Foça 18-19 Mayıs

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bambul tarafından paylaşıldı.

1. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Orkinos 5 kg, kalamar 1100g
    Baktık ki bu tatil haftasında organizasyon yok, kendi mini organizasyonumuzu yapalım dedik. Bambul2 ile atladık Foça'ya geldik. Artık kaptan demek az gelir, hem abimiz, hem de usta balıkçı Yahya Kaptan'la mamunları yüklenip avlak mevkiine yollandık. Yahya abinin dediğine göre izmarit hiç yapmayan, isparoz ise binde bir yapan bi yermiş ki ağzımızın suyu aktı. Dediği gibi de çıktı.

Gidişte yollu gidiyorduk ama ne olur ne olmaz diye sırtıyı da saldık.

Avlağa varır varmaz oltayı suya saldım, iki dakika sonra tabak gibi karagöz geldi:

Benim karagözü kovaya atar atmaz, Yahya abiden karşılık geldi:

Bambul2 de boş durmadı kız gibi eşek istavritini aldı. Sevinçten yan tekneye de eşek istavriti eşek istavriti diye bağıra bağıra laf attı :) Az sonra da, avlağın nasıl bir yer olduğunu en güzel özetleyen, karagöz-mercan ikilisini çekti.

Bu arada bol karagöz, ara ara mercan çekmeye devam ettik. Yahya abiden güzel bir mercan:

Yahya abi yunus sürüsü var şimdi görürüz dedi. Nereden biliyosun haber mi verdiler diye dalga geçtik. Yok seslerini duyuyorum dedi. Gerçekten de huuuuuuuuf huuuuuuf diye sesler duyuluyordu. Yunusların nefes alma sesiymiş. Az sonra yunusların gösterisini de izledik ama o kadar güzeldi ki fotoğraf makinasıyla zaman kaybetmek istemedim, resimlerini çekmedim.

Rüzgar kayığı biraz döndürünce taşın üstüne geldik. Değişik vuruşlar almaya başladık, kaptanımız çok süslü bi balık var taş üstünde yemleniyor, kesin odur dedi. Ne dediyse çıkmasına alışmıştık artık:) Oralarda gelin balığı deniyor, berber balığı diyen de varmış, o ne renkler, o ne endam...

Bambul2 yan tekneyi çaktırmadan süzerken baktı gopez çekiliyor, oltasını 1-2 metre kaldırdı ve gopez furyasından nasibini aldı:

Bir ara hepimiz uyuklamaya başladık. Uykumun en tatlı yerinde bi anda kalktım, gözler yarı kapalı takımı salladım ve anında güzel bir karagöz geldi:

Bambul2, mercanını sevip okşarken:

Mamunumuz bitmek üzereydi, ben de Saroz'da yaptığım ve gayet güzel litrinler aldığım şekilde gopezi fileto kesip oltaya taktım. Yahya abi, "Ne o mıngıri(mığrıya o taraflarda öyle denirmiş) mi avlayacan" diye dalga geçiyordu. Bir süre sonra olta yine takıldı sandım, az zorlayınca kütük gibi bişey gelmeye başladı. Yahya abi çekti çekti, irice bi mığrı geliverdi. Kepçemiz balığı almaya yetmeyince, sonunda hayvan misinayı kopardı gitti. Ben yeni öğrendim, bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum, tekneye alındıktan sonra bile tehlikeli olan bir tür. Hem dişli olması, hem de döne döne parmağı bile kopartacak kadar güçlü olması yönünden. Mığrı videosu:

http://www.youtube.com/watch?v=oHnu3Dj62do

Birkaç yavru iskorpit aldıktan sonra, bol karagöz-mercan, gopez-istavrit karışımından oluşan iki kova balıkla eve dönüp yattık. Ertesi gün de sağolsun Ayhan abimiz hem dostluğuyla hem kaptanlığıyla bize yardımcı oldu ve aynı avlağa götürdü. Bu sefer Yahya abi yan teknedeydi ve biz her tuttuğumuz balıkta avaz avaz "abi bak bakalım bu pembe balığın adı neydi yav" şeklinde sataşıyoduk. Her tuttuğumuz balığın bi boy büyüğünü yakalayıp bizi mahcup ediyordu ki, ben olaya noktayı koydum; kocaman barbun, tadını en sevdiğim balık:

Mamunlar turşu kıvamına gelmişti, ben de Antalya'nın bir numaralı yemi tavuk göğsüne geçtim. Bir karagöz, iki mercan bol gopez aldım. Kimsede ne sırt kalmıştı ne bel ne boyun ama oralarda akşamları erkek mercan akını oluyormuş, onu bekledik. Bu erkek mercan denilen balığa ben gopez mercanı diyorum ikisinin karışımı birşey. Avcılığı inanılmaz zevkli, olta dibe iner inmez saldırıyor klasik at-çek. İstavrit çaparisinde olduğu gibi hemen çekmeyip bekleyince ikişer üçer geliyor, çok hareketli bi balık olduğundan çekişi çok zevkli. Tadı da nefis, hatta yurt dışında (sanırım İspanya) çok çok makbulmuş. At çekten yorulunca da döndük, Egemin tadına doyamadan.

