Fly & Turna & Hatıra

Konu, 'Fly Fishing, Uçurma Balıkçılığı' kısmında BİROL BABADAĞLI tarafından paylaşıldı.

1. BİROL BABADAĞLI

BİROL BABADAĞLI BİROL BABADAĞLI

Favori Kamış:
    Fly
    En İyi Avı:
    Fly ile Gümüş ( Ama Bir Turnanın Midesinde ) :)
    Herkese Merhaba

13.05.2012 Pazar günü " Turnaya Merhaba " dedik.

Üç haftadır iş güç derken Fly uçurmaya gidemedim. Hafta içi can dostum Cengiz'le bu pazar uçuralım Fly ları derken hava tahminleri yağmur diyordu. Cumartesi akşam saat dokuzbuçuğa kadar bekledim. Cengiz'den bir haber çıkmadı. Azizcan ve Onur da ses çıkartmayınca dayanamadım, Cengiz'i aradım "Hava bozuk zaten sularda yüksek haftaya erteleyelim, hem yarında Anneler günü" cevabını alınca çaresiz bekleriz napalım dedim. Bi yandan Azizcan la Onur'u arasam diye düşündüm. Sonra "boşver işleri vardır belki kanlarına girmeyeyim" diye vazgeçtim.

Saat on da telefonum çaldı içimden "Cengiz kesin kararını değiştirdi" dedim telefonu aldım " Azizcan : Abi naber? biz yarın turnaya gidiyoruz haberin ola" dedi ve içimdeki Fly meşalesi yanmaya başladı. Hemen tezgahın başına geçtim, daha önceden turna için bağladığım dört Flyın yanına üç kardeş daha bağladım. Takımlarımı toparladım yeleğimi kontrol ettim ve sabırsız bir uykudan sonra sabah altıda kalktım. Malum anneler günü çayı demledim güzel bir mememen, çocuklara taze meyve suyu ve güzel bir kahvaltı sofrası hazırladım ve eşimin anneler gününü kutlayıp gönül rızası ile " Rastgelemi" aldıktan sonra malzemelrimle indim aşağı. Sadece Fly takımlarım vardı yanımda. Atçek malzemelerimi kullanmaya kullanmaya unutmuşum yerini, zaten bulmakta istemedim. Okadar olmuşki kullanmayalı spin makinasındaki misina çürümüş.

Azizcan ve Onur geldi ve sabah dokuzda düştük yola. Yiyecek, çay derken on buçukta avlaktaydık. Doğu güneşli fakat batıdaki bulutlar her an bozacak havanın habercisi gibi geliyordu. Bot hazırlandı, takımlar kılıflardan çıktı Azizcan ve Onur spin takımları ile bende Fly takımım ve yedi adet Turna Flyı ile bota bindik. İlk koyda Azizcan atçekle le başladı ses seda yok. Yandaki koy da aynı, sonraki koyda güzel bir turna sahteyi takip edip yanımıza kadar geldi ve pas vermeden gitti. Onur da diğer taraftan atçek çalışmaya başladı fakat ne gelen var ne giden. Ben gezi modunda oturdum sudan gelen sahteleri izledim. Azizcan kaptanlığa geçince bende onun takımı ile atçek yaparak şansımı dendim. Gençler abi sen bu takımı niye aldın oturma artık deyince sıradaki koyda Fly la çalışmaya başladım. İlk koyda hareket olmadı. Diğer koya geçerken Azizcan "Abi şu yeşili deneyelim çok güzel görünüyor buna balık gelecek, görürsün" dedi.Yemi değiştirdim ve koya girdik. Tekrara atış yapmaya başladım, hepimizin gözü Flyda. Üçüncü yada dördüncü atışımdı yemi çekmeye başladım, biryandanda Azizcana "ya bu yem iyi oldu aksiyionda güzel " derken suyun içinde beliren Turnanın Fly a dalmasıyla, kamışı kaldırmadan sol elimle ipi çekerek tasmayı atmam bir oldu. İlk defa bu kadar güçlü bir balığı Fly oltasında hissediyorum. Azizcan ve Onur “sakin abi diyorlar, sakin iyi balık ” Balık oltaya bastıkça topladığım ipi salıyorum Azizcan elinde kepçe balığı kolluyor, Onur botu ve beni emniyete alıyor. Aklım hep liderde çünkü kesip kurtulacak diye tereddütteyim. Heyecanım ve adrenalin hat safhada, ayaklarım boşalıyor Allahtan ellerim Flyla yakaladığım ilk balıktaki gibi titremiyor. İlk iki kepçeleme denemesi başarısız olunca "bekleyelim Azizcan yoracağız yoksa lider i kesecek çırpınırken" ve salıp geri çekmelere başladım. Salarken ipi gergin ve kontrollü tutmaya dikkat ederek kamışla balığı yönlendirip balığı gezdiriyordum. Bu arada Azizcan ve Onur beni, bende balığı sakinleştirmeye çalışyıordum. Artık balık sakinledi çırpınmıyordu, yorulmuştu yönünü bota çevirip Azizcana doğru çektim balığı. Azizcan ürkütmeden kepçeye aldı ve artık bottaydı tosun. Üç arkadaş bu anı beraberce saniye saniye yaşadık. Balığın gelişi, Flya dalışı ve kuyruğu ile suda yaptığı tepelenme hiç gözümden gitmeyecek. Kendi bağladığım Fly ile Fly takımı kullanarak yakaladığım ilk Turna. Netice iki mükemmel av arkadaşı ile atmışbeş santimlik Güzel bir Fly Fishing hatırası.

Biraz daha çalıştıktan sonra akşam avı için yemek ve dinlenmek için arbaya döndük. Menüde peynir, zeytin ve domates. Ardından dinlenmeye fırsat kalmadan bulutlar ve gök gürültüsü başladı. Botun aküsü zayıf ve küreğin biride sakat olduğu için tekrar suya girmenin akıllıca olmayacağını düşünerek toparlanıp yola koyulduk.

Hiç unutamayacağım av günleriden birisi oldu. Arkadaşlarım Onur ve Azizcana bu güzel güne vesile oldukları için teşekkür ediyorum.

Tekrar tekrar düşüyorum” keşke Fly Fishing le daha eken tanışsaydım”

Fotoğraf : Onur Çetin

Saygılarımla

Rastgelsin

2. angler06

angler06 Ümit

Çok güzel av olmuş, anlatım mükemmel.
    Gümüş fotoğraftaki turnanın midesinden mi çıktı?

3. BİROL BABADAĞLI

Favori Kamış:
    Fly
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.
    Evet gümüş(ler) Turnadan çıktı:)

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler güzel bir turna, ve alışık olmadığımız bir teknik. :) El emeği ile tutulduğunda heyecanının çok başka olduğuna eminim. Devamını dilerim... :)

5. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrikler..

6. BİROL BABADAĞLI

Favori Kamış:
    Fly
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.
    Devamı gelecek.
    Rastgelsin

7. BİROL BABADAĞLI

Favori Kamış:
    Fly
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.