Fly kösem yeni eve tasindigimizdan dolayi baya bi daginik ama daginik olmasi fly baglamayacagim anlamina gelmiyor http://img837.imageshack.us/img837/5528/45124415738498308678158.jpg Alttaki resimde bir muddler calismasi http://img543.imageshack.us/img543/7236/45124415738513308678158.jpg Ve birkac streamer http://img818.imageshack.us/img818/8312/45124415738518308678158.jpg
Atilla harika bir köşe; ne diyeyim, gönlünce ve dilediğince fly bağlayasın bu köşede ve flay'ların nasipsiz olmasın. Ben de pek heves ediyorum şu fly oltacılığına, inşallah önümüzdeki yıla kadar başlayacağım. Sağlıcakla kal ve rast gele.
Diger fly calismalarimdan örnekler...aralarinda larva, streamer ve leech yani suluk) dryfly ve somonfly calismalari mevcut. Somonflylari adindan da malum somon tutmak icin ama tecrubelerime dayanarak söyleyebilirim ki bu tarz flylarla alabalik ve gökkusagi alabaligi da yakalanabiliyor. Somon flylarinin diger geleneksel böcek ve balik imitasyonlarindan farki baglanmasinda kullanilan malzemelerin renkleri ve desenleri vasitasiylan baliktaki merak duygusunu uyandirmak ve baligin fly a hamle yapmasini saglamaktir. Umarim begenirsiniz... larvalar: streamer ve leechler: dryfly lar: somonfly lari:
El Emeği Göz nuru bu olsa gerek, çok güzeller ellerinize sağlık,küçük bir tavsiye imitasyonların arkasına tek renkli bir fon ekleyerek çekim yaparsanız ayrıntılar ve imitasyon daha canlı görünür,,, daha neler göreceğiz merakla bekliyorum
yorumlariniz ve iltifatlariniz icin cok tesekkurler. Canim sıkıldikca kendimce birseyler yapmaya calisiyorum. Fince olarak sadece fly la ilgili birkac oldukca detayli internet sitesi var, onlarin da oldukca yardimi oluyor. Arada bir fly malzemesi satan dukkanlara gidip yeni gelen malzemeler hakkinda bilgi alma, deneme firsati da oluyor. Fly baglamaya gelince, surekli calismak, fly baglamak gerekiyor, ki eski hatalar ortadan kalksin, el cabuklasin. Malzemelerin pahaliligi bazen calismalari kisitlasas da alternetifler onlarin yerini alabiliyor. Mesela somonflylarinda oldukca fazla kullanilan jungle-cock (orman horozu)sirt tuyleri ortalama 100tl civari, o da ikinci ya da ucuncu kalite. Bu yuzden ister istemez baska alternatiflere yönelme ihtiyaci doguyor.
Burada da malzemeler pahali, öyle bir sorun söz konusu. Bir cabela kadar ucuz degil. Zaten Finlandiya dunyanin en pahali ulkelerinden biri. Bazen istemeden liraya cevirdigim oluyor yuroyu bunlara bu para verilir mi diyorum. Ama virusu kaptik bikere Ama dedigim gibi, illa da su malzeme olacak bu malzeme olacak diye bir kaide yok. Kendiniz de yeni malzemeler kesfedip onlarla cok iyi isler cikarabilirsiniz. Avci arkadaslariniz varsa, mesela tavsan avlayan; onlardan tavsanin postunu rica edebilirsiniz mesela. Fly baglamada oldukca fazla kullanilan bir malzemedir. Yukaridaki resimler bir fin flybaglama sitesinden alintidirlar, ama en azindan adamin böcegin kuyruk kismini nasil silikon igne ve yun kullanarak yaptigina bir bakin. Ben bile TR ye geldigim zaman igne iplik satan dukkanlardan isime yarayacak malzemeler aliyorum acikcasi mesela gecen geldigimde degisik renklerde yun keceler, yumak ipler filan almistim. Onlari da tavsan, sincap tuylerinin yerine kullanmak mumkun.