herkese slm öncelikle; dün tekneyle eskifoçada avlandık ama izmaritten başka bişey alamadık foça nın bereketli suları bizi bu sefer eli boş gönderdi.foça nın mercanları ve karagözlerine hasret döndük manisaya (çuprayı hiç saymıyorum) foça nın balıkları nerde bilen varsa yazsın...
35_40 sonra 70-80 aradık iğnler 3_4 no herşey uygundu sade bizde değil açılan tüm tekneler boş döndü ilginç foçadan hiç eliboş dönmemiştik
Gerçekten şaşırıyorum,2 hafta önce mordoğandaydım,foça mordoğan zaten aynı balığı yapıyor hemen hemen bilirsin...Çok güzel geçmişti avımız,gerçekten oralardan birşey alamadan dönmek çok ama çok büyük talihsizlik...Sizin adınıza çok üzüldüm
Foça'da da balık bittiyse hakkaten Türkiye denizleri bitmiş demektir, ama günü gününe uymaya bilir, sanırım gelecek sefer daha bereketli bir av yapar,Foça'nın bereketini daim yaşarsınız, Rastgele,
Balıklar topluca maça gitmişlerdir, belki de bayram gezmesine. Neyse üzmeyin kendinizi, bir dahaki sefere nasibinizi alırsınız inşallah. Rastgele.
Olurmu abicim sanırım siz o gün nasipsizmişsiniz.Foçada bu aralar güzel lidaki hatta çipura çıkıyor.mercan ve karagözleri saymıyorum bile.
Ahh foça ahh.Çoğu zaman balığı görene kadar anlamazsın ne geldiğini.O kadar bol çeşit varki.çupraya atarsın müren gelir.levreğe atarsın metrelik yilan balıkları,mercanlar gelir.çok özledim foçayı.
Bu yılki balık bolluğu hiçbir zaman olmadı,eli boş hiç dönmedik avdan bilhassa lidaki,mercan ,karagöz çok bol.ÇUPRA ne hikmetse yok.
Valla bende 2 hafta önce foçadaydım. Bu mevsime göre çok kötü balık çıkmadığını söylediler.Hatta resimdeki sagoz bahsettiğim av dan. Sargoz , karagöz , avanos , istavrit ve mercan yakaladık. Çok kötü olmasa gerek biraz da nasip sanırım. İnşallah bi daha ki sefere yakalarsınız...
Daha bu pazar bir grup arkadaşı balık avına çıkardım size şöyle söyleyebilirim yaklaşık kişi başı 5 kilo balık yakaladılar ve 8 kişilik bir gruptu... mercan kopez izmarit isparoz olmazsa olmaz zaten bir iki sargoz bir iki mırmır falan yakaladık. Balık yok diyenlere şöle söyleyebilirim ikişer hatta bir kaç kere 3 er tane balık bile yakaladık Hatta sonunda kızmaya başladım yeter dedim bırakın birazda denizde kalsın sonrası için )
bizde bu geçtigimiz cumartesi balıtkaydık aliağa tarafında. sabah 5 ten 17 civarına kadar avlandık. yani tam 2 saat olta suda kaldı acaba yemlerimi yedirdim diye çekiyorum yukarı yok arkadaş yemler oldugu gibi duruyor. tık yapmadı ya. 7-8 tane tekne vardı aksama kadar habire yer değiştirip durdular. balık kalmamış.
İnşallah bizde 18/04 tarihinde foçadan tekne ile açilıyoruz.bizim teknesini kiraladığımız abimizin bir kaç kerterizi var oralara bakıcaz.Hiç bişey olmadı hayırsıza gideriz.Hayırlısı diyoruz artık dönüşte paylaşırım sizlerle artık ne var ne yok.