Merhaba Sayın BalıkAvı.Net üyeleri... (Klasik başlangıcımı yapayım.) Bu aralar alabalığa; doğal olarak da Fly Fishing'e merak salmaya başladım. Burada yaptığınız çalışmaları görünce ben de bir deneyeyim dedim. Sağolsun muhabbet kuşum da kuyruk tüylerinden bolca döktüğü için işim pek zor olmadı. Olumlu / olumsuz her türlü yorumlarınızı bekliyorum. Not 1 : Bu çalışmayı sadece deneme amaçlı yaptım; zaten alabalığa gitme gibi bir planım da yok. Not 2 : Bu Fly'ı yaparken hiçbir profesyonel Fly örme alet - edevatlarından yararlanmadım; tamamen elimle yaptım. Sizi resimlerle baş başa bırakayım...
fly oltacılıktan pek anlamam ama başarılı bir çalışmaya benziyor ellerine sağlık umarım güzel avlar yapar ve emeğinin de karşılığını alırsın..
Hıımm, anladım ben oni. Owner iğne.!!! Borancım çok güzel görünüyor, valla içim bir hoş oldu. Daha şimdiden en güzel alaların bu yeme gereken karşılamayı yapacağını hayal eder oldum. Paylaşım için sağolasın. Avlayacağın balıklar da Senin gibi cici olurlar inşallah.
Boran kardesim, cok basarili bir calisma yapmissin. Aldigim ve hic kullanmadigim set aklima geldi. Umarim sana kullanmak nasip olur. google da rainbow trout flies yazip arama yaparsan farkli bilgiler edinebilirsin. Basarilar.
Tebrikler, doğru cevap ! Gerçekten de Owner. Görüşleriniz için de teşekkür ederim. İnşallah güzel bir karşılama yaparlar.
Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz tavsiye üzerine araştıracak ve bundan sonraki çalışmalarımı oradaki bilgiler doğrultusunda yapacağım.
bu yaşta böyle ürünler tasarlayabiliyorsan, ileride senin adını taşıyan ürünleri satın alırız gibime geliyor.. tebrikler..
Boran ilk denemene ve elinle yaptigini da goz onunce bulundurursak hic yabana atilacak degil bu calisman Bence kendini bos zamanlarinda gelistirmeye bak Hatta bak yeteneginde var zaten; oyleyse bence sahtebalik,fare,kurbaga,vs,,, de yapmayi deneyebilirsin. Emin ol zamanla cok eglenceli ve stresini alabilen bir hobi haline gelecektir senin icin. Yeni calismalarini bekleriz.Rastgele...
Boran, aslında beraber biraz denesek sahte balığı yaparız . Yarın sende iğne getir. Birkaç aparatla bu işi hallederiz .
Çok isterdim; ama öyle birkaç aparatla olmuyor canım. Balsa ağacı falan lazım, öyle ağaçtan odunu kesip yapamıyorsun. Kuş tüy döksün; en kısa zamanda bi fly denemesi de seninle yaparız.
Sevgili Boran, Fly örmeciliğinin dünyadaki seyrine baktığımmızda göreceğimiz yegane şey fly örmecilğinin Sanatsal ve Yüksek değerlere sahip bir İlgi ve Bilgi alanına Sahip olduğudur,,,ve bu faliyetin uygulayıcıları olta balıkçılığının zirvesinde görülür ve kabul edilir,,,gerek Zarif fiziksel yapısı,gerek realist objeler ile bütünlüğü, gerek Global bilinirlik ve tercih edinirliği açısından bakıldığında bu şemsiyenin altında yer almak ayrıcalıktır,,,belki bu satırları okuyan bazı arkadaşlar ABARTI VE MEGOLAMANLIK diye tepki verecekler ....AMA ASLA ÖYLE OLMADIĞININI senin elinde yaratıcılık ve özenli dokunuşlarınla ortaya koyduğun fly yeminden bir tane yaptıklarında farkedecekler,,,bunu farktettiğini tahmin ediyorum ve mutlaka devam etmeni öneriyorum,,,içine girdiçe özel yaşamındada çok farklı ve pozitif katkıları olacağına emin ol,,,senin yaşında bir oğlum var ve birlikte en mutlu olduğumuz yer fly masamız bu konuda bir edım daha atarsan diğer adımda arkasından mutlaka gelir,,,elimden gelen her desteği vermek niyetimle kutluyorum
Boran merhaba Tebrik ederim , hem hayal gücü hemde el becerisi gayet koordineli çalışmış. Ortaya çok güzel çalışmalar çıkartacağına kesin gözü ile bakıyorum. Şahsi tavsiyem : yaptığın çalışmaları su dolu bir kovada test et, batıyor mu?, yüzüyor mu, hangi yana yatıyor gibi. Böylelikle doğru malzemeleri seçerken kolaylık olur . Mesela Ona göre iğne seçersin yahut tüy ve diğer aksamı ona göre ayarlarsın gibi. Sonuç olarak hem işlevsel hemde görsel bir eser meydana gelecektir. Not : Derslerini ihmat etmiyorsundur umarım. Selamlar. .