-alabalık avcılığın da hangi yöntem daha etkili fly mı meps mi -iki yöntemi de kullanan arkadaşlar tecrübelerini yazabilirlermi -ben fly a şu sıralar merak sarmış durumdayım eğer meps ten etkili değilse hiç bulaşmak istemiyorum hem pahalı hem karmakarışık bir sistemi var
Ben de meps le av yapanlardan,ancak Fly amerakı olan,Fly a gözü düşenlerdenim hatta denizde bile kullanmayı düşünüyorum... Pahalı demek aslında çok da doğru olmayabilir ,çünkü ekonomik makine ve kamışlarda var aslında,bence sorun şu senin avlanacağın bölge Fly için uygunmu? Çünkü Fly ile avlanabilmek için derenin akarsuyun yada gölün açık bir alana(ağaçların Fly atşına müsade edecek kadar uzak olması) Fly kamışını defalarca savurabileceğin açıklığa sahip olması gerekir...Bence önce buna bakıp uygunsa , ekonomik Fly seti araştırabilirsin....Rasgele...
Mesela uygun fiyatlı bir Fly makina, http://www.avdeposu.com.tr/?urun-12728-CORMORAN-FLYCOR-MR-56-MAKARA.html
fly ve meps için deneyimli bir üyemiz tanım yaparsa bilmeyen amatörler için faydalı olur kanısındayım
Fly ı kullanmasını bilirseniz meps veya yemliden çok daha etkilidir.Dikkat edilmesi gereken şey fly avcılığındaki disiplindir.Balığın avlanacağınız bölgedeki avları.Yani hangi böceklerle besleniyor??? beslendiği böceğe en yakın taklit fly ı bağladığınız ve kendinizi göstermeden!!!(bu önemli)fly ı doğru şekilde ipini suya sererseniz kesinlikle meps den daha etkili olacaktır.Ben birkaçkez fly denedim bende var ancak sıkı bir disiplinle bu işe girmeniz gerek.ipi savurmayı saat10:00-14:00 istikametini ritmik biçimde yapmayı rüzgarın yönünü hesaplamak en önemli etmenlerden sadece birkaçıdır.Ama söylemem gerek benim şu anda fly yapmayışımın tek sebebi sadece ve sadece iğne bağlama ekipmanının türkiyede internet sitelerinde veya av bayilerine gelmemiş olması.Okadar güzel bir yöntemki bi başladınızmı bitmiyor çoook derin konu.İyi düşünün derim ben