Flykutluc@2013-Saltwater Shrimp -Tuzlu Su Karidesi-

Konu, 'Fly Fishing, Uçurma Balıkçılığı' kısmında A.Bülent KUTLUCA tarafından paylaşıldı.

1. A.Bülent KUTLUCA

A.Bülent KUTLUCA A.Bülent

Karides ailesi tüm deniz canlılarının besin zincirinin en üstünde yer alan canlılardan biridir,doğal karidesleri iğne üzerine formlarını bozmadan yerleştirmek pekte kolay bir iş değildir,uzun bir tecrübe döneminden yada çok iyi bilen bir ustadan öğrenme şansınız varsa Şanslısınızdır yada birazdan resimde göreceğiniz şekilde bir imitasyon ilede çok zorlanmadan bu yemin aslına uygun formu ilede gayet iyi sonuç alabilirsiniz ,benzeri bir imitasyonu yolladığım bir dostum gayet başarılı sonuçlar almıştı,,malesef ANGARA'ya deniz uzak tatilden tatile iyot banyosu yapabilen bir oltacı olarak tecrübe etme imkanım da buna bağlı olarak sınırlı ,yinede çantamda olmazsa olmazlardan biri,,,farklı renklerde bir çok varyasyon da yapabilirsiniz,özellikle transparan renklerde örülen imitasyonlarda çok başarlı ama örme zorluk derecesi çok yüksek,önce yapımı basit ve kolay bulunabilen malzemelerden yapdığım ve yapabileceğiniz bir örnek le başlamak daha doğru olur en kısa sürede transparan örnekleri de paylaşmak üzere

not: tüğ teminini tuhafiye mağazalarında tokalar ve taçlar üzerinde bulabilirsiniz yada bayanlar için el işi hobi mağazalarından da bulabilirsiniz
    MALZEMELER:
    AĞIRLIK YÜKLEMESİNİ MUTLAKA DENGELİ YAPMAMIZ LAZIM
    STARTER-GÖVDE YÜKLESEİNİ YAPARKEN ÇOK ÖZENMEYE GEREK YOK SONRADAN TOPLAYACAĞIZ
    RENK UYUMU ÇOK ÖNEMLİ ÇOK ZIT RENKLER KULLANILMAMALI VE CANLININ DOĞAL RENKLERİNDEN UZAKLAŞILMAMALI

SON DOKUNUŞLAR İLE DERLİ TOPLU HALE GETİRİP VERDİĞİMİZ EMEĞİN KARŞILIĞINI ALACAK GÜNÜ BEKLEMELİYİZ
    Sonuç yinede olta marifeti ile bu yemi çalıştırabilmek ve bu canlının hareket karakterini iyice izleyip uygulayabilmekte saklı DAİMA RASTGELSİN

2. osman yamak

osman yamak OSMAN YAMAK

Favori Kamış:
    6 m göl kamışı
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 4.856 kg
    Elinize Sağlık Bülent Bey güzel bir calışma olmuş kaç numara iğne kulandınız acaba? Saygılar....

3. A.Bülent KUTLUCA

Teşekkür Ediyorum ;:) 2/0 kullandım, 1/0 dan 4/0 a kadar kullanabilirisiniz

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Eline sağlık Bülent pek güzel işlemişsin.

Şu notu söylemem gerekecek.

Piyasada bulunan bazı imitasyonlarda hareket karidesin önden bağlanarak yapılmasına olanak sağlamakta.

Ancak sen bu detayı atlamayıp,gerisinden verilmesini sağlamışsın.

Dolayısıyla karidesin doğal yüzüşünü pek güzel taklit eder gözükmektedir.Geri,geri sert kısa hamlelerle.

Sevgimle kal

Hani diyorumki,karidesin ve tekenin gözleri gece şartlarında truncumsu sarı parlar.Gözleri böyle yapılabilinirmiydii acaba.

5. A.Bülent KUTLUCA

Vedat abi ,teşekkür ederim,başarı ayrıntılarda gizli :)

Abi gözlere gelince hani bir ata sözümüz var: KAŞLAN GÖZ GERİSİ SÖZ :) bu konuda haklısın :) ,bundan sonraki imitasyonlarda mutlaka göreceksin ;)

6. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Güzel bir paylaşım olmuş,teşekkürler.

7. Elvis

Elvis Suat

Tebrik ederim,çok güzel bir çalışma gerçekten.Bence,Ankara'da bunu tatlısuda da deneyebilirisiniz.Levreğin ve turnanın hayır diyeceğini zannetmiyorum...

8. A.Bülent KUTLUCA

Çok teşekkür ederim:)

9. A.Bülent KUTLUCA

Teşekkür ederim;Farklı renklerde ve boyda uzun yıllardır kullanmaktayım,özellikle kesik köprüde çok olumlu sonuçlar aldım,yam yam perch bir darbede yemi darmadağın ediyor,bu nedenle pek perch avında kullanmıyorum,sudak içinde henüz deneme fırsatım olmadı bu sezon denemeyi düşünüyorum:)