Foça’da 3 Gün – Azman İstavritler, Kırmızılar Ve Beklenmedik Lezzet :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nicholai hel tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Selamlar sevgili dostlar.

Yaklaşık bir aydır sizlerden uzak kaldım. Sebebi ise bazılarınızın da bildiği gibi, uzun zamandır sürdürdüğüm yurtdışı görevimi tamamlayarak yurda kesin dönüş yapmış olmam.

Allah tüm gurbetteki dostlara sabır ve kolaylıklar versin. Her şey diledikleri gibi olsun ve inşallah sağ salim vatana dönmek nasip olsun.

Yurda kesin dönüş yapmanın zor olacağını biliyordum ama bu kadarını tahmin edemiyordum. Meğer ne çok yerleşmişiz gurbete, toparlanıp gitmek ne zormuş. Gerçekten çok yorucu ve sıkıntılı bir süreç geçirdim. Ama Allah’a çok şükür hepsi bitti gitti, atlattık.

Tabii yurda dönmekle bitmedi işler, üniversite ve sonrasında yurtdışı dolayısıyla 11 senedir ayrı kaldığım Antalya’ma yerleşip tekrar bir düzen oturtmak için işlerim hala da devam ediyor, yaz boyu biteceğe de benzemiyor.

Fakat bu işler beni babamla bir Foça kaçamağı yapmaktan alıkoyamadı. :D

Babam ve İzmir’deki çok yakın dostu, yaklaşık 14 senedir yılda en az bir kez Foça’da görüşerek ortalama 3 gün süren bir av maratonu yaparlar.
    Bu buluşma genelde sonbahar aylarında, çupra akınının zirveye ulaştığı günlerde gerçekleşir.

Fakat bu sene babamın beklenmedik işleri nedeniyle bir türlü gerçekleşmeyen buluşma bu zamana kadar sarkmıştı ve artık seneyi pas geçmek durumu görünürken bir anda karar vererek kendimizi Foça yolunda bulduk. :)

İlham abi bizi İzmir’de karşıladı, kısa bir hasret giderme ve yol üstünde bir şeyler atıştırdıktan sonra vakit kaybetmeden Foça’ya vardık. Hemen çarşıda bir gezintiye çıkarak balıkçılardan ve diğer tanıdıklardan duyumlar toplamaya başladık. Yalnız haberler hiç de iyi değildi.
    Mevsim dolayısıyla öyle verimli av yapılamayacağını biliyorduk, fakat daha kötüsü tam denizin kustuğu zamana denk gelmişiz. Alg patlaması ve ters akıntılar sebebiyle denizin çok bulandığı, görüş mesafesinin olağandışı şekilde düştüğü bir dönem bu.

Bu haberler moralleri biraz bozdu elbet. Ama bir balıkçının bizim kaptana “lidaki çıkıyor abi” demesiyle kaptan ertesi günkü kerterizi belirledi. :)

Zaten sezonda değiliz balık az, bir de üstüne deniz kusmuş, bizim yaşlı kurtlar tatilci moduna girdiler anında, öğleden sonra 3-4 gibi çıkar akşam suyuna bakarız konuşmaları başladı. :rolleyes:

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

30 Mayıs Çarşamba

Ertesi sabah kahvaltı yapıyoruz ama benim aklım sadece denizde, ava hazırlık yapıyorum. :)

Demir alma vakti geliyor, Rota 6.60 teknemizle marinadan ayrılıp doğru çupra merasına yöneliyoruz. Yolumuz 1 saatin üstünde. En güvendiğim derin dalarlı sahtelerimi sağlı sollu iki yandan atıyorum ama yol boyu soran yok.

Meraya varıyoruz, canlı mamunla yemlediğimiz oltalar dibe yollanıyor.
    Ama bir saat kimsenin oltasına vuruş yok. :(

Kerteriz’den eminiz, mevsiminde sürekli çupra yakalanan, daha bir önceki gün de lidaki alınmış mera, ama bugün çöl gibi.

Lidakiden vazgeçip, az kalan zamanda en azından akşam yiyeceğimizi çıkarmak için başka bir meraya geçiyoruz. Burada da dipte vuruş yok, ama iki ada arasında kalan bir geçiş noktası burası, nihayet ortasuda çok hırslı olmasa da vuruşlar var istavritleri, guppesleri birer birer alıyoruz.

