Fly Kamışı Hakkında!

Konu, 'Kamışlar' kısmında Armadillo DaNTe tarafından paylaşıldı.

1. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba uzun süredir siteyi takip ediyorum fakat yazmak bugüne nasip oldu. fly fishing e merak saldım bu sitede gezinirken ama ben fly fishing de ki kamış ve makaradan almadan acaba yine o yemleri uzağa atma şansım varmı onu merak ediyorum:confused: . yani normal bir kamış ile (bitane de göl kamışı mı ne diyolar up uzun bişey ondan var) yine o yemleri gerekli uzaklığa atabilirmiyim yada başka teknikleri varmıdır? şimdiden hepinize teşekkürler..

2. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    alba star ve diğer okuma gibi kalite markalar
    Favori Makine:
    favori oltam yok ama kamiş takımlarım çok var
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
  3. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

çok teşekkürler sametcim bilgilendirmen için illa bu kamıştan alcaz diyorsun yani.
    peki bu kamış işimi görürmü? çok para harcamam gerekiyorsa acilen vaz geçeyim bu hevesimden :)

4. evilgy23

evilgy23 murat

Merhaba ben bu arkadaşın tavsiye ettiği fly setten aldım... Daha kaliteli bir takımla atış yapmadığım için iyi-kötü diye büyük bir ayrım yapamayacağım. Fakat sarı ipin tamamını açıyorum... Yani atış yönünde bi sakıncasını görmedim ben tabiki çok ucuz bi takım sadece fly ipi parasına fly set alıyosunuz.
    Bu arada setin içinden herşey çıkıyor bir tek makarayı doldurma amaçlı sarılacak backing line (sırt ipi) yok. Onun yerinde dacron veya monafilament ipler kullanılıyor, misina saranda var ben kendim jaluzi ipi sardım.. Birde leaderın önüne leaderın ömrünü uzatmak amaçlı ek misina(tippet) var bağlanması gereken(bu isteğe bağlı değişiyor sanırım çünkü benim sorduğum 10 balıkçının sadece biri kullanıyormuş) bunada 0.16, 0.18 carbon misina kullandım ben... Setin dışındaki masrafınız backingline ve tippet... oda bana 5 liraya mal oldu... Umarım yardımcı olan bir mesaj olmuştur...

5. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    alba star ve diğer okuma gibi kalite markalar
    Favori Makine:
    favori oltam yok ama kamiş takımlarım çok var
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    abi bu en ucuzu hevesini bunlan geçirebilirsin abi. fazla para harcamana gerek yok abi . en azından işini görür bu abi

6. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

peki şu ada memnunmusun bu kamıştan ona göre bu hafta sipariş vereceğim backingline la tippet alırım onlarda sorun değil fakat memnunmusunuz şu anda kullanımda bir sıkıntı yaşıyormusunuz ?

7. evilgy23

evilgy23 murat

Şöyle söyleyeyim 3 kere evime yakın bir yerde açık alanda deneme yaptım. 1 kerede dar bir derede deneme yaptım bu kadarlık denemem ile şunu söyleyebilirim. Özellikle açık alanda ipin çoğunu açmam o ipin havada süzülmesini görmek bile balık tutmasanda bu işi başarabildiğini bilmek çok keyif veriyor. Bence değer. Makara sararken kalitesiz olduğunu hissettiriyor ama makarayla fazla iş yok... Ben ilk başlangıçta tavsiye ederim iş görüyor...

8. evilgy23

evilgy23 murat

Ankara'da olmuş olsanız arkadaş olup bu işi beraber geliştirebilirdik. Çevremde bir tane balık tutma heveslisi yok... Resmen 100 kmlilk yolları bile tek başıma gidiyorum balığa:))

9. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

teşekkür ederim bilgilendirmen için.. keşke söylediğin gibi olsaydı bende aynı dertten muzdaribim balığa gidecek adam bulamıyorum birde kayseride yakın gidilebilecek balıklı akarsu yok barajlar var herkes balığa baraja gidiyor. ben şimdi malzemeleri almaya çıkıyorum size rast gelsin :)

10. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

11. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner