Sevgili balıkavı gönüllüleri,fly balık avını televizyonda görür görmez hayran kaldım.Ama biraz düşününce umutsuzluğa kapıldım,çünkü adamların yakaladığı balık 6-7 kiloluk somonlardı ve bizim böyle bir şansımız olmayacaktı.Şimdi sorum şu bu fly takımla türkiyede nerede ne avlayabilirim.Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.Bu arada fly kamış,makina ve ip sparişimi verdim.Ama nerede kullanacağımı bilmiyorum.
orhan abi merhabalar,öncelikle şunu söylemem gerekirki fly avcılığı başlı başına sanattır.avlanma zamanından ziyade av öncesi önemlidir,yani gerekli alt yapıya sahip olmak gerekiyor benim tavsiyem internetin nimetlerinden faydalanarak atış tekniğini ve fly'a aksiyon verme konusunda video,döküman vs. yararlanarak kendinizi geliştirmenizdir.yeteneğinizle doğru orantıda kavramanız günlerinizi alabilir hernekadar bu takımların asıl amacı alabalık ve somon avcılığı olsada ülkemizde ki koşullar yetersiz olduğundan deniz avcılığında da kullanılabilirlik teşkil etmektedir.fly takımıyla kefal avcılığıda yapılmakta,yer,zaman,yem,teknik ve kamuflaj çok önemlidir.eğer ki hedefiniz levrek olursa kullanacağınız yem Saltwater Fly Fishing tekniğine uygun olmalıdır...(googlede Saltwater Fly Fishing yazarsanız levrek için uygun fly ları görürsünüz) rastgele...
orhan keske once alacagın takımı hangı balıkta kullanacagına karar verıp takımı oyle sıparıs etseydın.cunku dıger spınnıng takımları gıbı bu takımlarında aksıyonları farklılık gosterıyor.ayrıca fly takımlarını butun spınnıg avlarında (turna,levrek,kefal,alabalık vs.) kullanabılırsın.
Orhan bey merhaba, daha önce açılmış ve unutulmaya yüz tutmuş bir konunun, tekrar canlanmasını sağladınız, umarım size biraz fikir verir, rastgele http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=1398
Doğru fly takımı ve yemiyle,deniz yada tatlısu farketmez avcı olan her türlü balığı yakalayabilirsiniz. Rastgelsin
Hürmetler Ercan bey. Size katılmamak mümkün değil. En zevklisi zargana avcılığı, arada çinekop ta atlıyor ve takımı kesiyor ama, onun kıvrıla kıvrıla gelişi alabalığı aratmıyor. Ucuna ister akça pakça uzun tüylü bir fly, ister balık derisinden uzun bir parça, isterseniz bir tutam ipek takın... hepsine atlıyor balık.
Hürmet bizden Yakup hocam Deniz avcılığında zarganayı peçeteyle bile tuttum ama fly hiç denemedim ama bu sezon kısmet olursa denizdede fly ı deneyeceğim. Ayrıca bu sezon alabalıkta sadece fly la balık tutup yakala bırak yapacağım. Yeni sezon hepimize kazasız,belasız,hayırlı avcılık nasip eder inşallah. Rastgelsin
Ah bu balık, 15 gün önceden insanı taşikardiye sokuyor Alabalık avı için yerinde bir temenni. Ben de katılıyor, tüm doğal alabalık avcılarına kazasız ve zevkli bir sezon diliyorum.
merhaba arkadas cok iyi bir secnek yapmisin ben serkan almanyadan yaklasik 5 senedir fly fishing ile urasiyorum . inanki ben bile bütün teknikler örenemedim ama sana sunu söyleye bilirim bu tür balik tutmak gibisi yoktur hele sen bir yakala bir daha sevgisini birakamasin bak en büyük fly fishing yapan isimi michael mauri youtube de bakabilirsin. selamr
Fly konusunda pek bilgim yok bildiğim kadarıyla kamış ve makaraları numaralanmış kamışa gelince 1-9 9'dan bilmem kaça kadar herhalde balığa göre esneklik çeşitleri,makara desen 3-4 4-5 bunların anlamını merak ettim şöyle balığın kilosuna göre kaçlık kamış,makara ve ip seçeneği olan herkesin daha rahat anlayabileceği bir tablo çizemezmi bu konuda bilgili değerli üstadlar bu aralar fly takımı almak istiyorum benim tutacağım balık maksimum 5 ile 8 kilo arası