Hayatımda çektiğim en iri istavritler bunlar. Kaptan burada çok daha irilerini sürekli aldıklarını söylüyor ama bizim Antalya’da zaten çok nadir gelen bir tür istavrit, gelse de maksimum 15 cm :(

Guppesler de aşağı kalmıyor hani. Yine bizim kıyılarda 15 cm’i geçmeyen boylarına alıştığımız balık burada 20-25 cm’e ulaşıyor.

Boylar güzel ama av sayı bakımından zayıf sona eriyor. Buna da şükür deyip limana dönüyoruz. Kaptan çok keyifsiz. “Ne yani şimdi guppes mi yemek zorundayız?” diyor. Başka zamanlar gelen guppeslerin en irileri bazı ihtiyacı olan dostlara, gerisi martılara ve limanda aç şekilde bekleyen kedilere verilirmiş. “Yıllardır yememiştim nasip bugüneymiş” diyor.

Yemeğe geçiyoruz, istavritler, mezeler ve balık sohbetiyle dolduruyoruz mideleri. Ardından guppesler geliyor. Ağzımıza attığımız anda “Aman Yarabbi!” “Olamaz böyle bir lezzet!” :D

İlham abi şoklarda, biz şaşkınız. Hemen şefimiz Yılmaz abi’yi çağırıp sorguya çekiyoruz. Süper basit tarifimiz şöyle efendim; Kafa – kuyruk kesilir. Fileto çekilir, kılçık tamamen alınır. Hafif tuzlanıp arkalı önlü una bulanır. Geniş ve derin bir tavada en az 4 cm yüksekliğinde kızgın ayçiçek yağına atıldığı anda börek gibi kabarır balıklar, hemen alınır ve servis yapılır. :rolleyes:
    İçi sulu, yumuşacık, dışı börek gibi kabarmış, kesinlikle kurumamış, yanmamış, yağı çekip süngerleşmemiş, mükemmel kıvamda balıklar.

Kaptan diyor, “Ben bundan sonra guppesciyim! Diğer tuttuklarınız sizin olsun!” :D

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

31 Mayıs - Kırmızılar

Dünkü avımızın kısır geçmesi ile bugün için biraz müdahale gereği duyuyorum. Bizim kaptanın takımları güzel ama, çupra ve benzeri balıklara göre hazırlanmış. E piyasada çupra yokken takımını da değiştirmek gerek. Oturup kendim yapıyorum takımımı. Beden 0.31 mono, köstekler 0.25 fc. Getirdiğim iğnelerin içinden uygun bir şeyler arıyorum. En uygun Owner 50173 no:4 iğnelerimi görüyorum. Bir de iğne düğümlerini fosforlu hortum ve boncuklarla uygun şekilde donatınca takım gelin gibi :thumb:

Bugün aynı saatlerde yola çıkıyoruz. Hedef bu kez mercan. Mercan merası daha yakın, yarım saatlik bir yol, ama ben yine sırtı çekiyorum. Yine yok. Meraya varıyoruz, derinlik 42 mt.

Yaklaşık 20 dakikalık normal bir bekleyişten sonra vuruşlar gelmeye başlıyor. Kırmızılar da…

Bu kırmızılar öyle görmediğim irilikte değil elbet, ama Antalya’da artık bu derinliklerde zor görülen cinsten :cool:
    Eskiden böyleleri boldu ama düzenli av yapan arkadaşlarımdan aldığım haberlere göre böyle mercanlar artık anca derin suda çıkıyormuş. Marketlerde balık tezgahlarında da abartmıyorum parmak kadar mercanlar gördüm geçen hafta, ağlayacak gibi oldum. Hakikaten mercanı bile tükettik. Burada böylelerine rastlamak çok güzel geldi. Çok daha irilerinin geldiğini duymak da…

İyi kötü çekiyoruz bir şeyler ama su o kadar bulanık ki, takımı toplarken fırdöndü görünüyor, hemen altındaki yemleri seçemiyorum, görüş bir metrenin bile altında. Kıyıdan bu kadar uzakta böyle bulanık bir deniz hakikaten şaşırtıyor ama yapacak bir şey yok. Ava devam…

Yaptığım takım farkını gösteriyor, kaptandan ve babamdan daha sık vuruş alıyorum. Yalnız bu kez de tasmada sorun var. Kullandığım ana misina fazla esnek, bu derinlikte vuruşu iyi kötü hissetsem de tasmada geç kalıyorum ve genelde yemi yediriyorum. Ama yukarıya herkesle eşit balık alabilsem de aldığım vuruşların bolluğunu düşündüğümde en azından yaptığım takım testi geçiyor. ;)

İlk güne nazaran daha bereketli bir av oldu. Yine çok iyi boylarda guppes, oldukça iri boylarda mercanlar ve irice sayılacak izmaritler alarak av tamamlanıyor.