Son düzenleme: 20 Mayıs 2008
  2. ömer65

ömer65

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2 kg
    ellerinize saglık güzel av olmuş afiyetle:)

3. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Ha ha ha gece gece kırdın beni ya :D :)

Nazar etme ne olur, çalış senin de olur abicim.

Hasbelkader bi iki kuzu yakalayınca adın kuzucu oldu, balon balıklarını gösterip genç dimağları kuzu diye kandırıyosun. Zaten sinaritin de sirküler dışı gibi geldi, öne doğru tutup kamera açısıyla baba gibi çıkartmışsın. :p :p

Son düzenleme: 20 Mayıs 2008
  4. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

tebrikler bambul ve bambul 2 çokkkkkkkkk güzel bir av olmuş darası bizim başımıza biz sığacıkta sadece 1 kova yapabildik. 2 de büyük peygamber balığı
    yakalayabildik. yarım günde. raporu yarın hazırlayacam. inşallah. bu hafta denizler şenlenmiş gördüğüm kadarıyla.

5. bambul2

bambul2 Seçil

En İyi Avı:
    mercan, gopez, mırmır, eşek istavriti
    Yahya Abi profosyonel bir balıkçı olup, sanki denizin dibini görüyormuş gibi inanılmaz derecede herşeyi biliyor. Birde benim gözlemlediğim Yahya Ağbi neredeyse çevresi hemen diğer balıkçılarla doluyor. Yahya Kaptan buradaysa balık buradadır mantığıyla olsa gerek:) Noyana gelen mırı benim için avın en heyecanlı anlarından biriydi.
    Yahya Kaptanda Noyan nasıl oluyorda hep böyle ilginç ve değişik balıkları tutuyorsun? diye sordu en sonunda:) Çok güzel ve eğlenceli bir avdı. Herkese RASTGELE.

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    noyan avlandığınız yer sanırım açık taşlar dediğimiz yer, güzel bir av olmuş tebrikler;)

7. bambul2

bambul2 Seçil

En İyi Avı:
    mercan, gopez, mırmır, eşek istavriti
    Sağol Nadir Ağbi. Darısı sizin başınıza. Kovalarınızdan mercan, yaşamınızdan huzur eksik olmasın:) Hangi balıklar çıktı, peygamberden başka?

8. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler Noyan çok güzel bir tatil olmuş bol av dolu güzel balıklarla süslenen güzel bir tatil ,keyfiniz daim olsun dahasına rastgele.
    Bu arada kusura bakma gözler bozuk benim biraz resim boyutlarını büyüttüm daha net görülüyor bu şekilde :D

9. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Serdar bravo valla, aynen öyle, açık taşlar :)

10. specials

specials

Favori Kamış:
    Kamış, Misina, Olta, Yem ve BEN
    En İyi Avı:
    Kalkan 5,5 Kg
    güzel av olmuş tebrikler;)

11. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

eşek isparozu,3 dört karagöz,gopes,mercan fazla değil 1 ad. uskumru yani bir çipura yoktu. ama biz altı çıktık. keşke saat 4 de denizde olsaydık. sanırım. çok daha iyi av olurdu. çünkü gopesler saat 8 den sonra gelmeye başladı. iyi balık ondan sonra azaldı.

12. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Sağol Aşkın, gerçekten bereketli ve güzel bir hafta sonu oldu. Bu arada resimleri büyütüp koyacağım bundan sonra. Benim her raporda telef oluyorsun :)

13. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Sevindim hafta sonunuzun güzel olmasına , resim işimi görev aşkı görev aşkı ;):D

14. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Sağol Nadir Abi, yakınlarda yanındayız, ayağımızın uğuruyla güzel bi av yapalım :)

15. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Tebrikler güzel av olmuş.

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Orada çok avlandım, zamanında mercan ve uskumru çok yapar. Ancak oradan çipura almanız biraz zordur. Ancak lidaki belki o da çok az ihtimallerde mevcuttur. Uskumru için çapari kullanmanız gerekli, Çipura içinse Foçada Ekim Kasım Aralık aylarında Fenerin açığını denemenizi tavsiye ederim. Ki burayı yahya kaptan çok iyi bilmektedir zaten.

17. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel bir paylaşım tebrikler

18. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Evet, Kasım'da çıpraya çıkacağız şimdi pek zamanı değil. Uskumruyu ben sevmiyorum, zamanın ünlü boğaz uskumrularını bulup yiyebilseydim belki fikrim değişirdi :) Çapariyle de bir türlü hoşlaşamadım, lüfere yemlik istavrit ve palamut dışında kullanmıyorum.

Sen oralarda avlanıyorsan çıpra zamanı buluşur avlanırız belki :)

19. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Benim 1-2 yıl önce vazgeçilmezimdi oralar. Ancak artık oralarda eskisi gibi verim kalmadı. Daha çok Bodrumu tercih ediyorum, uzak oluyor ama en azından nefsimizi köreltiyoruz;)

20. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir