldeki imkanlar ile.. adam kendi yapıyor ve yakalıyor levreği denizde fly ile:thumb: http://www.youtube.com/watch?v=XrTLNaUU7DA
abi ellerine sağlık bu kadar emeğin karşılığını inşallah alırsın. trofe raporlarını okumak dileğiyle Allah'a emanet ol.
Kadir Hocam ellerine sağlık güzel çalışma olmuş,balık olsam hani 'GEÇERKEN ALIRIM' hooked o derece olmuş.Müsadenizle bir konuda fikriniz almak istiyorum videoda ki ev yapımı sahtenin kuyruk mekanizmasının nasıl bir sistemi vardır,içerisine ağırlık konulmuş sürpriz yumurta kabının arkasına eklenen uygun boyutlu böyl bir kuyurukla güzel WTD yaptırılır gibime geliyor ama çözemedim işte mekanizmasını namıssızın hihi ; http://www.youtube.com/watch?v=jkJsTYvmFeI
teşekkür ederim kardeşim sağolasın inşallah nasipleride çıkar konuyu açtığım bölümde.geçmişte ben bombardino topunu sahteye çevirmiştim atımı ve aksiyonu iyiydi sahtenin suya vurması.suyu yarması zaten ses çıkarıp balığın dikkatini çekiyor.. videodaki şahıs..2 parçalı sahte yapmış..gagalı..arka kısımada savagear sand eel tarzı silikon montelemiş.. sahtenin aksiyonu ordan geliyor bu tür parçalı sahteler ile tuzlu suda hiç av yapamadım..balıklar hep son anda vazgeçiyorlardı.. http://www.youtube.com/watch?v=fcmb1CA8qSU