pazar günü yem : sülünez sardalya olta : klasik çupra oltaları yer : foça arkadaşlar sabah 9 da açıldık denize kim demiş öğlen çupra olmaz diye en küçüğü 500 gram olan en büyüğü 900 gram olan çupralar yakaladık. bol bol gopez yakaladık. avın ilk 2 saatinde fotograf çekebildim sonrasında telefon suya girdi çıktı hafıza kartından alabildigim resimler bunlar. 1.5 kilogramlık bir kalamarda yakaladık. nihat ustamız tam gopezi çekerken arkasından birşey geldigini gördük ve oltayı dolamayı bıraktı. kalamar yukarı kadar gopezi takip etmişti ve yakaladı yakalayınca usul usul doladık ve tekneye yaklastıgında ağ geçirip aldık tekneye. tarttık 1.5 kilo geliyor tam. benim gördüğüm en büyük kalamar akşam 7 ye kadar avlandık. malesef aksamın fotoları yok ama avlarımızın arasında vatoz var. dikkatlice iğneyi çıkartıp geri saldık. kocaman bir kırlangıç ve yılan balığı yakaladık. günün sonunda bol çeşitli çok sayıdada çupramız vardı gece afiyetle miğdemize indirdik kurtarabildiğim görüntüler bunlar büyük balıkçı nihat usta hava bulutluydu fakat çok dalga yoktu
Cem süpersin, bide balıkları livardan dışarda çekseydin. Çeşit bol anlaşılan... Ellerine sağlık. Daha iyisine inşallah.
Tam zamanı Tebrik ediyorum kardeşim.Foçanın gopesleri çok irice.Bilhassa teknenin kıç tarafından atılan şemsiye sistemi kurşunsuz 3-4 iğneli üzerlerine ince fileto kesilmiş sardalyaları taktın mı zargana,kefal,Dorado,Lambuka,iskatari vs..,hatta Marmara balık avcıları bu sistemle palamut ve lüfer de çekebilirler.
alper abi bunlar ilk açıldıgımızda çektiklerim telefon suya düştü çekemedim sonra aksam livar ağzına kadar doluydu. hemde acayip çeşitlerle yani bu kadar büyük kalamarı bu kadar büyük kırlangıcı ilk defa gördüm. bakalım inş. daha iyi avlarda görüşmek üzre
ilyas reis. abicim vatoz u yakaladık çok ağır çok sert. ama öyle gopesler denk geldiki vatoz kadar vurdu kocaman kocaman.
Güzel bir av günü yaşamışsınız sizi ve arkadaşlarınızı tebrik ederim büyük balıklı avlar afiyet olsun rastgele
Foça dan Çipura haberlerini duyduğumda gerçekten seviniyorum. Ellerinize sağlık arkadaşlar. Gopezleri Foça usulü sarmısaklı yoğurtlu yapıp denemenizi tavsiye ederim. Bir de merak ettiğim Foça'nın neresinden yakalandı Çipuralar ?
Tebrikler Cem çok güzel bir av olmuş bu aralar bir Foça ziyareti yapma zamanı gelmiş anladığım kadarıyla .
açıkçası nihat kaptan eliyle koymuş gibi biliyor yerlerini gittik gittik burası dedi durduk oltaları alttık kurşun dibe vurdu arkasından böyle bişey yemi ağzına aldı hafiften çekti bende misinayı havaya doğru çektim geçirdim iğneyi ilk çupramız geldi. büyük yakısıklı bir çupra geldi. yerimizi ben tarif edeyim ama orayı net bulabilirmisiniz bilmiyorum. çakmaklıdan çıktık yan tarafta bir dağ var dağın kıyısına paralel gittik karşımıza bir ada geldi adanın arkasına geçtik yaklaşık bir 100 metre kadar ilerisinde durduk. akşamüstü 3 e kadar orda avlandık sonra yarım saat 45 dak boyunca yol gittik eski foça civarına orda bir yerde durduk yine nihat ustanın ezbere bildigi bir yerdi bilerek gittik yani akşam çupraların dönüş yolu en büyük balıkları burda yakalarız dedi gerçektende öyle oldu iri iri çupralar yakaladık kocaman kırlangıç yakaladık. hayatımda gördüğüm en iri gopezleri yakaladık üstüne birde vatoz yakaladık limana döndüğümüzde balıkları 4 e böldük. adam başına 6 şar çupra düşüyordu.
imzanızdan nazım oratoryosuna gittiginizi anlıyorum harika bir geceydi herneyse bu organizasyon işi için bi aşkın abiyi rahatsız edelim en iyisi
yok nazım oratoryosuna gıtmedım nazım hıkmet ın en sevdıgım sıırlerınden bırıdır okudugunuz.hayatı,yasamı gercek bır dılle anlatır.foca organızasyonu ıcın varım.hazırım.
Çakmaklı köyünden ben geçen sene şubat ayında çıkmıştım baya bir bereketli av olmuştu. Fotoğraftan anlaşılan yine orası ama burası yenifoça tarafları. Biz de arkadaşlarımızla dikilide tekneyle çıktık ama pek verimli bir av olmadı. Foçaya gidelim diye bastırdıysak da dikiliye gidildi. Şimdi bunları görünce keşke diyorum ama av kısmet işi, üstüne çıkmıyor. Harika bir av olmuş, tebrikler.
Burası tariflerden yanlış anlamadıysam yenifoça merkeze gelmeden nemrut limanı taraflarında taş ada var, onun civarlarında bir yerler. Yenifoçayı bile gelmeden yani, foçayla alakası yok. Bu taş ada küçük bir adacık onun etrafı balık kaynıyor diye biliyorum. Geçen sene biz gittiğimizde güzel mercanlar ve karagözler almıştık. Bilen birisi ile gitmekte fayda var.
abi biz çakmaklı köyüne girdik çakmaklı plajının en sol tarafında ufak bir liman var ordan kayıgımıza binip açıldık. açıldıgımız yer ise plajın diğer tarafı dağ ile bitiyor. dağın yanına kadar gidip dağın en son burnundan dümdüz devam ettik karşımıza ufak bir ada çıktı adayıda geçtik ada arkamızda kaldı orda avlandık