Akşam yemekte bizim kaptan hakikaten sözünü tutuyor, mercanlardan bir tane bile yemeden tüm guppesleri hüpletiyor :D Kırmızılar bize kalıyor.

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

1 Haziran - Ortasu Keyfi

3. gün planlar aynı. Akşam suyuna kadar aylaklık yapılacak. :D

Vakit gelince atlıyoruz tekneye, daha marinadan ayrılırken sırtı takımımı hazırlayıp atıyorum. Kaptan takılıyor, “ee usta, o kadar anlattın sırtı maceralarınızı torikleri turnaları, iki gündür motor çalıştığı gibi sallıyorsun gelen giden göremedik daha” :D Cevabım hazır “balık işi sabır işi” :)

Bugün hedefte tadı kaptan’ın damağında kalan guppesler ve tadı bizim damağımızda kalan istavritler var :D Yalnız ben bugün daha da iddialıyım. Çünkü teknede çok dandik bir makinaya sarılı da olsa ip buldum. ;) Ufak bir bot kamışına monte ettim, takımımı ucuna taktım ve işte hazırım. :thumb:

İlk günkünden başka bir boğaz kerterizine gidiyoruz. Burası da iki ada arasında bir akış noktası. Ben ilk atışta çok iri iki guppesi aynı anda çekiyorum. Ardından dipten tek parça mercan alıyorum, ki yolunu şaşırmış heralde, devamı av boyunca gelmiyor. :rolleyes: Ardından başlıyoruz istavritlere, bugünküler ilk günden de iri. Vuruşları, asılışları, hafif takımla çekerkenki mücadele müthiş keyifli. Diyorum “bizim Antalya’da bu kadar iri istavrit gelse palamut sanırlar” :D Ama hakikaten tasmayı vurduktan sonraki mücadele sanki palamut çeker gibi. Kamış U oluyor, makina sarmakta güçlük çekiyor. Guppesler de iri olduklarından mücadelede hiç fena değiller. Büyük zevk alıyoruz.

Bu kez balığımız kısa sürede daha bol. Bu kadar yeter deyip biraz daha erken, güneşin tam batmasını beklemeden dönüş yoluna geçiyoruz.

Son günün son demiri de alındı. Güneş artık denizle buluşmak üzere ufukta…

Her av günü sonunda içimde bir garip boşluk hissederim.
    Sevdiğini az sonra uğurlayacak, veda etmek zorunda olan birinin hisleri gibi.
    Motor sesinden başka bir şey duyulmaz. Sessizlik, sakinlik vardır aslında.
    Gözlerim dalar gider her seferinde, ya teknenin dümen suyuna, ya ufuktaki dağlara, güneşe, belki uzaklarda seyir etmekte olan bir yelkenliye, ya da kıyıda beni boğmak için bilenen, kıs kıs gülerek ellerini ovuşturan şehrin gri beyaz beton bloklarına…
    Kitlenir kalır, dalar giderim…

İşte tam o anda “CIRRRRRRRR!” makinenin kalaması feryad etmeye başladı! İrkilerek koptum daldığım uzaklardan. Hemen bulunduğumuz yere baktım, marinaya az kalmıştı ama sahtem burada bir yere takılmış olamaz, balık var bunda :D
    Hemen kamışı kapıp kalamayı biraz sıkıp kısa süren bir mücadeleye giriştim. Ardından pes etti ve paşa paşa gelmeye başladı. Notunu verdim, turna bu, yine koyverdi kendini.
    Çıkrık makinayla da sar sar bitmiyormuş bu ip :rolleyes: neyse sonunda göründü, dümen suyunun içinden kıvrıla kıvrıla geliyor benimki. Çok iri olmasa da güzel bir turna.

Tekrar atmıyorum bile, marinaya geldik artık. Ama dönüp teşekkür ediyorum Ege’ye, bu güzel balıklarını bize sunduğu için. Hem de en olmayacak zamanda talep etmemize rağmen…

Bir komşumuzun İzmir’den misafirleri olacakmış, balıkların bir kısmını ona götürüyoruz, kalanlar yine keyifli geçecek saatler için bize yetiyor.

