cümleten merhabalar burnumu sokmadığım bir bu kalmıştı bunun içinde start veriyorum ALLAH izin verirse şuan için 6 adet sahte yaptım bunlar deniz avına yönelik..halende yapmaktayım..reeling bir kumes bulursam..çilli horoz tüylerinden aşıracağım..olmadı horozu tutup kuyruğundan bir dal çekip alacağım alabalığa yönelik avda yapacağım..bilimum tüy çeşidi stoğu yapmak için sağa sola bakıyorum.. benim sorun şu yönde.. fly avı yapan arkadaşlar abiler.. 240 bir kamış ile maxsimum kaç metre ye ulaştırabilinir sahte..3mt ile maximum kaç metrelere ulaştırabilinir teşekkür ederim
Birgün böyle bir konu açacağını biliyordum. "Denizde fly" cakası yeter be Kadiroviç. Hele de bir dane levrek alırsan fly ile varya, müthiş olur. Bunu ancak sen yaparsın.
yaptığım sahteler levreğe has sahteler abi mevcut malzemelere bakılırsa...bayağı hoş sahteler ortaya çıktı yapmıyada devam ediyorum.. kamış hususunda doyurucu bilgi geldiğinde..sıparişini geçeceğim denizde fly gerçekten de bir garip olacak etrafdaki avcılar için one sallıyor laa derlermişound:
Onun gazı kendinden, Nuri abine hacet yok. Hele bir yakalasın seni de görürüz, nasıl fıldır fıldır dönecen etrafında Kadir'in.:laughing:
bu tamamı ile farklı bir av yöntemi baitcasting ise tatlı suya has bir makina..kısa mesafe için.ayrıca wtd için bir ağırlık denge sorunu var..ben bu sebebten vazgeçmiştim ondan.. fly balık avında..avının gücünü elinde hissediyorsun.mücadelesi farklı normal makinalı takımlara göre videodaki adam işin profu yaa av sonu su kenarındaki kanatlı böceklerin resimlerini çekiyor belliki meraya göre sahte yapıyor adam http://www.youtube.com/watch?v=EKwMD2Is4ks
Kadir merhaba Fly kamışlarında 2.40 kamışla ne kadar uzağa atılabilir sorusu göreceli bir durumdur.Zira fly malzemelerinde standartları belirleyen AFTMA ölçülerine göre uygun bir donanım hazırlamak ve bu disiplini layıkıyla uygulamak bu sorunun cevabını belirler.Kullanacağın 2.40 kamışın AFTMA ağırlık ölçüsü nedir. ? Birde kullanacağın FLY ipide önemli onun ağırlık numarası kamışa uyumlu olması önemli detaylar... Fly setlerde ağırlık numarası arttıkça casting mesafesi artar.Denizde fly casting için benim önerebileceğim en az 2.70 kamış ve ağırlık numarası #9/10 dur.
ben zaten size dönecektim Mustafa kardeş cevap verdiğin iyi oldu şöyle bir set ile başlamak istiyordum yakınında bu set..bana uyarmı başlangıç için http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/ef-fe-fly-komple-set-2-40-aftma-5-6/18372/
Denizde kullanacaksan neden 2.40'la yetiniyorsun ki Kadir Abi? 2.40 Fly kamış kullanan kimseye rastlamadım. Hep 2.70 ya da 3.00 ' dır. Deniz flyları büyük ve ağır olduğu için #7-8 ' den aşağısı önerilmiyor fakat alabalık avında kullanamazsın bu kadar sert bir kamışı. Ben dürüst bir yorum yapayım . Muhtemelen denizde bir kaç deneme yapıp bir kenara atacağını düşünüyorum Fly takımlarını. Bunun için bir kaç haklı sebebim var . Bu işin en ustaları bile sahteyi 30-35 metreden ileri ulaştıramıyorlarken, muhtemelen Türkiye'de , bu işi öğretecek biri de olmadan 20 metreden ileri atamazsın Kadir Abi. Fly casting olayı tenis oynamak gibi komplike bir olay. Futbol , basketbolu kendi başına öğrenip günün birinde iyi bir yerlere gelebilirsin fakat tenisde küçük yaştan beri bir antrenörün olmak zorundadır. Dirseğindeki 2 derecelik açı bile çok büyük fark yaratır ve yanlışlarını söyleyecek bir antrenör şarttır. Fly'da da durum böyle. Herkes beceriyor 15-20 metre atmayı , videolardan izleyerek fakat bundan sonrasını kendi imkanlarınla yapmak çok zor. Denizde 20 metre yeterli olmayacaktır tabi. Denizde fly avından seni vazgeçireceğini düşündüğüm bir diğer sebep de rüzgar konusu. Fly çok hassastır ve yalnızca yatık havalarda kullanabilirsin. Oysa levrek ,hava rüzgarlıyken ve deniz dalgalıyken sahtelere rağbet ediyor. Bu durumda levrek için şartların ideal olduğu zamanlarda sen o fly ekipmanını kullanamayacaksın. Rüzgar müsaade etmeyecek. Üstelik gündüz rüzgar denizden kıyıya estiğinden rüzgarı arkana alma şansın da düşük. Dolayısıyla ben senin yerinde olsaydım alabalık avına uygun bir fly takımı satın alırdım. Elbette denizde de kullanmayı deneyebilirsin. Daha küçük sahtelerle kullanabilirsin tabii. Hele batan bir sahte ile avlanmak istersen sahtenin boyutunun iyice küçülmesi gerekir çünkü 4-5 cm büyüklüğündeki bir flyı batırmak için ciddi bir ağırlık gerekir ve #5-6'lık bir kamış ile bunu atamazsın. Su üstü sahtelerle yetinmen gerekebilir. Zaten eğer derin bir yerde avlanıyorsan batan bir flyın batış hızı seni kesinlikle tatmin etmeyecektir. 5-6 metrelik bir derinliğe batması jigli bir silikonun batışından çok daha uzun sürecektir ki bir yerden sonra can sıkıcı bir durum ortaya çıkabilir.
