foçada balığa çıkmamanız gereken tekneler

Konu, 'Genel Konular' kısmında ronttek tarafından paylaşıldı.

1. ronttek

ronttek hakan

Favori Kamış:
    makinalı kamış ve çeşitli dip oltaları
    En İyi Avı:
    2,5kg sazan:(
    bu hafta sonu içimizdeki balık tutkusunun heyecanıyla foçadan bir tekne kiralayıp balığa çıktık. gerçi ben 2008 sezonunda yaşadığım bir olaydan sonra foçaya tövbe etmiştim ama genede mecbur kaldık çünkü çeşmedeki teknemiz doluydu bu hafta.
    neyse geleyim konunu özüne sizlere kısaca anlatayım geçen yıl Mesut kaptan la (gülay teknenin adı)son balığa çıktığımda bizlere akşama kadar isparoz tutturmuştu karaya bakıyorum eğer kıyıdan atsam yetiştiririm ben bu mesafeye diyorum ama kaptana açığa gidelim sözlerimiz boşuna o kendince takılıyor sanki bizler bedavacılarmışız gibi. sebep neymiş akşamada bir turu varmış geri erken dönmesi gerekiyormuş neyse kötü bir günün ardından bir daha gelmemek üzere foçaya veda ettim derken bu hafta sonu arkadaşların yeni bir tekne buldum mesut kaptanın oğluymuş teknesi büyükmüş güzel balık tuturuyormuş derken ikna oldum.
    ama gittiğime pişman olduk gene hava şartları her ne kadar olumsuz olsada herkes halinden memnundu derken baktık ki gene kıyıya çok yakınız gene isparoz ben dahil birçok kişi bıraktı olta atmayı.
    kaptana gene dedik açığa çıkalım buraya oturmaya gelmedik biraz balık tutalım ama gene aynı tavır. neyse zorla ikna oldu atatürk adasına doğru yola çıktık vardık derken birde baktık geri dönüypruz noluyor derken az önce çıktığımız yerin yakınnına geri geldik. noldu noluyo derken işte kıyıdan yemekler gelecek onu bekleyeceğiz dedi.olurmu öyle şey neden akşamdan hazırlanmadı falan derken zaten herkesin keyfi kaçtı. saat 1,30 hala balıklar gelecek ve balıkları almak için kıyıya yanaşatık aldık daha daha balıklar temizlenecek pişecek hadi gidelim dedi herkes istemiyoruz yemek falan derken karaya çıktık nihayet.
    kaptana dedik ki yemek yemedik balık tutamadık bizi kıyılarda gezdirdin öğlen de geri döndük fiyat 30 lira biraz indirip yapta bu kötü günün ardından insanların tekrar gelmeye hevesi olsun dedik ama nafile.tartışmların ardında 20 lira adam başı verip bir daha foçaya gelmemek üzere veda ettik.
    sizlerede foçaya gidecek olursanız mesut ve mert kaptan konusunda dikkatli olmanızı öneririm .
    saygılar.

2. ergir

ergir ergir

kim ne yaparsa kendine yapar ..bu söz boşuna söylenmemiş.

3. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Bazı insanlar öyle karakter yoksunu olabiliyor. Bir daha binmeyin öyle tiplerin teknesine ki moraliniz bozulmasın.

4. ozan

ozan Ozan

gönülü gönüle yosmak yarı yarıya ........ derler bizde.

ne demektir kısaca pazarlığını adam gibi yap sonradan gönül hatır işi olmasın. tekneye binmeden ne istediğinizi söylemeniz ve ona göre anlaşmanız gerekir. yoksa nereye gitseniz böylesi durumlarla karşılaşırsınız. böylesi kaptanlar adamı tekne sahibi yapar. bende böylesi bi av sonrası 2004 ten beri kaptan sorunu yok.

5. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Buna benzer bir olayı birkaç yıl önce ben de Dikili'de yaşamıştım. Bir önceki avda çok güzel bir taş bulmuş bütün gün mercanları, karagözleri çekmiştik. Ben kerterizimi almıştım. Kaptan da aldığını söylüyordu. Bir sonraki hafta tekrar aynı tekneyle balığa çıktık. Kaptan ısrarla doğru yerde olduğumuzu söylüyordu, ama ben kerteriz aldığım için yerin o yer olmadığı konusunda ısrarcıydım. Netekim çektiğimiz balıklar da izmarit ve anosdan öteye geçemiyordu. Bütün ısrarlarımıza rağmen yerin doğru olduğunu söyleyen kaptanı ertesi gün bir kova dolusu mercanla görünce "hayırdır kaptan taşı bulmuşsun" dedim. Pişkin pişkin suratıma bakarak "valla geçen yanlış yerdeymişiz biz ya, sen haklıymışsın" dedi. Biz de bir daha onunla balığa çıkmadık. Her meslekte vardır böyle insanlar...

6. alpperr

alpperr alper

Başınıza gelen durum cidden çok kötü, herzaman adam gibi kaptan denk gelmiyor malesef...

7. ronttek

ronttek hakan

Favori Kamış:
    makinalı kamış ve çeşitli dip oltaları
    En İyi Avı:
    2,5kg sazan:(
    ozan kardeşim senin söylediklerini tabiki biliyorum ve bu konuşmaları önceden yapmış olmamıza rağmen kaptan dediklerine uymuyorsa yapacak çok birşey kalmıyor. blzler başka yerlerde ayda bir tur düzenliyoruz dostlarımızla bu konuda tecrübeli sayılırız konuyu buraya taşımamın sebebi bu kişilerle olaki tur düzenleyecekler olur bizim başımıza gelen onların başına gelmesin diye bir uyarı niteliği taşımasıdır. saygılar.

8. halilhalil

halilhalil HALİL

En İyi Avı:
    Eşkina 2100 gr.
    günayhırdavatçı
    bu konuyu oku ondan sonra bu adam nasıl geçinecek diye yorum yap. işkembeden sallamakla olmuyor birşey biliyoruzki konuşuyoruz. bu işi yapanlar umarım bu günlerini arar duruma gelirler