Ertesi gün ayrılırken babamlar bir sonraki sefer için sözleşiyor.
    Ekim’de nasipse çupralar için döneceğiz. O günlere kadar,

Hoşça kal güzel Ege…..

Not: Yolculuğu motorsikletle yaptığımız için çok az ekipman taşıyabildik. Birçok ekipmanımla birlikte fotoğraf makinem da büyüklüğü nedeniyle yanıma alamadığım eşyalarımdan oldu. Bu nedenle tüm fotoğraflar cep telefonuyla çekildi, düşük kalite nedeniyle özürlerimi iletirim efendim.

Not 2: Tüm avlarda yakalananın çok üstünde sayıda ufak bireyler denize iade edildi.

Güzel Foça

Esnafın maskotu, kısa süreli dostum Charlie, seninle de bir sonraki seferde görüşmek ümidiyle...

5. king_barracuda

king_barracuda

emeğinize sağlık güze bir paylaşım istavritlerde ayrı olay 10 lu çapariyi bu istavritlerden dolu çekmeye kalksak .makine alınan yerede gidip abi makinen dandik istavrit çekerken zorlandı diyip resimelri göstermek var:)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim Aykut, çok güzeldi, keyifle okudum. Sırtıdan da balık alman kaptan amcaya cevap gibi :D
    Bende bakıyordum Antalya'ya sağ salim ulaştın mı diye. Forumda online olduğunu görmedim bu zamana kadar. Neyse ki bir sorun olmadan ulaşmışsın.
    Benim Foça'yı bilmemem, senin de araç bulamaman nedeniyle buluşamadık, inşaallah başka zamana.
    Güzel raporunun devamını dilerim, resimleri göremedim evden bakacam artık. :)
    Sevgilerimle... :)
    *******************************************************************************
    Fotograflara şimdi baktım Aykut. :)
    Bazı mercanların küçük olduğunu düşünüyorum, karagözlerde öyle gibi. (Limit dahilinde değiller gibi, cepten çekilmesi yanıltabilir ama bana öyle geldi)
    Turna bildiğim kadarıyla 60 cm boyunda olmalı ki bence değil.

Üzgünüm arkadaşım ama bence birçok balık limitlere uygun değil gibime geldi.
    Gördüğümü yazmalıyım. Kırılmak, gücenmek yok. Antalya da daha kaliteli avlar dilerim.

Son düzenleme: 6 Haziran 2012
  7. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Aykut yurduna hoşgeldin. Denizler senin artık sık sık raporlarını okuruz inşallah

8. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    hoş geldiniz
    daha bu gün forumlarda olmadığınızı düşünüp aklıma geldiniz
    kendi eski bir raporuma bakarken fark ettim .
    ardından bu rapor ve hoş bir tatil balıklada şenlenmiş.
    tebrikler.

9. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    memlekete hoş geldiniz. tabi güzel bir geliş vede güzel bir rapor teşekkürler

10. bhdreren

bhdreren Bahadır EREN

En İyi Avı:
    2 kilo civarı sazan
    tebrikler güzel av olmuş.

11. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    avınız için tebrik ediyorum. daha da önemlisi memlekete hoşgeldiniz. bilirim antalya hasretini :) kısmetse bende 8 haziran gecesi antalyadayım.

12. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    hangisi tutarsa o:)
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    hoşgeldiniz güzel rapor içinde teşekkürler.

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Güzel Bir Tatil yapmışsın. Deniz seni çok güzel ağırlamış. Tebrikler

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne temiz yüzlü sempatik güleryüzlü bir genç adammışsın sevgili Aykut.

Raporunu hayli keyf alarak okudum.

Bazı nüansları hakikaten iyi kapmış uygulamış ve bence yaptığın avlarlada o yöreniin bazı müdavimlerini bile şaşırtmışsın.

Çıkrık makarayı işte o sar,sar bitmezliği sebebi ile tercih etmiyorum.

Favorim her zaman diğerleri oluıyor.

Spin makaralardada illaki ince ip misina kullanılmasını tekrar ve önemle önermek istiyorum.

Arada diğerine nazaran çok bariz lehte fark vardır.

Bende geçen ayın 26 sında Foçadaydım.Belkide aynı yerdeydik,resimde benzettim.

Ama Foçalar ikiymiş benim gittiğim ve bir gece kaldığım yeni Foçaydı.