Boğaziçi kimya'da anlatılan bir surmenaj vakası vardır, arkadas tez proje sunumu sırasında hocaların karşısında "hocam, ördekler, ördekler.. her yerde ördek var" şeklinde bir duruma girmiş, olayın espri olmadığı anlaşılınca derhal hastaneye kaldırılmış. Sürmenaj teşhisi konmuş.... Kadir abi kızma da konuyu okuyunca hikaye aklıma geldi gülümsedim Birgün levrekler levrekler heryerde levrek var diye dolaşmak ihtimali olabilir mi Allah korusun
açıklamaların için teşekkür ederim kardeşim bizim buralarda dalgalı fırtınalı hava az olur..flayı etkiliyecek havalarda kullanmam zaten.. benim için,av bölgelerim için..30 mt uzaklık son nokta atış sistemi yönteminin altından girer üstünden çıkarım ben..orda bir problem yok benim için önemli olan doğru ekipmana sahip olmak..flay için ilk etapda sıyırtma,sürütme sahteler kullanacağım..mini mini popper sahteler bilem yaptım ve diğerleri..biraz dan karides yapımına başlıyacağım.. hedefte sadece levrek yok..geneline yönelik av olacak..kefalinden tut..melanuruna kadar.. yaz aylarında denizin içine 50 100mt grip çok av yaptım ben..taşların üstüne çıkar,kefal avlardım..şeytan oltası ile avlar yapardım..bu avlanacağım bölgelerde yazın levrek dahil bilimum avcı balık olur..alabalık içinde hazırlık yapıyorum..kefal avı yapmıştım 3 hafta önce..sineklere atlıyan ala balıklar iştahımı kabartmıştı biraz da o tetkledi beni
levrek olmasada olur,çokta tın..hem sahtelerim levreğe küstü o şart deyil diyorlar levrek hedef balık olmaktan çıktı..artık yanında başka balıklarda olacak
Bu takım bir başlangıç setidir.Fly mantığını öğrenmek ve ilk atış denemelerinde antreman yapmak ve küçük derelerde alabalık kefal gibi balıkları yakalamak için kullanabilirsin. Denizde fly için mutlaka özel fly donanınımlarına sahip olmak gerekir.Mesala rüzgarlı havalar için yapılmış ön kısımları ağırlıklı özel fly ipleri bile var. Bu takımı hiç kullanmadım.Kendi fly takımımla (2.70 # 6 numara lazer 555 WF6 Fly ipi) 5 yıllık bir tecrübenin sonunda 23-25 mt lere ulaştım.Daha ağır ve uzun bir takımla bu mesefeyi artırabilirim. Sonuçta bu takımın sana uyup uymaması beklentilerinle alakalı.. Deniz için olmaz.Küçük dereler için olur.Başlangıç için olur.Sonrasında zaten daha iyi bir takım edinmek isteyeceğin için geçici bir takım olur...
imzamda yerini alır o 2ci isim teşekkür ederim Mustafa kardeşim sağolasın bende ufaktan bir araştırma yaptım googlede yurt dışı kaynaklı..8 9 10 aksiyonlu kamışları tercih ediyorlarmış..tabi bu değerlere uygun misinada tavsiye ediyorlar.. fly deyip geçiştiriyormuşum ben..ne kadar pahalıymış fly ın kamışları..1000 dolara kamış gördüm misinası..makinası,,iyi olanları,harbiden iyi paralara satılıyor.. 10tl ye dahi fly makina var.. araştırmalarım devam ediyor..
kamışına göre misina, makina alabilirsin..online satış sitelerii gez bak..12tl den başlıyor makinalar..