Antalyalı avlarını sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Sevgimle kal

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

:D :D
    Hakkaten 10'lu çapariyi bunlarla doldurmak müthiş bir şölen olur. Ama o ekipman için de ciddi bir sınav olacaktır. :) Teşekkürler yorumun için.

Sorma yav, görüşemedik bir türlü. :( Nasip değilmiş bu sefer. Hem her işte bir hayır vardır demişler, görüşebilseydik atçek yapmayı planlıyorduk seninle, yani o sabah tekneyle balığa çıkamayacaktın ve o kuzuyu alamayacaktınız belki de. ;) Raporu görmüştüm telefondan okudum ama cevap yazamamıştım.
    Nasip böyleymiş dostum. Allah izin verirse daha çook görüşürüz inşallah. :)

Sanıyorum fotoğraflar yanıltıcı olmuş Volkan, fotoğrafın yakın çekim lens efektinden öyle bir algı vermiş olabilir ama şöyle diyeyim, o karagöz ve mercanların yanındaki istavrilerin 4 tanesi aynı boyda ve birini ölçtüm tam 34 cm geldi. Karagöz ve mercanı o istavritlerden biriyle oranlayarak boyunu tahmin edebilirsin. :) Sanırım istavritlerin gerçek boyu algılanamadığı için yanındakiler de küçük gibi duruyor. :) O alınanlardan daha ufak onlarca karagöz ve 10 kadar mercan limit sınırında ya da altında görülerek iade edildi.

Turna 50-55 cm arası bir boydaydı. Benim vicdani limitim Turna için 50-55 cm'den başlar. Bunu o boylarda gördüğüm için aslında almama fikrim vardı, ama kaptan sırtıdan balık geldiğini görünce çok heyecanlandı, senin de belirttiğin nedenden dolayı ;) Bir de misafirlere balık götüreceğimiz için aldık. Hatta kendisine "aslında bu boyu ben salardım abi" dedim, "salınır mı yaav" diye cevap geldi.

Peki diyeceksin Tebliğ boyu 60 cm iken senin vicdani limitin nasıl 50 cm olur? :)
    Anlatayım. Tebliğ'deki latince ismi kopyalayıp google'a yapıştırırsak, ilk çıkan görüntülerde de, araştırınca da çok net görüyoruz ki o balık Turna değil, "Zurna". Burada ciddi bir karmaşa var. Bana göre limitlendirilmek istenen o balık Zurna. Latincesi doğru, Türkçesi harf hatası.

Ben bizim kıyılarda hiç zurna görmedim, Doğu Akdeniz bölgemizde yaşıyor ama bizim bölgede bulunmuyor. Orada da bol bulunduğunu sanmıyorum, olsa sık görürdük.

Akdeniz Baraküdası, Turna, Iskarmoz dediğimiz balık, yani Sphyraena Sphyraena, yurdumuz Akdeniz kıyılarının tartışmasız en bol bulunan avcı balığıdır. Sürekli 40-50 bireyli sürüler halinde gezer. Biraz ani derinleşen kayalık kıyılarda sabah ya da akşam yaptığım dalışların tek bir tanesi yoktur ki bir baraküda sürüsü ile karşılaşmayayım.

Bir diğer konu, 40 cm boyunda alıkonmuş birçok barakudadan 10 cm boyunda kocaman havyarlar çıktığına birçok kez üzülerek şahit olmuşumdur.

O boyda o kadar verimli şekilde üreyebilen ve neredeyse istila boyutunda fazlaca bulunan bir tür için 50 cm ideal bir limittir.

Mevcut tebliğde sınırlandırılmak istenen balık Zurna ise o harf hatasının düzeltilmesi, baraküdaysa Latince ismindeki yanlışın düzeltilerek boy limitinin de yapılmış bilimsel araştırmalar çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.

Sayende bu konudaki görüşlerimi de aktarmış oldum. :)
    Dileklerin için teşekkür ederim.
    Antalya'daki avlarda yakaladığımız balıkları büyük oranda geri bırakmak zorunda kalacağımıza eminim. :(
    Boylar iyice ufalmış duyduğum kadarıyla.
    Bakalım neler göreceğiz...

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İnsanın, o eski dostlarıyla ve kendi deniziyle buluşmasının verdiği haz, tüm yorgunlıkları bir çırpıda yok edişini gördüm yazınızda.

Hoş geldin.

Denizler korksun senden artık.:p :p

17. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler. :) Valla bakalım, bu yaz Allah izin verirse sık sık denizde olmayı planlıyoruz av partnerimle. Teknemizi aldık, cumartesi günü bağlı bulunduğu Alanya'dan Antalya'ya getireceğiz bir aksilik çıkmazsa. :)

Teşekkürler Atıl abi. :)
    (Sizli bizli konuşmayalım :))
    Sana ve senin gibi yokluğumu farkeden, arayıp soran, mesaj atan diğer dostlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. :)

Teşekkürler. Valla büyük bir keyifle "Hoşbulduk" demek istedim. :D
    Kendimi öyle herhangi bir yere çok bağlanıp kalmayacak, dünyanın her yerinde rahatlıkla yaşayacak biri sanırdım. Ama uzun müddet ayrı kalınca insan gerçeği daha rahat görüyor. Hiçbir yer vatana benzemiyor...

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler. Daha güzelleri size nasip olsun inşallah. :)

Teşekkürler Volkan. Birşey kalmamış yarın gece geliyorsun sen de. :)
    Görüşürüz kardeşim.

Hoşbulduk. Okuduğunuz için ben teşekkür ederim. :)

Teşekkürler Sinan. :) Bundan daha güzel tatiller tüm dostlara nasip olsun inşallah.

19. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Okumuş olmana, hem de keyif verebilmiş olmasına inan çok sevindim Üstadım. :)

Biliyorsun, sizlerden öğrediklerimiz sayesinde oluyor tüm bunlar. :) Dediğin gibi, özellikle son gün, kendi yaptığım takım ve ip beden kullanmamın büyük etki ettiği avlarım dolayısıyla 62 yaşında, hayatını orada balık avlayarak geçirmiş kaptanımızı bile şaşırttım. Sonrasında kıyıdaki balıkçılar da, gerek mevsim, gerek sudaki görüş mesafesinin bu denli düşük olması nedeniyle bu zamanda oltayla böyle güzel av yapılmasını hayli başarılı buldular, şaşırdılar. Ama asıl tebrik sizleredir elbet. :)

Ben 29 Mayıs akşamı Foça'ya vardım üstadım ama eski Foça'ya. :( Haberim olmuş olsaydı ne yapar eder erken gidip 26'sı gecesi yeni Foça'da bulunurdum.
    Büyük fırsatı kaçırmışım. :( Elbet yanına geleceğim, ama ne zamana olabilir şimdilik kestiremiyorum. Bu kadar erken görüşebilme fırsatını kaçırdığım için gerçekten üzüldüm. Nasip başka zamanaymış diyelim.

Antalya'da inşallah bu yaz sıklıkla avlar yapacağız. Safter 4.50 teknemizi devir aldık. Benim tatilim dolayısıyla sarkmıştı Antalya'ya getirmemiz ama bu cumartesi inşallah denizden 7 saat civarı sürecek bir yolculukla getireceğiz. Şu an tüm hava ve deniz raporları bu yol için uygun görünüyor. Bakalım o rotada sırtıyla birşeyler bulabilecek miyiz. :)

Taa sonbaharda internet üzerinden aldığım kitabın, Antalya'daki evimize gelmiş beni beklemekteydi. Babam okumuş, bazı bölümlerini telefonla bana anlatmış merakımı iyice artırmıştı.
    Şu günlerde fırsat buldukça okumaktayım. İki gece önce rüyama girdin, seninle sohbet ederken kitabı çıkardım bir anda, imzalamanı istedim. İlk sayfayı açıp imzanı attın. Sonra kapağı da imzalamanı istedim, orayı da imzaladın. Sonra sana 3-4 sayfa daha imzalatmaya kalkınca "ee tüm sayfalara imza mı atacaz!" diye kızdın bana! :laughing: :laughing:
    Uyandıkan sonra kahkahalarla güldüm rüyama. :D

Sağlıcakla kalasın, saygılar, sevgiler üstad...

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hay eline sağlık güzel dostum, alınganlık göstermemen beni çok sevindirdi. İnan ki sıkıntı içinde düşüncelerimi yazmıştım.
    Zurnayla turna ile ilgili daha önce de bir yerde böyle bir konu geçmişti. Sayende hatırlamış oldum. Teşekkür ederim. :)

Her işte bir hayır vardır ama o sarıkuyruğu alacağımıza seninle birşey tutamasakta :D atçek yapmayı tercih ederdim. :)

Sevgilerimle, Antalya'ya selamlar güzel dostum. :)